Forțele ruse au bombardat, marți, o rută de evacuare din orașul asediat Mariupol, aflat în sud-estul Ucrainei, informează BBC News. Purtătorul de cuvânt al ministerului de externe ucrainean, Oleg Nikolenko, a declarat că forțele ruse atacau coridorul umanitar dintre Mariupol și Zaporizhzhia, la 225 km spre nord-est.

Citeste si: Kievul, tot mai aproape de asediu

Opt camioane și 30 de autobuze sunt pe drum, marți în jurul prânzului, pentru a livra ajutor umanitar orașului și pentru a evacua civilii în Zaporizhzhia, a spus oficialul de la Kiev.

Civilii locuiesc în Mariupol fără apă curentă sau curent electric de aproape o săptămână, iar mâncarea se epuizează rapid.

Acuzații din partea ministrului Apărării de la Kiev

Ministerul ucrainean al Apărării a acuzat marţi partea rusă că nu respectă culoarul umanitar la Mariupol, port asediat în sud-estul Ucrainei, în a 13-a zi a invaziei ruse.

Citeste si: Vești proaste pentru șoferi. Prețul benzinei a depășit 8 lei pe litru

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

"Inamicul a lansat un atac exact în direcţia culoarului umanitar", a denunţat ministerul pe pagina sa de Facebook, declarând că armata rusă "nu a lăsat copiii, femeile şi persoanele vârstnice să părăsească oraşul".

Citeste si: Un prezentator rus a dispărut de la TV, după ce a făcut o postare împotriva războiului

"Pentru evacuarea civililor din Mariupol pe o singură rută, apărătorii oraşului au luat o serie de măsuri: drumurile au fost curăţate de mine, au fost îndepărtate baricadele etc. Totuşi, ocupanţii nu au lăsat copiii, femeile, bătrânii să iasă din oraş. Inamicul a lansat un atac în direcţia coridorului umanitar", se arată într-un comunicat al ministerului, citat de Agerpres.

Tentative de evacuare a circa 300.000 de civili din Mariupol au eşuat în repetate rânduri în ultimele zile, Kievul şi Moscova acuzându-se reciproc de aceasta.

Evacuări dificile din Irpin

Oamenii evacuează, de asemenea, Irpin, un oraș din vestul Kievului, care a cunoscut lupte grele în ultimele zile.

Evacuarea populației orașului prin satul Romanivka către orașul Kiev continuă, a declarat șeful regiunii, Oleksiy Kuleba. Până la ora 9:30, peste 150 de persoane au fost evacuate, a adăugat el.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: VIDEO- Criza alimentară bate la ușă? Ne îndreptăm către o explozie a prețurilor, avertizează specialiștii

„Agresorul împiedică evacuarea populației. În decurs de o zi, cei care au reușit să ajungă la locul de adunare au ieșit singuri din Irpin. Acum raionul se pregătește pentru o evacuare pe scară largă și livrarea de ajutor umanitar", a mai precizat oficialul ucrainean.

Peste 2 milioane de ucrainieni au plecat din țară de la debutul războiului 

[Sursa foto: Twitter]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si