Alex Sfetcu este un tânăr din Craiova cu o voință de fier. El este polițist în cadrul Penitenciarului București-Rahova, iar pasiunea sa cea mai mare este sportul. Încă de la vârsta de 9 ani a descoperit înclinația sa spre artele marțiale, iar acum a venit campion. Cea mai recentă reușită a sa a fost la cea de-a IX-a ediție a competiției ”European Police and Fire Games”, desfășurată în Torrevieja, Alicante, Spania, acolo unde a urcat pe podium de două ori.

”Cel mai mult am fost atras de artele marțiale, mai exact de judo și jiu jitsu”

”Sunt un tânăr la început de carieră, în sistemul penitenciar, ambițios și perseverent, care visează să devină campion mondial. Din multitudinea de sporturi făcute, precum fotbal, handbal, atletism, bob, skeleton, box, cel mai mult am fost atras de artele marțiale, mai exact de judo și jiu jitsu. A fost singurul sport pe care l-am îndrăgit și pe care am reușit să-l dezvolt de la vârsta de 9 ani”,  a spus în exclusivitate pentru stirilekanald.ro Alex Sfetcu.

Citește și: EXCLUSIV- “Forța femeilor în sport”- Interviu cu Andreea Paul, coordonatorul cărții: ”De ce sportul feminin e mai puțin popular decât cel masculin, în pofida acestor rezultate fenomenale ale româncelor în sportul de elită internațional?”

Alex Sfetcu - polițist

Alex Sfetcu - polițist

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

De-a lungul timpului polițistul s-a bucurat de numeroase premii obținute atât în țară, cât și în afară.

Cât de greu este să se împartă Alex între munca de polițist și sport?

”Printre câștigurile obținute până la acest moment pot enumera: locul 1, două medalii de aur și locul 3, o medalie de bronz la Judo în diverse orașe din România, precum Vaslui, Alba Iulia și Brașov.

Am obținut locul 1, două medalii de aur, locul 2, o medalie de argint și locul 3, o medalie de bronz la tehnici de autoapărare. De asemenea, locul 3 la "World Police and Fire Games" din Olanda, Rotterdam, din anul 2022. Și locul 2, medalia de argint la jiu jitsu, locul 3 la judo, în cadrul celei de a IX-a ediție "European Police and Fire Games" din Spania, Torrevieja, din anul 2023 ”, precizează tânărul.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Deși este greu să se împartă între locul de muncă și antrenamente, Alex spune că ambiția este cel care îl ajută.

Citește și: România o susține pe Mara Gae. Românca, câștigătoare US Open la dublu junioare, a obținut un wild card pe tabloul de calificări la Transylvania Open

”Este destul de dificil să mă împart între cele doua, neavând un program de lucru fix.

De foarte multe ori oboseala își spune cuvântul, dar încerc să fac față și să mă țin de antrenamente. Pe lângă munca pe care o desfășor în cadrul sistemului penitenciar și atribuțiile de zi cu zi de acasă, reușesc să mă antrenez undeva la 5-6 zile pe săptămână. Consider că trebuie să fii muncitor și să ai multă ambiție pentru a avea succes”, explică sportivul.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Alex Sfetcu a fost pe podium de două ori la cea de-a IX-a ediție a competiției ”European Police and Fire Games”, desfășurată în Torrevieja, Alicante, Spania

Alex Sfetcu a fost pe podium de două ori la cea de-a IX-a ediție a competiției ”European Police and Fire Games”, desfășurată în Torrevieja, Alicante, Spania.

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

”În ceea ce privește sportul, plănuiesc să ajung campion mondial la "World Police and Fire Games", eveniment care va avea loc în anul 2025. Pe plan profesional, de asemenea, plănuiesc să ajung pe o funcție mai bună”,  a mai spus în cele din urmă Alexandru Sfetcu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si