Este cea mai grava situatie inregistrata de la pandemia de gripa de acum 10 ani si pana in prezent.

Gripa provocata de virusul de tip A, care este cel mai patogen si cauzator de pandemii, a pus in alerta intregul continent!

Potrivit datelor furnizate de Organizatia Mondiala a Sanatatii si de Centrul european pentru prevenirea si controlul bolilor, reflectate in acest tabel,

Raspandirea este foarte mare, la nivel national, in tarile marcate cu rosu.

Printre ele: Spania, Italia, Franta si statele nordice.

Portugalia
Spania
Italia
Franta
Islanda
Scotia
Norvegia
Suedia
Finlanda
Danemarca
Letonia
Estonia
Croatia
Slovenia si
Turcia

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Cu portocaliu, sunt tarile in care gripa face victime pe regiuni, printre ele Germania, Austria, Romania si vecinii: Bulgaria, Ungaria, Ucraina.

Romania
Bulgaria
Grecia
Muntenegru
Bosnia si Hertegovina
Ucraina
Ungaria
Austria
Germania
Olanda

Virusul de tip A si mutatiile lui- AH1- marcat prin verde inchis si AH3- galben, sunt prezente pe aproape intreg continentul!

Mai mult decat in sezonul precedent de gripa, o foarte mare pondere o au tulpina AH1- care face victime si Romania, dar si AH3- virusul cu cel mai mare potential sa ucida fara ca bolnavul sa sufere deja de alte afectiuni.

Portugalia a anuntat, din 13 ianuarie si pana in prezent, cel mai mare numar de decese de la pandemia din 2009 si pana in prezent.

Aproape un milion si jumatate de vaccinuri anti-gripale au fost oferite gratuit populatiei in incercarea de a impiedica raspandirea cazurilor. Alte 23 de state membre UE au raportat, de asemenea, decese din cauza gripei, multe dintre ele peste nivelul estimat.

Portugalia, Spania si Bulgaria au declarat epidemie in mai multe regiuni, iar alte tari se pregatesc.

Potrivit specialistilor, ciclonul mediteranean, prezent deasupra continentului, favorizeaza raspandirea virusurilor prin volumul mare de precipitatii pe care il aduce.

Riscul este prezent in multe tari de pe continent!

Prin definitie, EPIDEMIA reprezinta extinderea unei boli contagioase într-un timp scurt, prin contaminare, la un număr mare de persoane dintr-o localitate, regiune, tara.

PANDEMIA este o epidemie care se extinde pe un teritoriu foarte mare, în mai multe tări sau continente. În istoria omenirii, multe boli infectioase au provocat pandemii, unele cu consecinte devastatoare. Printre ele, se numara si gripa.

PANDEMIA: EPIDEMIA CARE SE EXTINDE PE UN TERITORIU FOARTE MARE, ÎN MAI MULTE TĂRI SAU CONTINENTE

Daca declararea unei epidemii tine de competenta administratiilor regionale sau nationale, pandemia este declarata de Organizatia Mondiala a Sanatatii!

Acum 10 ani, in 2009, 18.500 de oameni au murit in timpul pandemiei de gripa- care a fost globala. Dintre aceştia, 122 au fost români, la noi în ţară înregistrându-se în jur de 7.000

de îmbolnăviri.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si