Close sidebar
Close sidebar

Evaluarea Nationala: Astazi se vor afisa primele rezultate. Pe 23 iunie sunt programate rezultatele finale

Primele rezultate ale examenului de Evaluare Nationala vor fi afisate, marti, iar rezultatele finale vor fi anuntate in 23 iunie. Examenul a fost sustinut de peste 150.000 de elevi.

M. P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Primele rezultate ale examenului de Evaluare Nationala vor fi afisate, marti, pana la ora 12:00. intre orele 14:00- 19:00 se pot depune contestatii, iar rezultatele finale vor fi afisate pe 23 iunie.

Cei peste 150.000 de absolventi de clasa a VIII-a au sustinut saptamana trecuta luni proba la Limba romana, iar miercuri proba la Matematica. Joi ss-a desfasurat proba la Limba si literatura materna.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Evaluarea Nationala se desfasoara, anual, intr-o singura sesiune. Media generala obtinuta la Evaluarea Nationala are o pondere de 80% in calculul mediei pe baza careia se realizeaza admiterea in clasa a IX-a de liceu.

Elevii de clasa a VIII-a au sustinut in perioada 5- 7 martie simularea examenului de Evaluare Nationala si mai putin de 50% dintre ei au obtinut media generala peste 5.

La Matematica, doar 33,1% dintre elevi au reusit sa obtina o nota peste 5, iar la Limba si literatura romana 63,1% au luat note mai mari sau egale cu 5. La proba de Limba li literatura materna, 82,6% dintre elevi au obtinut note peste 5. Procente semnificative (peste 60%) ale mediilor mai mari sau egale cu 5 au fost in Capitala si in judetul Cluj. Notele obtinute la simulare nu se contesta si nu se trec in catalog.

In 2017, rata de promovabilitate la Evaluarea Nationala a fost de 77%, dupa contestatii, 77%. La Limba si literatura romana, 121.315 candidati (86,1%) au primit note peste 5, iar la Matematica, 92.886 de candidati au avut note peste 5. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI