Poezia “Salcâmii”, dar şi compunerea despre un obiectiv turistic le-a pus elevilor imaginaţia la încercare, scrie Mediafax.
“Autorul versurilor se crede frate cu salcâmii, pentru că doar aşa îşi aminteşte el de copilăria lui, în care erau albine şi copaci”, a scris, sigur pe el, unul dintre candidaţi.
În opinia altuia, “semnificaţia versurilor arată că pe lângă salcâmi stăteau albinele, înseamnă că pe lângă salcâmi cineva a pus nişte stupi.
“Poetul nu poate să se descotorosească de imaginea copilăriei care îl bântuie doar în legătură cu salcâmii, dovadă că în timp ce copilăria lui Ion Creangă e bântuită de
##CITAT128##
Citeste si: Șoc în timpul unei execuții, în SUA. Ce a făcut un bărbat chiar înainte de a muri- antena3.ro
Elevii au încercat să fie cât mai sinceri şi originali, atunci când a fost vorba despre compunerea privind obiectivul turistic.
“Mai demult eu am plecat de acasă, ca să mă plimb cu trenul. Mama nu a ştiut şi a fost anunţată Poliţia, care m-a găsit la Mausoleul din Focşani, pe care eu atunci l-am vizitat ”, a scris unul dintre candidaţi.
“Eu mă duc vara la satul Bizigheşti, la bunicii care au murit amândoi, dar care i-au lăsat casa lui mama mea, nu la fratele ei, care e un beţiv”, a
Rolul cratimei a fost şi el explicat de elevi, aşa cum s-au priceput mai bine.
“Rolul cratimei în <învie-n mine>este de a arăta că copilul din poet nu era mort dea binelea", a scris unul dintre candidaţi, în timp ce un altul a arătat:" Cratima are rolul de a scurta cuvântul cu o literă, care dispare în vorbire ”.
“Cratima desparte două cuvinte care nu încap întregi în versuri de poezii”, a scris un altul.
Profesorii vasluieni au corectat lucrările elevilor din judeţul Vrancea.