Close sidebar
Close sidebar

Evaluarea Națională 2021. Azi încep înscrierile pentru examenul maturității

Evaluarea Națională 2021. Elevii de clasa a VIII-a se pot înscrie de luni, 7 iunie, până pe data de 11 iunie la examenul de Evaluare Naţională, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

Razvan Ilie,

Evaluarea Națională 2021. Rezultatele vor fi afişate pe 29 iunie iar contestaţiile vor fi depuse pe 30 iunie. Rezultatele finale, după contestaţii, vor fi afişate pe 4 iulie. [Sursa foto: Pixabay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Evaluarea Națională 2021. Înscrierea la Evaluarea Națională începe pe data de 7 iunie 2021 și se încheie vineri, 11 iunie 2021. Anul acesta, Evaluarea Națională pentru clasa a VIII-a va avea și în acest an o etapa specială organizată de Ministerul Educației în perioada 28 iunie- 12 iulie.

Citeste si: Programa pentru Evaluarea Nationala 2021 la Limba și literatura maternă

Evaluarea Națională 2021- Când au loc examenele

Proba scrisă la Limba şi literatura română se va desfăşura pe 22 iunie, iar proba la Matematică- pe 24 iunie.

Elevii din rândul minorităţilor naţionale vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura maternă pe 25 iunie.

Evaluarea Națională 2021. Rezultatele vor fi afişate pe 29 iunie iar contestaţiile vor fi depuse pe 30 iunie. Rezultatele finale, după contestaţii, vor fi afişate pe 4 iulie.

Citeste si: Reguli de desfășurare a Evaluării Naționale, în contextul pandemiei de coronavirus

Evaluarea Națională 2021 – Lista obiectelor interzise în timpul examenelor

Anul acesta, elevii din România vor susține examenele din cadrul Evaluării Naționale începând cu data de 22 iunie, prima probă scrisă fiind la Limba și literatura română.

Elevii vor sta cu mască de protecție pe durata examenului [Sursa foto: Pixabay]

Conform ordinului privind organizarea și desfășurarea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, în anul școlar 2020-2021, elevilor le este strict interzis cu următoarele obiecte în timpul examenelor, care se regăsesc în articolul

7 din ordinul Ministrului:

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

(1) Se interzice candidaților la evaluarea națională să introducă în sălile de examen  ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele  asemenea, candidații având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învățământ/centrul de examen în acest scop.

Citeste si:  Programa pentru Evaluarea Nationala 2021 la Limba și literatura maternă

(2)  Candidații care refuză depozitarea obiectelor menționate la alin. (1) în sala stabilită de comisie în acest scop nu sunt primiți în examen.

(3) Se interzice candidaților la evaluarea națională să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și altele asemenea ori în băncile în care sunt așezați în sălile de examen orice fel de lucrări:  manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. 

(4) Se interzice candidaților să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și altele asemenea sau în băncile în care sunt așezați în sălile de examen  telefoane mobile, căști audio, precum și orice mijloc electronic de calcul  sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la rețele de socializare, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare cu alți candidați/asistenți din unitatea/unitățile de învățământ/centrul/centrele de examen sau cu exteriorul.

(5)  Se interzice candidaților să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

(6) Încălcarea regulilor menționate la alin. (3)-(5) va fi considerată fraudă/tentativă de fraudă, iar candidații respectivi sunt eliminați de la proba respectivă, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit ori au transmis materiale interzise/ciorne/foi din lucrările scrise.

(7) Candidații eliminați de la o probă pentru fraudă sau tentativă de fraudă primesc nota 1 (unu) pe lucrarea scrisă.

(8) Înainte de începerea probelor, asistenții prezintă candidaților prevederile metodologice legate de organizarea și desfășurarea corectă a evaluării naționale și prevederile alin. (1)-(7) și le solicită să predea toate eventualele materiale și obiecte care, potrivit reglementărilor în vigoare, sunt interzise în sala de examen.

(9) După parcurgerea pașilor menționați la alin. (8), candidații vor semna un procesverbal în care se regăsesc prevederile alin. (1)-(7) și mențiunea că știu că nerespectarea regulilor menționate la alin. (3)-(5) are drept consecință măsurile menționate la alin. (6) și (7).

Lista pe scurt a obiectelor interzise în timpul examenului

 

  • telefoane mobile
  • căști audio
  • mijloace electronice de calcul sau de comunicare
  • ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete
  • manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare
  • notițe, însemnări, rezumate, ciorne
  • lucrări ale altor candidați
  • orice tip de obiect/document care poate fi folosit pentru rezolvarea subiectelor

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI