Kwon Pyong, un chinez în vârstă de 35 de ani, a traversat marea din China până pe coasta de vest a Coreei de Sud. A parcurs 400 de kilometri pe un ski-jet, pentru că avea o interdicție de ieșire din țară. Chinezul s-a urcat pe ski-jet purtând o vestă de salvare și o cască și și-a început aventura de a ieși ilegal din seară.

Citește și: Dulce răzbunare. Un mire și-a expus logodnica infidelă în fața a 150 de invitați. Bărbatul a venit cu dovezi foto pentru a arata cine este de fapt mireasa

Evadarea secolului. Un bărbat a fugit de autorități traversând marea pe un ski-jet. A parcurs 400 de kilometri având la el doar un binoclu și o busolă

Presupusul infractor, care este activist pentru drepturile omului, s-a folosit de un binoclu și de o busolă pentru a naviga pe Marea Galbenă. Mai mult, se pare că acesta avea legat de ski-jet cinci butoaie de combustibil.

„A reumplut benzina în timpul călătoriei și a aruncat butoaiele goale în mare”, a transmis marți, 22 august 2023, un oficial pentru presa locală.

A parcurs 400 de kilometri peste mare pe un ski-jet

Garda de Coastă din Coreea de Sud a transmis că tânărul în vârstă de 35 de ani a călătorit aproximativ 402 kilometri peste mare cu jet ski-ul. După ce a trecut dintr-o șară în alta, Kwon a rămas blocat pe un țărm noroios.

Planul general al chinezului a fost sabotat de țărmurile din apropierea unui terminal de croazieră din orașul-port Incheon.

Kwon a fost forțat să le ceară ajutorul autorităților după ce și-a dat seama că cererea lui de libertate era asemănătoare cu un scenariu de film. Bărbatul a fost salvat de paza de coastă înainte de a fi arestat pentru „încercarea de a intra ilegal în Coreea de Sud”.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Evadarea secolului. Un bărbat a fugit de autorități traversând marea pe un ski-jet. A parcurs 400 de kilometri având la el doar un binoclu și o busolă

Citește și: Un bărbat supraponderal a luat o decizie radicală: nu a mâncat deloc timp de 382 de zile! Ce a urmat

Mai mult, rapoartele poliției au arătat că nu există nicio sugestie că pilotul pe ski-jet ar putea fi un spion. Cu toate acestea, autoritățile nu au confirmat identitatea suspectului.

Autoritățile au explicat că presupusul infractor a fost forțat să facă o călătorie riscantă după ce i s-a interzis să părăsească China din cauza activismului său.

Chinezul a fost condamnat anterior la închisoare

Kwon a fost condamnat la 18 luni de închisoare în anul 2017 pentru „incitarea la subversia puterii de stat”, după ce a criticat guvernul lui Xi Jinping pe rețelele de socializare. Chinezul în vârstă de 35 de ani a distribuit mai multe discursuri, imagini și videoclipuri în care condamna regula autoritara și cenzura strictă, precum și participarea la proteste pro-democrație.

Citește și: Milionarul high-tech care vrea să revină la vârsta de 18 ani a început o terapie pentru întinerirea bărbăției

După eliberarea din închisoare, tânărul a fost primit interdicția de ieșire din țară care l-a împiedicat să părăsească China în mod legal.

Unul dintre prietenii chinezului a încercat să solicite azil politic în Coreea în anul 2019 pentru acesta, dar cererea sa a fost anulată din cauza interdicției de călătorie cauzate de Covid.

Tânărul caută azil politic în alte state

Se pare că Kwon caută azil politic în afara Chinei, mai exact în SUA, Marea Britanie sau Canada.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„Kwon este sănătos și are o stare de spirit bună. În timp ce mijloacele sale de intrare în Coreea de Sud, încălcând legea, erau greșite, supravegherea autorităților chineze și persecuția politică a lui Kwon din 2016 se află în spatele trecerii sale în Coreea de Sud, care riscă viața. Acum se gândește dacă să solicite statutul de refugiat în Coreea de Sud sau să aleagă o țară terță”, a declarat prietenul său.

Citește și: Torbjørn Pederse a vizitat toate țările din lume, fără să zboare cu avionul: "Am simțit cu adevărat plăcere de fiecare dată când am intrat într-o țară nouă”

Coreea de Sud acordă azil anul doar pentru câteva persoane.

Oficialii au spus că presupusul dezertor, care a studiat anterior în Iowa, a vizitat anterior Coreea, dar nu a dezvăluit alte detalii. Ambasada Chinei la Seul a refuzat să comenteze incidentul, precizând că nu are informații relevante despre caz.

Citește și: Beyoncé i-a adus un omagiu lui O'Shae Sibley, tânărul înjunghiat mortal care dansa în acel moment pe muzica ei


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si