În această perioadă a anului, în piețele din România găsim celebrii pepeni de Dăbuleni care sunt foarte gustoși, dulci și zemoși. Prețul cu care se vând este undeva între 3-4 lei kilogramul. Zona Dăbuleni asigură aproximativ un sfert din producţia de pepeni a României. 

Am stat de vorbă cu un producător de pepeni de Dăbuleni și ne-a explicat cu ce iese în evidență produsul care provine din această zonă.

Pepenii de Dăbuleni, în piețele din România

”Vânzările au mers destul se bine anul acesta, prețul s-a menținut, a fost convenabil. În mod normal, cultura de pepeni este una rentabilă. Dacă nu ar fi, nu am mai cultiva, însă presupune foarte multă investiție și sunt riscuri de ordin meteorologic care ar putea să ne afecteze, cum ar fi grindina sau bolile aduse de ploaie care ne afectează culturile”, spune producătorul, reprezentant al paginii de Facebook Pepene de Dăbuleni.

Pepenii de Dăbuleni, deliciul verii

Pepenii de Dăbuleni, deliciul verii

[Sursa foto: Pepene de Dăbuleni - Facebook]

Citește și: VIDEO- Deliciul estival vine din Dăbuleni: Pepenii proaspeți ajung în piețele din toată țara la prețuri irezistibile

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Prin ce se deosebesc de ceilalți pepeni? ”Pepenii de Dăbuleni se deosebesc de ceilalți pepeni prin faptul că solul nisipos îi face mai dulci, în general, și au un gust aparte. Anul acesta, am fost surprinși și noi și clienții noștri de calitatea pepenilor. Mulți clienți (noi) ne-au declarat că nu au mai mâncat pepeni așa buni de câțiva ani, lucru care ne bucură și ne încurajează se ne continuăm munca cu la fel de multă responsabilitate”, spune producătorul.

Pepenii de Dăbuleni, în piețele din România

Pepenii de Dăbuleni, în piețele din România

[Sursa foto: Pepene de Dăbuleni - Facebook]

Cum alegi un pepene gustos

Producătorul ne-a oferit și câteva sfaturi despre cum să aleagem cel mai bun pepene: ”Să îl ciocăne și să vadă dacă sună gros. Atunci când pepenele este bun este și greu, și eu le recomand de obicei să ia de la producătorii din piețe deoarece aceștia îi cunosc mult mai bine. De asemenea, în cazul în care pepenele nu este bun, mă refer să fie crud complet sau trecut, îl schimbă.

Comercianții nu vor schimba niciodată un pepene la fel de ușor ca un producător. Ei se uită să obțină cât mai mare profit. În schimb, producătorul vrea să fie cilentul bucuros de ceea ce i-a oferit”.

Citește și: Prețurile alimentelor vor scădea. Lista alimentelor care se vor ieftini de la 1 august 2023

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Cum alegi un pepene bun de Dăbuleni

Cum alegi un pepene bun de Dăbuleni

[Sursa foto: Pepene de Dăbuleni - Facebook]

Pepeni, livrați la domiciliu

”De anul acesta, am început să fac și livrări la domiciliu în București pentru persoanele care nu au timp sau chef să meargă la piață, și chiar au fost ceva doritori.

Doar că am pus o comandă minimă de 100 de lei. Am vrut să testez piața anul acesta, o să continui cu acest serviciu și la anul pe lângă ceea ce vindem în piețele oficiale”, mai spune reprezentantul Pepene de Dăbuleni.

Citește și: VIDEO- Clienții unei plantații din Sibiu își culeg singuri afinele


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si