Tanarul se pare ca l-ar fi tintit pe directorul unitatii scolare, potrivit presei locale. De altfel, barbatul este printre cei opt raniti, dar informatiile despre cate focuri de arma au fost trase sunt confuze. Cert este ca atacul a avut loc in timpul pauzei de masa, iar suspectul ar fi avut la el o pusca, 2 pistoale si 2 grenade.

Imediat ce a fost data alarma, liceul a fost inconjurat de trupele speciale franceze. Atacatorul a fost capturat la scurt timp, dar a apucat sa raneasca doua eleve, in timp ce un al treilea a suferit o comotie puternica. Autoritatile nu cred ca ar fi vorba despre un atac terorist, dar il vor interoga pe tanar si il vor supune unei evaluari psihologice, pentru a afla adevarul.

Atacul de la liceul din Brasse vine la doar cateva minute dupa un alt incident periculos. Un plic i-a explodat in fata unei angajate a Fondului Monetar International.

"Am auzit alarma incepand sa sune, ne-am dus la usa, sa intrebam ce se intampla, dar oamenii vorbeau in engleza si nu am inteles nimic."

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Michel Cadot, seful politiei din Paris: "Se pare ca a fost vorba de un dispozitiv pirotehnic sau o petarda mai mare. Este ceva asamblat acasa, in niciun caz o bomba."â

Autoritatile s-au temut, insa, de ce e mai rau.

Mascati, lunetisti si alte zeci de forte de ordine au evacuat cladirea si au sigilat, practic, intreaga zona.

In urma exploziei asistenta a suferit rani usoare, la nivelul fetei si mainilor. Oamenii legii din Paris spun ca institutia a fost vizata in ultimele zile de mai multe amenintari.


Michel Cadot, seful politiei din Paris: "Au fost cateva apeluri telefonice in ultimele zile, dar nu sunt, neaparat, legate de acest caz. Totusi, asa cum se mai intampla, astfel de amenintari telefonice pot aparea cu cateva zile inainte de un atac."

Clipe de panica au trait si angajatii unei banci din orasul german Duisburg. Chiar inainte de inceperea programului se pare ca doi indivizi au vrut sa jefuiasca unitatea bancara.

Ramon Van Der Maat, Politia Duisburg: "O angajata a bancii a intrat in cladire, si-a dat seama ce se intampla si a reusit sa fuga si sa ne alerteze. Imediat au fost luate toate masurile."

Nu se stie cum, dar suspectii au reusit, totusi, sa iasa nevazuti din banca. Politistii l-au mai gasit doar pe unul dintre angajati, legat fedeles si abandonat in seif. Totusi, pe baza descrierii furnizate de un alt functionar, autoritatile au retinut doi indivizi.

"Situatia la momentul actual este aceasta: fortele speciale au arestat doi suspecti, acum cateva minute.

Acum trebuie sa vedem daca acestia sunt si cei care au incercat spargerea."
 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si