Beatrice Păun, elevă în clasa a XII-a la Colegiului Național I.L.Caragiale din Ploiești a fost fericita câștigătoare a medaliei de argint la Campionatul Mondial de Public Speaking de la Londra. La această finală au participat 53 de țări, pe primul loc fiind reprezentanta Mongoliei. 

”Investesc timp pentru a-mi dezvolta vocabularul”

Beatrice Păun a vorbit în exclusivitate pentru stirilekanald.ro despre pregătirea pentru acest concurs, cât și despre prioritățile ei din viitor.

”Fiind un domeniu cu rezultate ce țin de subiectivitatea juraților și de capacitatea de a convinge o sală întreagă, o performanță de tipul acesta necesită moduri diferite de pregătire. În loc să învăț, caut idei de interes. În loc să muncesc la capacitatea mea de memorare, investesc timp în a-mi dezvolta vocabularul și capacitatea de a-mi gestiona emoțiile. În locul subiectelor teoretice, apar subiecte legate de comunicare- cum ar trebui să mă îmbrac, să vorbesc, să mă comport”, a spus eleva.

Citește și: EXCLUSIV: Denis Pleșa, tânărul care face automobilism la vârsta de 15 ani/ ”Am câștigat 3 titluri de campion național”

Beatrice Păun - elevă clasa a XII-a

Beatrice Păun - elevă clasa a XII-a

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

Este un domeniu dificil, fiindcă necesită o privire amănunțită în interiorul nostru, atât ca vorbitori, cât și ca oameni, iar acest aspect face performanțele de tipul acesta să fie accesibile dar și mult mai provocatoare decât alte activități ,

a mai adăugat Beatrice.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

În faza preliminară  din România, tânăra a avut de trecut patru etape eliminatorii.

Șase participanți s-au calificat în etapa finală

”În cadrul concursului din România, a trebuit să prezint un discurs pe tema raportului dintre oamenii de rând și relațiile internaționale, în cadrul a patru etape eliminatorii (județ, regiune, semifinala națională, finala națională). În urma calificării la etapa internațională, la Londra, am trecut prin două probe eliminatorii, o rundă impromptu, în cadrul căreia trebuia să pregătim un discurs pe o anumită temă, în doar 15 minute și o rundă în care am susținut un discurs pregătit pe subiectul importanței primei impresii. Ulterior, 6 participanți s-au calificat în etapa finală, printre care și România. În finală, am susținut un discurs tot pe tema relațiilor internaționale, în urma căruia am primit titlul de vicecampioană internațională , a precizat eleva.

Citește și: EXCLUSIV: Elevul care s-a calificat în Lotul Olimpic Național al juniorilor, la Informatică/ Alexandru Thury: ”Nu este foarte greu să fii olimpic în România”

Tânăra s-a pregătit pentru acest moment încă din clasa a VII-a, participând la diverse concursuri.

În faza preliminară din România, tânăra a avut de trecut patru etape eliminatorii.

În faza preliminară din România, tânăra a avut de trecut patru etape eliminatorii.

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

”Pregătirea mea a fost una constantă de-a lungul anilor, prin participarea mea la concursuri de public speaking și dezbateri, încă din clasa a VII-a. Pasiunea m-a făcut să nu muncesc deloc, ci să mă relaxez făcând ceea ce îmi place. Prin asta, mă refer la a mă informa despre subiectele politice, economice, filosofice și sociale de actualitate, a participa la întâlnirile de la clubul de dezbateri pentru a învăța mai multe despre argumentare și oratorie, a petrece timp studiind subiecte de psihologie, astfel încât să le pot aplica în discursurile mele, dar și foarte mult exercițiu în cadrul competițiilor de la clasă”, a mai adăugat Beatrice Păun.

Citește și: EXCLUSIV: Învățătoarea care a făcut bibliotecă dintr-un autobuz vechi/ Mona Vlai: ”Dragostea pentru cărți se educă”

”Prioritatea mea în viitor este să fiu deschisă la cât mai multe oportunități  profesionale și simt că România îmi poate oferi acest lucru pe timpul facultății. Vreau să studiez la Academia de Studii Economice din București și să fructific acest timp prin a învăța, dar și prin a profesa în domeniile care mi se vor deschide. Momentan, nu am intenția să plec din țară, fiindcă știu că este nevoie de persoane tinere, motivate și cu speranțe mari, pentru ca România să prospere pe viitor. Eu, cel puțin, aș vrea să fac parte din aceștia, dacă mi se va oferi posibilitatea. Cred în potențialul pe care îl are țara și cred în puterea de schimbare pe care generația mea o are , a concluzionat tânăra din Ploiești.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si