Ionescu Iosif Alexandru este un luptător remarcabil la vârsta de 18 ani, iar performanțele lui sunt se termină aici. Născut în orașul Bușteni, tânărul și-a contopit cariera încă de la vârstă foarte fragedă în luptele greco-romane, inspirându-se chiar de la tatăl său. Făcând parte din lotul național de lupte din România și înregistrat la clubul C.S.M Pitești, Alexandru este plecat în cantonamente atât în Europa cât și în afara ei.

Însă, chiar și așa, luptătorul a reușit să găsească echilibrul între sport și educație, susținut fiind în permanență de părinții săi.

”Am în spate 11 ani de muncă”

Ionescu Alexandru a vorbit în exclusivitate pentru stirilekanald.ro despre premiile sale, dar și despre ce ar trebui să schimbe în România în ceea ce privește sportul.

Citește și: EXCLUSIV: Denis Pleșa, tânărul care face automobilism la vârsta de 15 ani/ ”Am câștigat 3 titluri de campion național”

Greul nu se poate măsura în cuvinte ci în ani de trudă. Am în spate 11 ani de muncă și un palmares în permanentă creștere. Sunt de 7 ori campion național, posesor de 3 ori al locul 3 la turneul internațional, vicecampion balcanic, iar cele mai importante sunt locurile 3 obținute la Gymnasiada mondială și la Campionatul European”, a spus sportivul.

Ionescu Iosif Alexandru - sportiv

Ionescu Iosif Alexandru - sportiv

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Au plătit 4.400 de euro pe o vacanță de lux, în Egipt, dar realitatea arăta complet diferit față de poze: Am avut un șoc- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

”Antrenamentele au loc atât dimineața, cât și după amiaza, alocând zilnic minim 4 ore. Pregătirea este una intensă și realizată atât în sala de lupte, cât și în cea de forță, astfel reușesc să împletesc tehnica cu forța. Performanța se face cu efort, sacrificii și multă muncă. Aplicând teoria ”orice lucru frumos vine cu un sacrificiu in spate”, pot spune că mi-am dedicat adolescența, ba chiar și copilăria, plecând încă de mic la Baia Mare la unul dintre cluburile la care am fost legitimat , a adăugat Alexandru.

Citește și: România a încheiat Europenele de canotaj la Bled cu cinci medalii de aur şi una de argint

Despre sportul din România, tânărul consideră că ar fi nevoie de o implicare financiară, și nu numai.

Consider că în România este nevoie de un plus de implicare și susținere financiară din partea instituțiilor specializate în acest domeniu, dar și de promovare a sportivilor , a precizat tânărul.

Citeste si: Veste bună pentru pensionare! Recalcularea pensiilor din 2025 aduce venituri în luna martie. Cine sunt norocoșii?- kfetele.ro

Citeste si: Cine este Saif Ali Khan, actorul înjunghiat de un intrus în propria casă- radioimpuls.ro

Citeste si: Judecătorii au motivat de ce l-au lăsat pe Iohannis fără două case. ANAF: Se vor face demersuri pentru recuperarea "fructelor neculese"- antena3.ro

Alexandru are și planuri de viitor mărețe, deoarece își dorește să aducă României o medalie mondială.

”Tocmai ce am dat proba specială de bacalaureat, deci pot spune că pentru mine a venit vacanța, însă, acest lucru nu este adevărat, întrucât urmează un concurs foarte important la care am nevoie de antrenamente intense. Ulterior, o să aplic și la Facultatea de Sport, dar luptele sunt prioritate în viața mea, dorind să aduc României o medalie mondială , a povestit Alexandru.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si