Președintele rus Vladimir Putin a susținut marți discursul său anual în fața parlamentului de la Moscova. Acesta a fost programat să înceapă la ora 11:00, ora României, dar liderul de la Kremlin a întârziat câteva minute.

Analistul de politică externă, Răzvan Pantelimon, a explicat în exclusivitate pentru stirilekanald.ro despre temele pe care le-a abordat Vladamir Putin în cele două ore de discurs, în picioare.

Anunțurile făcute de președintele Vladimir Putin în timpul discursului în fața națiunii.

Anunțurile făcute de președintele Vladimir Putin în timpul discursului în fața națiunii

[Sursa foto: Razvan Pantelimon - Facebook]

Citește și: VIDEO- Discursul lui Vladimir Putin, după un an de război: NATO a jucat ”un joc murdar”, ei au început războiul

”A fost un discurs lung, a fost un discurs de durată, aproape două ore, ceea ce a dat o imagine a președintelui Putin, diferită de cea pe care o întâlnim în zona media. A fost un președinte dinamic, a fost un discurs care prezintă un lider puternic, în vervă, care a vorbit în picioare aproape două ore”, a spus analistul.

Vladimir Putin a anunțaț că Rusia își suspendă participarea la tratatul de dezarmare nucleară New Start

”Mie îmi amintește de celebrele discursuri ale lui Fidel Castro, deci, din acest punct de vedere cred că este un element pozitiv pentru Putin și pentru imaginea sa, mai ales, modul în care a fost ținut acest discurs și durata sa”, a adăugat Răzvan Pantelimon.

Unul dintre momentele importante din discurs a fost anunțul lui Vladimir Putin legat de suspendarea participării la Tratatul New START cu SUA, care limita arsenalele lor nucleare.

Este vorba de tratatul privind armele strategice ofensive pentru că aceasta practic poate să ducă inclusiv la escalandarea conflictului, la utilizarea unor arme de putere mult mai mare, inclusiv la un conflict nuclear. De altfel, vom vedea cum va răspunde la această chestiune și președintele Biden”, a precizat analistul.

Anunțurile făcute de președintele Vladimir Putin în timpul discursului în fața națiunii

Anunțurile făcute de președintele Vladimir Putin în timpul discursului în fața națiunii

[Sursa foto: President of Russia - Twitter]

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Citește și: VIDEO- Un an de război Rusia-Ucraina. Impactul economic la nivel mondial

„Mă văd nevoit să anunț astăzi că Rusia își suspendă participarea la tratatul privind armele strategice ofensive”, a declarat Putin în fața legislatorilor. De asemenea, președintele rus a spus că „pas cu pas au început să distrugă sistemul de securitate mondială și controlul armelor”.

Discursul lui Putin a făcut promisiuni militarilor

De asemenea, discursul a fost unul mobilizator, populist, cu o serie de referințe la elemente simbolice, conform analistului. 

”Putin a vorbit din nou despre al doilea Război Mondial, despre Wehrmacht, despre Nazism, despre Marele Război asupra patriei, despre pericolul la care este supusă Rusia. Sunt niște teme care pentru cetățean rus, pentru poporul rus sunt teme importante, le-am văzut, de altfel și în discursul din 9 mai anul trecut”, a adăugat Răzvan Pantelimon.

Totodată, Vladimir Putin a făcut și promisiuni rușilor, în special militarilor și famiilor lor.

Citește și: Cine era Marina Yankina, înaltul oficial rus din Ministerul Apărării care a căzut de la etajul 16

”Putin a încercat prin acest discurs mulțumească și să se adreseze majorității cetățenilor Rusiei, vorbim de militari în primul rând și familiilor lor cărora le-a promis o serie întreagă de avantaje, de la avantaje financiare până la o structură guvernamentală specială care să le ofere locuri de muncă”, a explicat analistul de politică externă.

"Fiecare familie a unui luptător pierdut, fiecare veteran, trebuie să aibă atașat un coordonator de asistență socială care trebuie să comunice cu ei personal și să le rezolve problemele”, a spus Putin în discursul său.

Putin s-a lăudat cu recoltele de cereale ale Rusiei

”S-a adresat și către zona agricultorilor, către zona fermierilor, către zona de business, către bănci, către tineri, către intelectuali și către mediul academic. Deci, a fost un discurs populist, cu adresabilitate extrem de largă, având în centrul său aceste promisiuni precum creșterea bugetului social, reducerea taxelor. De asemenea, el atacă oligarhii, ceea ce este un marcator al unui discurs populist în care sunt prezentați cei bogați, elita într-o maniera negativă”, a mai spus Răzvan Pantelimon.

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

”Noi nu vom fi niciodată ca elitele occidentale, să ne angajăm în vânători de vrăjitoare”, a spus Putin în discurs. 

Putin a vorbit despre drepturile LGBT

În plus, Putin se adresează și părții spiritual, dar și chestiunilor legate de gen.

”Am văzut că a atacat o serie de elemente prezente în societatea democratică, vorbește de consumerismul occidental, vorbește de mândria națională și de cetățenii ruși care sunt plecați în alte state unde sunt considerați cetățeni de mâna a doua”, precizează analistul.

Anunțurile făcute de președintele Vladimir Putin în timpul discursului în fața națiunii

Anunțurile făcute de președintele Vladimir Putin în timpul discursului în fața națiunii

[Sursa foto: President of Russia - Twitter]

Conform lui Putin, ”Familia înseamnă o uniune între un bărbat și o femeie", adăugând că "așa spun textele sacre ale tuturor religiilor de pe Pământ".

”A vorbit și despre chestiuni legate de gen,de identitatea de gen, de chestiuni legate de comunitatea LGBT, care sunt frecvente în discursul acesta naționalisto-conservator”, a mai adăugat Răzvan Pantelimon.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si