Minitrul Educației: ”Examenele naționale trebuie sa se deruleze”

"Pierderile suferite de sistemele de educaţie ”sunt foarte mari, important este să le compensăm. Trebuie să facem acţiuni remediale, este nevoie de profesionalismul şi devotamentul oricărui cadru didactic. Trebuie să se vadă cât a pierdut elevul, nu ce a predat profesorul. Am identificat sursele de finanţare pentru acţiunile remediale. Examenele naţionale se doresc a fi organizate la aceeaşi dată, în aceeaşi structură, în format fizic.

Ele trebuie să se deruleze. Tematica ar putea fi adaptată", a declarat Cîmpeanu la Ştirile ProTV.

Citeste si: Elevii fac școală online până pe 8 februarie. Anunțul serii venit din partea ministrului Educației

Sorin Cîmpeanu dorește deschiderea școlilor pe 8 februarie

El a mai spus că se doreşte deschiderea şcolilor, subliniind că la data de 8 februarie nu se va exclude niciun scenariu.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citeste si: Când are loc prima vacanță a elevilor în 2021? Structura anului școlar 2020-2021

"Pe lângă evoluţia epidemiologică şi cea de vaccinare, luăm în calcul şi evoluţia din alte state. Pe data de 8 februarie, în funcţie de analize, nu excludem niciun scenariu. Nu am să fiu ferm peste limitele competenţei. Toate trebuie puse la masă, pentru a lua decizia corectă", a subliniat ministrul.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si