Evaluarea Națională 2022 Matematică. Ce subiecte au picat la proba de azi. Baremele au fost anunțate pe EDU.RO
Evaluarea Națională 2022 Matematică. Elevii de clasa a VIII-a au susținut joi, 16 iunie, cea de-a doua probă din cadrul Evaluării Naționale 2022, cea la Matematică. Vezi subiectele care au picat mai jos.
Evaluarea Națională 2022 Matematică. Peste 155.000 de elevi s-au înscris la examenele de anul acesta de la Evaluarea Națională, potrivit unui anunț al Ministerului Educației.
UPDATE: Baremele de corectare au fost publicate pe edu.ro
UPDATE: Au apărut subiectele care au picat.
Prima proba din cadrul Evaluării Naționale 2022, la Limba română, a avut loc marți, 14 iunie.
Conform ministrului Sorin Cîmpeanu, la această probă au fost prezenți 148.891, în timp ce numărul celor absenți a fost de 6.668.
Evaluarea Națională continuă, joi, 16 iunie, cu proba scrisă la Matematică.
Structura subiectelor la Matematică la Evaluarea Națională 2022
Examenul la matematică din cadrul Evaluării Naționale 2022 este structurat în trei subiecte, iar pentru fiecare se vor acorda 30 de puncte. Vor mai fi acordate 10 puncte din oficiu.
Subiectele sunt alcătuite în conformitate cu programa aprobată de Ministerul Educației.
Accesul în săli se va face în intervalul orar 8.00-8.30, iar examenul va începe la ora 9.00, atunci când candidații vor primi broșura cu subiectele și hârtie ștampilată pentru ciorne.
Timpul de redactare a subiectelor este de 120 de minute, calculate după cele 15 minute alocate pentru completarea casetei de identificare. Asistenții vor verifica datele înscrise de candidați și vor secretiza caseta.
Reguli pentru elevi la Evaluarea Națională 2022
Elevii trebuie să aibă asupra lor un act de identitate și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor scrise.
Pentru executarea schemelor și a desenelor pot folosi și creion negru.
Candidații vor fi monitorizați audio și video pe toată durata examenului și este interzisă introducerea în sălile de examen a oricărui tip de materiale ajutătoare, precum manuale, dicționare, notițe, însemnări, cărți, ciorne, rezumate, culegeri, precum și a telefoanelor mobile sau a instrumentelor electronice de calcul, de stocare de informații sau de comunicare.
Totodată, se interzice candidaților să introducă în sala de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, candidații având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învățământ/centrul de examen în acest scop.
Este interzisă introducerea în sala de examen a telefoanelor mobile, căştilor audio, precum şi a oricărui mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la reţele de socializare, care ar putea fi utilizate în rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare cu alţi candidaţi/asistenţi din unitatea/unităţile de învăţământ/centrul/centrele de examen sau cu exteriorul.
Elevii care doresc să predea lucrările înainte de expirarea timpului maxim prevăzut pot părăsi sala de examen cel mai devreme după o oră de la începerea probei scrise.