Mihai Varasciuc este un adevărat exemplu pentru noi toți. Suceveanul, din puținul pe care îl are îi ajută pe toți din jurul lui cu ce au nevoie și îi duce cu taxiul pe gratis pe cei autiști sau pe cei care nu se pot deplasa. El spune că dorința lui cea mai mare este de a-i vedea pe copii și nu numai că sunt fericiți și că se pot bucura din orice lucru cât de mic.

”Îmi place să ajut oamenii sub diverse forme”

Mihai Varasciuc a vorbit în exclusivitate pentru stirilekanald.ro despre poveștile celor pe care i-a ajutat și despre momentele care l-au emoționat cel mai mult.

Citește și: Cel mai bătrân om din lume s-a stins din viață la vârsta de 127 de ani. De ce nu a reuşit Jose Paulino să intre în Cartea Recordurilor

”În primul rand am fost sunt și voi fi mereu o persoana sufletistă. Îmi place să ajut oameni sub diverse forme chiar și la taxi am transportat persoane sub prețul care era de fapt, fie că erau și sunt și acum bolnave pe distanțe lungi, dar în oraș a fost mereu gratuit. Am ajutat persoane în vârstă, le-am cărat bagajele pe scări, i-am ajutat să urce scările dacă aveau baston și se deplasau mai greu.

Niciodată nu mi-am dorit bani de la cineva pentru ca am avut întotdeauna din ce trăi, am muncit foarte mult și așa am să fac în continuare cât mă mai țin puterile”,  a spus suceveanul.

Mihai Varasciuc spune că dorința lui cea mai mare este de a-i vedea pe copii și nu numai că sunt fericiți și că se pot bucura din orice lucru cât de mic.

Mihai Varasciuc spune că dorința lui cea mai mare este de a-i vedea pe copii și nu numai că sunt fericiți și că se pot bucura din orice lucru cât de mic.

[Sursa foto: Mihai Varasciuc - Facebook]

”Au vrut să-mi dea bani, au vrut să plătească cursa, m-au văzut oamenii pe stradă au vrut să-mi dea bani, am refuzat. De exemplu, o fetiță care merge în scaun cu rotile în prima zi m-a sunat și m-a rugat să o duc la mall, m-a sunat cu o zi înainte.

Și mă duc a doua zi, când o iau, foarte săraci, vai și amar. O duc la mall, am ajutat-o, ea a avut de mică problema asta pentru că i-a făcut cineva greșit o injecție și a rămas paralizată săraca. S-a prins ușor cu mâinile de gâtul meu și îmi zice ”Lasă, pune-mă aici în față să stau”. Am dus-o la mall și după m-a sunat și am dus-o înapoi acasă. A doua zi, colegul meu ia comandă la aceeași adresă și el i-a spus de mine că fac taxi gratis și ea zice ”Da, dar m-a dus ieri, nu putem să-l sunăm în fiecare zi”. Vă dați seama cât bun simț are persoana respectivă”, a povestit Mihai Varasciuc.

Mihai Varasciuc a donat un scaun cu rotile

Și nu este singurul bine pe care l-a făcut Mihai Varsciuc. El a povestit și cum duce în fiecare săptămână, de câte patru ori un copil cu autism la tratament, dar și cum a donat un scaun cu rotile unei persoane.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Tăticul norocos a câștigat o casă de 4 milioane de euro, după ce a donat doar 40 de euro: „Înainte am câștigat o cutie cu șase prăjituri”

”Am un copil cu autism pe care săptămânal îl duc la tratament. Îmi place să dau baloane, dar ce mai mult, când m-am simțit bine așa când o fetiță i-am dat un balon și mi-a zis ”vreau să fiu prietena ta”. Mi-a zis că nu a primit niciodată baloane, nimeni nu i-a oferit nimic niciodată, nici o bombonică, nimic. Oamenii sunt foarte fericiți când fac astfel de gesturi pentru că se bucură lumea, cum să nu se bucure pentru un gest atât de mic pentru că în ziua de azi oamenii la Suceava...jermăneală pe față, cer foarte mulți bani și pe curse. Eu sunt normal, nu am cerut niciodată la nimeni niciun leu în plus”,  a mai spus suceveanul.

Mahai Varasciuc a povestit cât de emoționată a fost o fetiță după ce el i-a oferit un balon.

Mahai Varasciuc a povestit cât de emoționată a fost o fetiță după ce el i-a oferit un balon.

[Sursa foto: Mihai Varasciuc - Facebook]

”Am avut și un prieten săracul și a murit de cancer. La Iași la vremea aceea era 300 de lei cursa și îl duceam cu 150 de lei ca să-mi scot cheltuiala mașinii. De exemplu, aveam o bunică care venea din Islanda, ea stătea la Craiova și ea a copilărit aici în zonă. Îi erau foarte dragi meleagurile asta, fata ei este cercetătoare în Reykjavik. Îi făceam în fiecare vară rezervare la hotel, m-a rugat. A avut o situație foarte precară, nu a avut bani și fata ei a avut ambiție și a ajuns unde a ajuns. Doamna nu se putea deplasa, m-a rugat să-i cumpăr un scaun cu rotile, mi-a dat bani să-l iau și între timp a mai venit câteva veri și după a murit săraca. Am ajutat-o mereu să o pun în scaun pe unde mergea, să o ridic, fata ei nu putea niciodată. Și am donat, am făcut un anunț pe Facebook, am găsit pe cineva care avea nevoie de scaun cu rotile și l-am donat. Și omul acela nu știa cum să-mi mulțumească”,  a mai povestit Mihai Varasciuc.

Totodată, el și-a amintit și de un moment de la fostul loc de muncă, când un băiat a venit în biroul lui să semneze, iar după ce a plecat, a găsit sub birou vreo 30.000 de lei. În acel moment, el s-a dus și i-a înapoiat.

”Mi s-a rupt inima”

”O altă poveste interesantă. Vin acasă la 10 noaptea, sună telefonul. Era iarnă, frig. Și mă sună directorul de la aeroport și el îmi mai dă curse. Și îmi zice, Mișu, este o doamnă cu un copil mic în scăunelul lui și vrea să ajungă la Bacău, a pierdut avionul nu știu ce s-a întâmplat. I-am zis că 100 de euro costă cursa, normal costa mai mult de 500 de lei și mi-a zis că are doar 80 de euro la dânsă, am acceptat. Când am ajutat la aeroport, taxiurile se îngrămădeau acolo, și mă uitam așa cum se uită la mine că eu merg la sub preț. Mă gândeam, ”dar voi de ce nu a-ți dus-o pe femeia asta cu copil?”. Nu știa cum să-mi mulțumească femeia, gestul ei m-a impresionat, mi-a plătit și cu fise. Banii azi îi ai, mâine nu îi mai ai”,  a precizat taximetristul.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Un nou azil din București ar funcționa ilegal, deși pe hârtie era închis temporar. Oamenii legii fac verificări

Și când vine vorba de animale, Mihai Varasciuc nu se dă înapoi. El a salvat un câine împușcat de pe marginea drumului, dar și o pisică.

Mihai Varasciu a salvat un câine împușcat de pe marginea drumului, dar și o pisică.

Mihai Varasciu a salvat un câine împușcat de pe marginea drumului, dar și o pisică.

[Sursa foto: Mihai Varasciuc - Facebook]

”Când treceam prin Iași am trecut printr-o parcare, acolo mă întâlneam cu un cățel și îi dădeam de mâncare. La un moment dat am mers prin Iași să iau pe cineva de la aeroport și am găsit cățelul praf, împușcat în picior, slab. Mi s-a rupt inima. Între timp, am ajuns la Târgu Frumos și m-a sunat persoana după care trebuia să mă duc că avionul întârzie. Minune la Dumnezeu, a fost o minune. M-am întors înapoi și l-am băgat în mașină, am sunat doctorul veterinar, l-a operat. Am căutat stăpân pentru el, n-am găsit și l-a luat până la urmă un prieten. Îi duc acolo mâncare, mă duc să-l văd, e fericit”, a mai relatat Mihai Varasciuc.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si