Close sidebar
Close sidebar

Evaluarea nationala 2016. Peste 153.000 de elevi sustin astazi proba la limba romana. Subiecte: poezie de Baconski si o naratiune despre o zona turistica

Peste 153.000 de elevi de clasa a VIII-a sustin astazi proba la limba romana in cele 4.809 centre de examen.

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

Update: Iata subiectele de anul acesta:

 

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Testarea va incepe la ora 9.00 si va dura doua ore. Examenul este structutrat pe doua subiecte mari. Pe baza a doua texte, elevii trebuie sa raspunda la mai multe intrebari.

Urmatoarea proba este cea la limba materna, ce se va da marti, iar miercuri se va descfasura proba la matematica.

Subiectele vor fi publicate pe site-ul subiecte.edu.ro. in jurul orei 15.00, iar rezultatele se vor afisa pe data de 1 iulie, pana la ora 16.00. Contestatiile pot fi depuse in aceeasi zi, pana la ora 20.00. Elevii isi vor stii rezultatele finale in data de 5 iulie.

"În vederea semnalarii eventualelor disfunctionalitati aparute în derularea acestui examen, Ministerul Educatiei pune la dispozitia publicului, începând de luni, 27 iunie, linia TEL VERDE 0800801100 (numar de telefon apelabil gratuit).

Linia telefonica 0800801100 va fi disponibila zilnic, pe toata durata desfaşurarii probelor, între orele 8-17”, a transmis Ministerul Educatiei, într-un comunicat, potrivit Mediafax.

Nota finala pentru admiterea la liceu este formata din notele la evaluarea nationala, 75%, si ponderea notelor din scoala generala, 25%.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI