Evaluare Națională 2023. Iată care este media pe care un candidat trebuie să o obțină pentru a fi admis la liceu!

Care este media pe care un candidat trebuie să o obțină pentru a fi admis la liceu?

Evaluare Națională 2023. Care este media pe care un candidat trebuie să o obțină pentru a fi admis la liceu?

Evaluare Națională 2023. Care este media pe care un candidat trebuie să o obțină pentru a fi admis la liceu?

Media din clasele V-VIII nu va mai fi luată în calcul la admiterea la liceu, începând cu anul şcolar 2022-2023. Ierarhizarea va fi realizată pe baza mediei obţinute la Evaluarea Naţională.

Cum se calculează media de admitere la liceu 2023

Evaluare Națională 2023. Care este media pe care un candidat trebuie să o obțină pentru a fi admis la liceu?

Evaluare Națională 2023. Care este media pe care un candidat trebuie să o obțină pentru a fi admis la liceu?

Media de admitere la liceu se calculează diferit. Aceasta se calculează în funcție de profilul ales. 

Citește și: EXCLUSIV: Subiectele la Matematică de la Evaluarea Națională 2023/ Flavian Georgescu: ”Mă aștept la un procent de promovabilitate mai mare decât anii trecuți”

  • pentru profilul artistic, pentru profilul sportiv și pentru specializarea filologie de la liceul Waldorf, media finală de admitere se calculează astfel: (3*APT+ MA)/4= MFA unde: APT= nota finală la probele de aptitudini; MA= media de admitere; MFA= media finală de admitere.
  • pentru profilul teologic, media finală de admitere se calculează astfel: (APT+ MA)/2= MFA unde: APT= nota finală la probele de aptitudini; MA= media de admitere; MFA= media finală de admitere.
  • pentru profilul militar, media finală de admitere se calculează astfel: 0,2 MA+ 0,8 NP= MFA unde: NP= nota la proba de verificare a cunoştinţelor la disciplinele Limba si literatura română şi Matematică; MA= media de admitere; MFA= media finala de admitere.
  • pentru liceele vocaționale, elevii vor susține probe de aptitudini, ce vor fi luate în considerare pentru calcularea mediei finale de admitere la liceu.

Rezultatele obținute la Evaluarea Națională 2023 sunt anonimizate. Elevii vor afla ce note au luat folosind un cod unic pe edu.ro.

Cazul în care elevii au medii de admitere egale

În cazul în care doi candidați au medii de admitere egale, vor fi departajaţi folosind, în ordine, următoarele criterii:

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

a) nota obţinută la proba de limba și literatura română din cadrul Evaluării Naţionale;

b) nota obţinută la proba de matematică din cadrul Evaluării Naţionale;

c) nota obţinută la proba de limbă maternă din cadrul Evaluării Naţionale, respectiv nota de la proba de verificare a cunoștinţelor de limbă maternă, susţinută conform prevederilor Art.10 din anexa 1 la OMECTS nr. 4802/31.08.2010, în cazul candidaţilor care solicită înscrierea la unităţi de învăţământ cu predare în limba minorităţilor naţionale;

d) media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Conform edu.ro, în cazul în care la o unitate de învățământ, pe ultimul loc, există candidați cu opțiunea exprimată pentru acea unitate școlară și care au mediile de admitere, precum și toate mediile menționate la punctele a)-d) egale, toți elevii vor fi declarați admiși la opțiunea solicitată.

Citește și: Barem Matematică Evaluare Națională 2023. Cum se calculează nota, punct cu punct


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si