Examen Admitere Medicină 2022. Examenul de admitere va incepe din momentul in care in sala de concurs a fost distribuit ultimul caiet cu intrebari pentru concurs. Totodată, coordonatorul de sală va nota la locul vizibil și va informa candidații despre ora de a începe și ora de a finaliza a probei scrise. 

Candidații vor avea la dispoziție 2 ore pentru rezolvarea subiectelor!

Examen Admitere Medicină 2022

Examen Admitere Medicină 2022: anunț important pentru candidați

În acest an ​3.497 de candidați  vor participa la admiterea de la Universitatea de Medicină și Farmacie din București. Numărul de candidați este mai mare comparativ cu anii precedenți. Peste 2 candidați se luptă pentru a obține un loc.

Pentru a ocupa cele 1.623 de locuri scoase la concurs (1.245 finanțate de la bugetul de stat și 378 cu taxă) s-au înscris 3.497 de candidați, mai mulți cu 70 de candidați comparativ cu ediția din 2021 și cu 171 față de concurs din 2020.

Candidații vor primi 100 de întrebări: 60 din Biologie și 40 din Chimie sau Fizică, în funcție de opțiunea precizată pe formularul de înregistrare.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Citeste si: Rezultate Admitere SNSPA 2022: Cand se anunta ascultati cu cei care care au intrat la buget si la taxa?

La sfârşitul probei scrise, candidaţii predau chestionarul de concurs coordonatorului de sală şi semnează în tabelul de predare al acestuia. Caietul cu întrebări în posesia candidatului, cu excepția celor care se îngrijesc, indiferent din ce motiv, părăsesc sala înainte de finalizarea probei scrise.

Corectarea chestionarelor de concurs se realizează imediat după finalizarea probei scrise, în sala de concurs, în prezența candidatului și a unui martor (din rândul candidaților care semnează pe chestionar alături de candidat) prin citire computerizată (scanare) sau prin corectura manuală, în cazul imposibilității... realizării corecturii electronice urmând, ulterior, reverificarea tot prin citire computerizată a rezultatelor.

În urma reverificărilor, punctajele comunicate în sala pot suferi modificări. Pe durata corectării lucrărilor, candidații rămân pe locurile de stabilitate la intrarea în sală. Fiecare întrebare are un singur răspuns corect (materializat prin completarea integrală a căsuței
corespondente) pentru care se acordă un punct. Punctajul maxim al probei de concurs este de 100 puncte pentru facultatea de Medicină, Medicină Dentară și Farmacie. Punctajul se transformă în note. 

Examen Admitere Medicină 2022

Examen admitere Medicină 2022: cum se depune contestații

Contestațiile scrise privind conținutul întrebărilor scrise sau corectitudinea grilei oficiale de răspunsuri se înregistrează la comisiile de admitere ale facultăților și se depun în termen de 2 ore de la finalizarea probei. După acest termen nu mai este posibilă contestarea conținutului întrebărilor sau a corectitudinii grilei oficiale de răspunsuri.

Citeste si: Rezultate Admitere ASE 2022: Când se afișează repartizarea pentru taxă și buget

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

Chestionarele de concurs constituie obiectul contestației privind verificările probei scrise (punctaj) se recorectează, prin citire computerizată (rescanare), în prezența candidatului care a depus contestația și comunicarea rezultatelor finale se face prin afișare, în termenul de 24 de ore de la expirarea termenului de rezolvare a contestaţiilor.

După expirarea termenului de rezolvare și de răspuns la contestații, decizia comisiei de contestații privind rezultatul concursului de admitere este definitivă și nu mai poate fi modificată.

Citeste si: Subiecte Definitivat 2022 pe materii: Iata baremul de corectare!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si