România se află în prag de adoptare a legii în ceea ce privește pedepsele cu executare pentru șoferii fără permis care provoacă accidente mortale.

A fost reluată urmărirea penală în cazul Anastasiei, fetița ucisă de către o șoferiță din Hârlău

”Instanța de judecată restituie cauza la parchet pentru a relua urmărirea penală în legatură cu uciderea din culpă a fetiței. Amintesc situația aberantă prin care polițistul și procurorul de anchetă, nu au trimis-o în judecată pe șoferița fără permis și pentru ucidere din culpă, ci doar pentru lipsa permisului de conducere.

Citește și: Un polițist din Timișoara a fost transportat la spital după ce a fost lovit cu mașina de un bărbat

Aceste aspecte au fost considerate la cererea noastră ca nelegale de catre judecătoria Hărlau, în mod definitiv”, potrivit Av. Adrian Cuculis.

Anastasia a fost ucisă de o șoferiță ce nu deținea permis de conducere

Copila de doar patru ani, din comuna Scobinți, județul Iași, a fost spulberată de către o șoferiță ce nu deținea permis de conducere.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Accident rutier grav la Pitești: un incendiu a izbucnit în urma coliziunii dintre două autoturisme

Accidentul a avut loc la începutul lunii iunie, iar în urma impactului, fetița a decedat. 

„Inculpata nu a încălcat alte dispoziții legale, în afară de a conduce autoturismul fără permis, și nu a avut posibilitatea evitării producerii accidentului.

În consecință, producerea evenimentului rutier nu poate fi imputată acesteia, deoarece între conducerea autoturismului fără a deține permis de conducere și moartea victimei nu există legătură de cauzalitate.

Și în situația în care inculpata ar fi deținut permis de conducere, având în vedere împrejurările săvârșiri faptei era în imposibilitate de a evita accidentul rutier”, se arăta în comunicatul de la aceas vreme.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si