Ștefan Mandachi este un antreprenor român care a făcut atât de mult bine în jurul său. Chiar dacă a renunțat recent la afacerile sale din domeniul HORECA, el nu a renunțat deloc la visul său de a ajuta educația să devină un loc mai plăcut și mai accesibil pentru toți copiii.

Ce a reușit să schimbe până acum Ștefan Mandachi în domeniul educației?

Până acum, Ștefan Mandachi a reușit să construiască containere educaționale unde tinerii să citească, în ciuda statisticilor sumbre din România. Totodată, a construit un parc și o sală de sport pentru copii.

”În primul rând vreau să sprijin copiii fără posibilități să aibă acces la lectură și școală, și vreau să ofer servicii de mentorat antreprenorilor, bazate exclusiv pe experiența proprie și pe exemplul personal. Am finanțat mai multe biblioteci publice la țară și am construit un parc și sală de sport în aer liber pentru copii la Santa Mare, în județul Botoșani. Prin proiectul meu cu containere educaționale ”Citește!” mi-am propus să realizez 42 de hub-uri bibliotecă pentru a demonta două statistici negre: 75% dintre români nu au pășit niciodată într-o bibliotecă și 35% n-au citit nici măcar o carte în viața lor. Prin acest proiect am adunat peste 25.000 de cărți”,  a explicat Ștefan Mandachi,  în exclusivitate pentru stirilekanald.ro.

Ștefan Mandachi

Ștefan Mandachi - antreprenor care investește în domeniul educației

[Sursa foto: Ștefan Mandachi - Facebook]

Citește și: EXCLUSIV- Angelica Tăbăcaru, profesoara care convinge copiii fără familie să nu renunțe la școală: ”Copiii sunt scăpați din mână. Avem nevoie de legi serioase”

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Oamenii dintr-un sat au fost șocați când au văzut că un munte de gunoaie le bloca singurul drum de acces în localitate- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Cât despre statul român, antreprenorul spune că are multe de îndreptat în sistemul educațional.

În primul rând, România ar trebui să aloce sume mult mai mari pentru educația elevilor pentru rezultate mult mai bune. De asemenea, Ștefan Mandachi a spus că încă există mentalități învechite de care ar trebui să scăpăm cât mai repede.

”În mod categoric, statul trebuie să aloce minim 10% din PIB educației. Actualmente avem 3,2%, penultima țară din Uniunea Europeană. Aș face o prioritate reală din educație și aș investi sume considerabile, atât în educația elevilor cât și în educația părinților, dar mai cu seamă, în educația profesorilor. Încă trăim sub auspiciile mentalității comuniste, în care cantitatea informațiilor educaționale primează în fața cantității. Avem nevoie de un moment zero în educație și de o coaliție a tuturor categoriilor sociale pentru a ne smulge din vâltoarea fără ieșire a vechiului sistem bolnav de învățământ”, a spus antreprenorul.

Programul de francizare, o idee care ar salva afacerile din România

Și în domeniul antreprenoriatului Ștefan Mandachi își dorește să ajute, deoarece vede în firmele românești un potențial colosal. Acesta a povestit și despre programul de francizare, Franchise Generator, care este unul extrem de necesar, la care însă românii sunt sceptici. 

”Antreprenorii români au idei de-a dreptul geniale. Problema este că pe fondul unei stime de sine scăzute la nivel de societate, oamenii de afaceri români nu au tăria să creadă în propriile forțe. Orice afacere din aproape toate domeniile poate fi transformată într-o franciză. În America sunt 900.000

de unități francizate, iar în România le numeri pe degete. Eu cred că noi, antreprenorii din România putem să ne scalăm afacerile. De aceea am conceput un program de mentorat live, în care voi preda toate strategiile mele prin care am devenit unul dintre cei mai mari francizori români”,  a declara Ștefan Mandachi.

Ștefan Mandachi

Hub-ul de lectură construit de Ștefan Mandachi în mediul rural.

[Sursa foto: Ștefan Mandachi - Facebook]

Citește și: EXCLUSIV- Andrei, olimpic la engleză: ”Nu cred că ar trebui să lăsăm copiii să se piardă pe drum”

Citeste si: Ce trebuie să facă angajații de la privat pentru a intra în posesia voucherelor de vacanță în 2025? Este vorba de o valoarea maximă de 24.300 de lei- kfetele.ro

Citeste si: Benfica- Barcelona! Raphinha reacţionează dur după ce a fost înjurat de jucătorii echipei adversare: "Ştiu că nu ar trebui să fac asta, dar am răspuns insultelor"- radioimpuls.ro

Citeste si: Concedieri masive în România. Ce companii au anunțat disponibilizări în următoarea perioadă: Mii de angajați rămân fără loc de muncă- antena3.ro

În cele din urmă, antreprenorul a spus că România este țara care i-a oferit totul și nu își dorește să plece definitiv de aici.

”Aici m-am născut, aici am făcut averi, aici am toate investițiile, toate sediile companiilor și orice afacere sau bani am făcut peste hotare i-am adus tot în țară. Sunt pasionat de călătorii și chiar dacă sunt plecat mult din țară, întreaga mea ființă tânjește după locurile în care m-am născut. Pe canalul meu de Youtube voi realiza mai multe podcasturi prin care boi sublinia potențialul fabulos al acestei țări unice pe planeta Pământ, România”, a mai adăugat antreprenorul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si