Ar fi nevoie de 35.000 de experti care sa-i ajute pe romani sa-si completeze incalcitele declaratii la ANAF, iar pe piata sunt mai putin de 6.000 de consultanti fiscali.

Fostul presedinte al Camerei Consultantilor Fiscali atrage atentia ca este putin probabil ca intr-un an sa poata fi acoperit deficitul de experti, chiar daca salariile promise, de pana la 10.000 de lei, sunt extrem de tentante.

Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 24 iunie 2017.

Inscrierile la examen se fac in perioada 22 mai 2017- 9 iunie 2017 pe site-ul: www.ccfiscali.ro, iar dosarele se depun- in aceeasi perioada- direct sau se transmit, prin servicii postale cu confirmare de primire, la adresa str. Alecu Russo nr.13-19, et.4, ap.9, sectorul 2, Bucuresti.

Conditiile de inscriere:

Potrivit art. 4 alin. (1) din OG nr.71/2001 privind organizarea si exercitarea activitatii de consultanta fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, candidatii la examenul de atribuire a calitatii de consultant fiscal trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii:

a) sa fie licentiati ai unei facultati cu profil economic;

b) sa aiba o experienta profesionala de minimum 5 ani, dintre care minimum 3 ani in una sau mai multe dintre urmatoarele activitati:

b1) elaborarea, avizarea, aprobarea sau aplicarea legislatiei fiscale;

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

b2) administrare fiscala;

b3) elaborarea sau aplicarea reglementarilor contabile;

b4) activitate financiar-contabila;

b5) activitate didactica universitara in domeniul finantelor publice, fiscalitate, politici fiscale si bugetare, contabilitate financiara, finantele institutiilor publice;

b6) activitate de consultant fiscal asistent;

c) sa nu aiba antecedente penale pentru savarsirea unor infractiuni sanctionate de legile fiscale, financiar-contabile, vamale, cele care privesc disciplina financiara, precum si alte infractiuni in legatura cu exercitarea activitatilor prevazute la lit.

b);

d) sa aiba capacitate deplina de exercitiu;

e) sa fie apti din punct de vedere medical pentru exercitarea profesiei;

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Ce trebuie sa contina dosarul de inscriere

Ce face un consultant fiscal

Conform OUG nr. 71/2001, activitatea unui consultant fiscal consta in acordarea de asistenta si prestarea de servicii profesionale in domeniul fiscal, inclusiv realizarea de expertize fiscale extrajudiciare la solicitarea organelor fiscale sau a oricaror altor persoane sau entitati interesate, precum si prestarea de servicii si asistenta de specialitate pentru intocmirea declaratiilor fiscale.

Un consultant fiscal se ocupa si de certificarea declaratiilor fiscale, ofera asistenta si servicii pe probleme de procedura fiscala, realizeaza expertize fiscale judiciare la solicitarea organelor judecatoresti sau de cercetare penala, dar si de asistenta si reprezentare in fata organelor fiscale.

Singurul mod de a deveni un consultant fiscale este sustinerea unui examen organizat de CCF. Exista insa si anumite categorii de persoane care scapa de sustinerea lui si care trebuie doar sa dea un interviu in fata unei comisii de evaluare din cadrul CCF, explica avocatnet.ro

Concret, e vorba de persoanele care au titlul de academician, profesor sau conferentiar universitar, doctor in economie, doctor docent, cu specialitatea finante-contabilitate, precum si membrii si specialistii Comisiei pentru buget, finante si banci din Parlamentul Romaniei, care verifica si analizeaza actele normative din domeniul fiscal supuse spre aprobare Parlamentului.

Persoana care promoveaza examenul de consultant fiscal (asistent) trebuie sa se inregistreze apoi in Registrul consultantilor fiscali si al societatilor de consultanta fiscala, la sectiunea corespunzatoare, in termen de cel mult 12 luni de la data comunicarii rezultatului examenului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si