În mediul online a apărut o filmare cu o fată care este bătută cu bestialitate de către mai multe tinere din Arad.

Conducerea unității a clarificat întreaga situație

În loc să intervină, ceilalți elevi participanți la scenele șocante au încurajat altercația dintre adolescente. Conducerea unității de învățământ a luat deja atitudine în acest caz și a anunțat că atât eleva agresată cât și una dintre agresoare au fost la declarații. 

„Atât conducerea cât și întreg corpul profesoral al Colegiului nostru, dezaprobă și condamnă un asemenea comportament, nu numai în incinta școlii ci și înafara ei.Despre succesiunea evenimentelor, chiar în aceste momente se derulează ancheta polițiștilor. Precizez faptul că, la momentul filmării, adică în vara lui 2022, elevele care apăreau pe acea înregistrare nu erau eleve ale școlii noastre. Acum unele sunt, după examenele de admitere la liceu. Cu toate acestea, repet, nu putem tolera un asemenea comportament, oriunde s-ar petrece”, a transmis conducerea Colegiului de Arte „Sabin Drăgoi” pentru Critic Arad.

Imagine reprezentativă pentru emoția de frică.

[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Polițistul care a găsit-o pe Sara Melinda face noi mărturii. Cum a reușit să ajungă la copila de 13 ani: „Când a deschis ușa, m-am uitat de două ori, arăta groaznic”

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

De asemenea, conducerea a mai transmis că eleva agresată este chiar colegă de clasă cu una dintre fetele care o loveau și că regretă faptul că elevi școlii recurg la asemenea gesturi incalificabile. Cel care a postat scenele șocante ar fi chiar un părinte, care a anunțat de altfel și poliția. Imaginile nu s-ar fi făcut publice la momentul respectiv din cauza fricii.

Se respectă legea anti-bullying în România?

Psihologul Radu Leca trage un semnal de alarmă asupra legii anti-bullying și spune că astfel de fapte ar trebui sancționate ca atare.

”Legea anti-bullying este dată degeaba. De ce? Fiindcă nu se aplică. Răutatea fără margini a părinților produce aceste tipuri de manifestări a copiilor la școală. Bullying-ul reprezintă un rezultat, acela al umilirii de către părinte a copilului acasă. Iar copilul respectiv din victimă devine făptaș. De ce? Fiindcă simte că se apără. Spațiul virtual a înrăit copiii. Spațiul virtual a întors copiii împotriva școlii. Spațiul virtual aduce răul în realitatea academică. Atât timp cât legea anti bullying nu se aplică vom avea sute de astfel de cazuri în care copiii, de o sensibilitate reală sunt batjocoriți de făptași”, a explicat în exclusivitate pentru stirilekanald.ro Radu Leca.

Imagine reprezentativă pentru o bătaie între elevi.

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Polițiști atacați cu toporul de un bărbat din Prahova! Unul dintre agenți a fost lovit în cap/ Mașina Poliției a fost avariată

Și Asociația Antidrog AMA a sesizat acest episod de violență extremă și bullying între adolescenții din Arad. Aceștia spun că un astfel de eveniment evidențiază impactul grav al intimidării asupra victimelor și necesitatea unei intervenții decisive din partea comunității și a autorităților.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

”Este alarmant faptul că, în ciuda cunoștinței prealabile a conducerii școlii cu privire la acest incident, nu s-au luat măsuri adecvate, subliniind importanța consolidării eforturilor pentru prevenirea și gestionarea cazurilor de bullying în școli. Asociația AMA încurajează părinții să fie vigilenți și să discute deschis cu copiii lor despre importanța respectului și empatiei. De asemenea, îndeamnă părinții ale căror copii au fost victime ale unor astfel de comportamente să depună plângere la poliție, contribuind astfel la oprirea acestui tip de violență”, a transmis Bogdan Curelea.

Acum, polițiștii au deschis un dosar penal în acest caz și continuă cercetările.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si