Potrivit acestuia, polițiștii aflați la punctele de trecere de frontieră la nivelul județelor Caraș-Severin și Timiș sunt expuși inutil riscului îmbolnăvirii cu noul coronavirus, în contextul în care, în rândul personalului MAI, rata de infectare este în creștere, depășind 550 de cazuri.
Sindicatul Europol propune o soluție.
„În acest sens, am propus și susținut dispunerea de ore suplimentare din rândul personalului propriu care efectuează misiuni zilnice la frontiera României cu Serbia.
Prin folosirea acestui mecanism s-ar elimina din start pericolul infectării intracomunitare și în același timp impactul financiar ar fi extrem de mic, având în vedere eliminarea costurilor de transport, cazare și respectiv diurnă”, se arată în document.
Documentul atrage atenția și asupra lipsurilor pentru angajații Ministerului de Interne.
Citeste si: Proiectul privind desfiinţarea Secţiei Speciale, respins
Citeste si: Coronavirus România 30 iunie. Câte cazuri au fost anunțate astăzi
„Mai mult decât atât, pe timpul delegării, colegilor noștri nu li se poate asigura masa caldă ca urmare a închiderii unităților de alimentație publică, aceștia fiind nevoiți să se hrănească cu pâine, roșii și parizer de la magazinele din zonă”, spun reprezentanții sindicatului din Poliție.
„Solicităm ministrului Marcel Vela să intervină de îndată în această situație încordată creată în rândul polițiștilor de la frontiera de sud-vest a României, iar delegările în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră
E important să se pună accent pe factorul uman și să se conștientizeze că acesta primează, iar măsurile populiste care aduc doar un capital de imagine, nu se impun în această perioadă a pandemiei”.