Eurovision 2022. WRS, reprezentantul României la Eurovision Song Contest s-a calificat în finala competiţiei care se va desfăşura sâmbătă în sala Pala Olimpico din Torino. Cea de-a doua semifinală a Eurovision 2022 a avut loc seara trecută, iar la finalul ei s-au calificat mai departe zece ţări, printre ele şi România, reprezentată de WRS cu piesa Llamame.

Laura Pausini, Alessandro Cattelan şi Mika au fost gazdele show-ului

Fanii din ţările repartizate în a doua semifinală şi cei din Spania, Marea Britanie şi Germania au decis, alături de juriile de specialitate, cine va merge în finală.

Cea de-a doua semifinală a Eurovision 2022 a luat startul cu prestaţia reprezentanţilor Finlandei. Au urmat apoi concurenţii din Israel, Serbia, Azerbaijan, Georgia, Malta, San Marino, Australia, Cipru, Irlanda, Macedonia de Nord, Estonia, România, Polonia, Muntenegru, Belgia, Suedia şi Cehia.

Citeste si: FINALA EUROVISION 2022. Care sunt piesele care se vor lupta pentru marele trofeu

Celalalte 10 finaliste, anunţate marţi, sunt: Lituania- Monica Liu- „Sentimentai”, Elveţia- Marius Bear- „Boys Do Cry”, Ucraina- Kalush Orchestra- „Stefania”, Regatul Ţărilor de Jos- S10- „De Diepte”, Republica Moldova- Zdob şi Zdub & Advahov- „Trenuleţul”, Portugalia- Maro- „Saudade, Saudade”, Islanda- Systur- „Með Hækkandi Sól”, Grecia- Amanda Giorgiadie Tenfjord- „Die Together”, Norvegia- Subwoolfer- „Guve Theat Wolf a Banana”, Armenia- Rosa

Linn- „Snap”. 

România s-a calificat în marea finală a Eurovision 2022

Reprezentantul României, WRS, a urcat pe scenă cu numărul de concurs 13  şi a umplut sala de energie cu momentul său pregătit alături de echipă pentru piesa  Llamame. Voturile publicului şi ale juriului de specialitate l-au propulsat pe artist direct în finala de sâmbătă, alături de celelalte ţări finaliste.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Joi are loc Semifinala 2 la concursul EUROVISION 2022. Care sunt piesele care intră în concurs

În această seară, fanii (cu excepţia celor care locuiesc în România) au putut vota „Llamame” de până la de 20 de ori de pe acelaşi număr de telefon sau prin aplicaţia de pe site-ul oficial al concursului: www.eurovision.tv. 

Rusia ar fi trebuit să cânte în această semifinală, însă, în urma invaziei militare din Ucraina, a fost exclusă din competiţie de organizatorul concursului, European Broadcast Union (EBU).


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si