Mirela Mentel, originară din Bacău, a ajuns în Roma, Italia, în urmă cu 25 de ani. Iar în urmă cu 18 ani ea a câștigat un proiect de finanțare destinat străinilor care vor să-și deschisă o afacere la Roma. Mirela Mentel a povestit în exclusivitate pentru stirilekanald.ro despre drumul pe care l-a parcurs și despre care habar nu avea că îi va aduce atâta satisfacție.

”Mă consider mai degrabă o femeie luptătoare decât o femeie de succes. Succesul vine după mulți ani de sacrificii, ca o încununare a muncii și a efortului depus. Oricum, nu mă văd încadrată în definiția"femeie de succes". Ar trebui să includ și soțul și fiul, care m-au susținut, ajutat și încurajat pe tot parcursul anilor”, a precizat Mirela Mentel.

La început, Mirela a studiat mult și a mers la cursuri de perfecționare

Deși la început nu știa absolut nimic despre flori, pe parcurs, dedicarea ei a dat roade. Pe lângă asta, Mirela împreună cu soțul ei au început să studieze plantele și diverse aranjamente și au investit chiar la cursuri de perfecționare.

”Nu aveam dintotdeauna pasiunea pentru flori. Sincer, întâi am deschis florăria și pe parcurs a venit pasiunea”, a spus aceasta.

Citește și: EXCLUSIV: Buchetele din ciocolată și florile criogenate, tendințele lunii martie/ ”Buchetele comestibile sunt frumoase, haioase și speciale”

Românca, bucuroasă pentru premiul acordat deoarece a venit ca o surpriză plăcută primită în urma efortului depus.

Românca, bucuroasă pentru premiul acordat deoarece a venit ca o surpriză plăcută primită în urma efortului depus

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

”Când am deschis florăria, acum 18 ani, credeam sincer, că va fi mult mai ușor. Dar ca orice afacere, primii ani sunt destul de grei.

Și asta e valabil oriunde, în orice țară. Dar încet, încet, cu multă perseverență, curaj și pregătire profesională mi-am câștigat clientela”, a mai adăugat Mirela Mentel.

De asemenea, aceasta a povestit că florăria ei, Eden Fiori, a devenit ușor, ușor cunoscută pentru buchete și aranjamente.

Pentru italieni, amabilitatea și calitatea fac mereu diferența

”Italienii sunt fideli. Ei merg la aceeași coafeză, la aceeași florărie, la aceeași farmacie toată viața lor. Deci, odată ce intră într-un magazin și acolo găsește o persoană amabilă, o calitate bună și un preț decent la produse, el se va întoarce mereu”, a precizat ea.

Ca și cerințe, Mirela Mentel a spus că printre cele mai ciudate a fost o jerbă pentru un pescar, în formă de pește.

Jerbă realizată de Mirela Mentel pentru un pescar

Jerbă realizată de Mirela Mentel pentru un pescar

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

”Cerințe sofisticate avem mereu, dar cea mai stranie a fost cred, o jerbă pentru un pescar. Prietenii decedatului au vrut o compoziție în formă de pește. Și am realizat-o”, a explicat Mirela Mentel.

Meseria de florar, implică multă dedicare și timp

Despre cât de grea este această meserie de florar, românca a spus că, din afară, munca ei pare foarte ușoară, însă în realitate presupune mult efort.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Motivul pentru care Nicki Minaj și-a anulat concertul de la Saga Festival: "Trebuie să mă asigur că iau decizii corecte". Superstarul internațional era cap de afiș- radioimpuls.ro

Mirela împreună cu soțul ei au început să studieze plantele și diverse aranjamente și au investit chiar la cursuri de perfecționare.

Mirela împreună cu soțul ei au început să studieze plantele și diverse aranjamente și au investit chiar la cursuri de perfecționare

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

”Din afară privită, meseria noastră pare super. Multă lume îmi spune că ar vrea să fie în locul meu. Eu spun doar că fiecare este exact în locul pe care și l-a ales. Locul meu nu e chiar potrivit pentru oricine. Să fii florist înseamnă să te trezești la 4-5 dimineața, înseamnă să lucrezi duminicile, înseamnă să fii dispus să muncești 14-16 ore pe zi când este nevoie, înseamnă să renunți la vacanță în perioada de nunți și multe alte sacrificii pe care nu are sens să le enumăr”, a povestit Mirela.

”Premiul Wedding Award a fost o surpriză plăcută, a fost ca o răsplată a sacrificiilor noastre de până acum. Da, ne-am bucurat, dar la urma urmei e doar o diplomă, primită în urma recenziilor mirilor noștri. Recenzii pozitive, de 5 stele pentru munca bine făcută. Noi nu așteptăm premii, ne place ceea ce facem și se vede”, a mai spus românca.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si