Evaluarea Națională 2021- Subiecte Matematică. Au fost publicate  subiectele de azi de la Matematică   și le poți vedea mai jos în articol. Subiectele date azi la Evaluarea Națională de la Matematică au un grad mediu de dificultate, spune ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Evaluare Națională 2021. Când se afișează rezultatele la Evaluarea Națională

Subiectele la Matematică, la Evaluarea Națională 2021

Subiectele la Matematică, la Evaluarea Națională de azi, au un grad mediu de dificultate

Subiectele date azi la Evaluarea Națională de la Matematică au un grad mediu de dificultate, spune ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Acesta a declarat la TVR că la simularea Evaluării Naționale au fost 980 de note de 10 la Matematică.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Evaluarea Națională 2021. La prima probă, s-au înregistrat incidente la trei şcoli, fiind publicate subiectele mai repede decât ora stabilită, fiind sesizaţi procurorii. ”La nivel naţional, cu unele excepţii, nu au fost incidente majore.

Am înregistrat incidente la nivelul a trei şcoli, din care subiectele au fost făcute publice în pofida reglementărilor”, a precizat marți ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Evaluarea Națională, fără triaj, dar cu mască. Ghidul de examen pentru elevi, publicat pe EDU.ro

Evaluarea Națională 2021. Cum decurge proba scrisă la Matematică

Examenul se desfăşoară în 3.850

de centre, iar probele încep la ora 9,00, când candidaţii primesc broşura cu subiectele şi hârtie ştampilată pentru ciorne. Ministerul Educaţiei precizează că la probele scrise ale Evaluării Naţionale- 2021 candidaţii primesc subiectele sub formă de broşură, putând să solicite şi pagini suplimentare dacă este cazul.

Timpul de redactare a subiectelor din cadrul fiecărei probe scrise este de 120 de minute (două ore) calculate după cele 15 minute alocate pentru completarea casetei de identificare.  

Citeste si: Evaluare Națională 2021 Matematică Edu.ro. Joi, 23 iunie 2021, elevii trebuie să rezolve subiectele la cea de-a doua probă

Evaluare Națională 2021 Matematică. Subiecte propuse de Edu.ro

Programa de examen pentru Evaluarea Națională  de la finalul clasei a VIII-a, în anul școlar 2020-2021 la disciplina Matematică a fost publicată în Monitorul Oficial nr 125 bis din 5 februarie.

Citeste si:  Programa pentru Evaluarea Națională 2021 la Matematică

Prezenta programa este realizată în conformitate cu prevederile Programei școlare pentru disciplina matematică, clasele a V-a – a VIII-a, aprobată prin OMEN nr. 3393/28.02.2017. Subiectele de matematică pentru Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a evaluează competențele și conținuturile din prezenta programă, iar baremele de evaluare și de notare prevăd acordarea punctajelor pentru orice modalitate corectă de rezolvare a cerințelor.

Matematica are statut de disciplină obligatorie în cadrul Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a.  Puteți accesa programa aici

Citeste si:  Subiecte Evaluare Națională 2021 Română Edu.ro. Prima probă aduce surprize pentru elevi. Ce subiecte au picat

Evaluarea Națională 2021: Subiecte la proba de Matematică

Pentru a ști la ce să vă așteptați, puteți accesa secțiunea cu modele de subiecte de pe  EDU.RO  . Rămâne de văzut cât de dificile vor fi subiectele de la proba de joi, 24 iunie. 

Comunicarea rezultatelor obţinute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât şi pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecţia datelor personale. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor şi care au fost distribuite candidaţilor, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susţinută.

Media generală obţinută în cadrul Evaluării Naţionale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a.

Citeste si: Evaluare Națională 2021. Când se afișează rezultatele la Evaluarea Națională

Evaluare Națională 2021. Condițiile de desfășurare a examenului

Evaluarea Națională 2021 Candidaţii trebuie să aibă asupra lor un act de identitate şi instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor scrise, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor pot folosi şi creion negru.

Toate probele de la Evaluarea Națională 2021 sunt monitorizate audio-video. Este interzisă introducerea în sălile de examen a oricărui tip de materiale ajutătoare.

Evaluarea Națională 2021  Astefl, sunt interzise: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări, cărţi, ciorne, rezumate, culegeri etc., care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi a telefoanelor mobile şi a instrumentelor electronice de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: Barem Română Evaluarea Națională 2021 Edu.Ro. Cum vor fi corectate subiectele de la prima probă

Evaluarea Națională 2021  Li se interzice candidaţilor să introducă în sala de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete şi altele asemenea, candidaţii având obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învăţământ/centrul de examen în acest scop.

Evaluarea Națională 2021  Candidaţii care refuză depozitarea obiectelor în sala stabilită de comisie în acest scop nu sunt primiţi în examen.

Evaluarea Națională 2021 "Intrările/ieşirile, precum şi sensul de deplasare pe coridoare, vor fi semnalizate corespunzător şi dezinfectate în mod regulat. În sălile de clasă în care se desfăşoară probele, locurile se stabilesc astfel încât să existe între candidaţi o distanţă de 1 metru unul faţă de celălalt, pe rânduri şi între rânduri. În situaţia în care acest lucru nu se poate realiza, se va asigura distanţarea maximă posibilă. Fiecare persoană care intră în şcoală va primi câte o mască la sosire şi, dacă solicită, şi la plecare. Sălile de clasă vor avea dezinfectanţi pentru mâini. În incinta centrului de examen va fi purtată, obligatoriu, masca de protecţie. Colectarea măştilor purtate se va face în locuri special amenajate şi semnalizate. Este interzis schimbul de obiecte personale. Centrele de examen vor beneficia de asistenţă medicală", reaminteşte EDU.ro.

Citeste si: Subiecte Evaluare Națională 2021 Română Edu.ro. Prima probă aduce surprize pentru elevi. Ce subiecte au picat

Evaluare Națională 2021. Calendar

22 iunie 2021 – Limba și literatura română
24 iunie 2021 – Matematica
25 iunie 2021 – Limba și literatura maternă

Citeste si:  Evaluare Națională 2021. Când se afișează rezultatele la Evaluarea Națională

Probele scrise din cadrul sesiunii speciale de la Evaluarea Națională 2021 au loc:

5 iulie 2021 – Limba și literatura română
6 iulie 2021 – Matematica
7 iulie 2021 – Limba și literatura maternă

Citeste si:  Evaluarea Națională, fără triaj, dar cu mască. Ghidul de examen pentru elevi, publicat pe EDU.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si