Acest fapt pozitioneaza Europa pe primul loc pe piata de masini de lux, in principal datorita producatorilor germani: Mercedez si BMW, noteaza carzone.ro.

Care este tara cu cele mai multe masini de lux din Europa?

In fruntea batranului continent se afla Suedia. Iar acesta este un fapt oarecum normal, dat fiind faptul ca tocmai producatorul lor de top este unul premium: Volvo. 

Insa, in acelasi timp, masinile excentrice precum Ferrari sau Lamborghini incep sa creasca in ceea ce priveste vanzarile, din ce in ce mai mult.

A doua tara in ceea ce priveste nivelul de masini premium este Luxemburg. Potrivit statisticilor, Luxemburgul este tara cu cel mai ridicat nivel de trai din Europa, asa incat acest lucru se justifica perfect. Ponderea de masini extrem de scumpe pe piata din Luxemburg depaseste cu mult 30%. Alte tari, precum: Marea Britanie, Germania si Norvegia raporteaza si ele procentaje extrem de crescute in ceea ce priveste nivelul de penetratie a masinilor de lux.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Intre 20%- 30% se situeaza Belgia, Cipru, Finlanda, Olanda dar si Portugalia.

Pe ce loc se afla Romania in topul masinilor de lux din Europa?

Romania are un nivel de penetratie a masinilor de lux de aproximativ 11%, fiind pe locul 26 din cele 52 de tari prezente in clasament *(clasamentul contine si cateva tari din afara Europei). Pozitia nu este deloc slaba daca tinem cont de faptul ca ponderea de masini de lux in Romania depaseste Canada sau

Danemarca si daca raportam veniturile romanilor la cele ale danezilor sau canadienilor.

In primele 8 luni ale acestui an au fost inregistrare in Romania peste 7000 de masini de lux. Dintre acestea, cele mai vandute au fost automobilele Mercedez Benz, cu peste 2700 de exemplare. Pe locul doi se afla BMW cu 1762 exemplare si Audi cu 1167 de unitati.

Aceste masini predomina la noi, deoarece au piese auto ieftine si de calitate, iar atunci cand necesita reparatii, romanii nu scot foarte multi bani din buzunare pentru a le cumpara.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si