Eurodeputatii vor sa interzica utilizarea aditivilor alimentari, in special fosfatii, care pastreaza aroma carnii, din cauza legaturii care ar exista intre acestia si afactiunile cardiovasculare.

"Eurodeputatii din cadrul Comisiei de Sanatate au exprimat ingrijorari serioase cu privire la consecintele asupra sanatatii ale fosfatilor utilizati ca aditivi alimentari. Ei au respins propunerea Comisiei de autorizare a utilizarii acidului fosforic, difosfatilor, trifosfatilor si polifosfatilor (E338-452) in carnea pentru  kebab si shaora, fie ea provenind de la ovine, vite, pasari de curte", se arata

intr-o declaratie a Parlamentului European.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Propunerea va fi votata pe 11 decembrie in plenul Parlamentului European. Daca este respinsa, viitorul acestor felul populare de mancare va ramane subiect de dezbatere.

Un studiu stiintific din 2012 arata ca exista o potentiala legatura intre aditivii fosfati din alimente si riscul cardiovascular crescut. Un alt studiu din 2013 sugereaza o legatura intre o dieta bogata in fosfor si cresterea mortalitatii americanilor, mai adauga sursa citata.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si