Informaţiile referitoare la noua variantă a coronavirusului din Anglia au dus la noi restricţii înainte de Crăciun şi zeci de ţări şi-au închis graniţele pentru călătorii din Marea Britanie, în această săptămână.

Italia, ţara cu cel mai mare bilanţ al deceselor legate de Covid-19 din Europa, a depistat duminică un pacient infectat cu noua variantă a coronavirusului, ca şi Danemarca şi Franţa

Pentru a reduce răspândirea, ţările europene iau în considerare verificarea pasagerilor care zboară din Marea Britanie şi plasarea în carantină a călătorilor.

Până în prezent, circa 30% din totalul deceselor provocate de Covid-19 la nivel mondial au avut loc în Europa, potrivit datelor analizate de Reuters.

Mortalitatea s-a accentuat în Europa în ultimele luni. De la primul deces raportat în Franţa în februarie, regiunea a ajuns în opt luni la 250.000 de decese provocate de noul coronavirus. În schimb, numărul deceselor a urcat de la 250.000 la 500.000 în numai 60 de zile.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Franţa, Spania, Italia, Marea Britanie şi Rusia au anunţat sute de morţi pe zi, iar în cele cinci ţări au avut loc aproape 60% dintre aceste decese.

La nivel global au fost înregistrate până în prezent 77,52 de milioane de cazuri de Covid-19 şi 1,71 milioane de decese atribuite acestei boli, potrivit datelor Reuters.

Citeste si: Când va fi gata vaccinul împotriva noii tulpini COVID-19

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si