Close sidebar
Close sidebar

EXCLUSIV- Beniamin, românul care vrea să transforme o clădire istorică din Franța în hotel: ”Clădirea a aparținut unei familii evanghelice locale”

Un tânăr din Prahova a cumpărat o clădire istorică din Franța, pe care vrea să o transforme într-o adevărată atracție pentru turiști. Antreprenorul a povestit cât a costat clădirea din secolul al XVIII-lea.

Stefania Pavel,

Un tânăr din Prahova a cumpărat o clădire istorică din Franța, pe care vrea să o transforme într-o adevărată atracție pentru turiști. Antreprenorul a povestit cât a costat clădirea din secolul al XVIII-lea.

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Beniamin Gonț, un tânăr din Prahova pasionat de călătorii, dar și de domeniul antreprenoriatului a descoperit o adevărată bijuterie în Franța. Clădirea veche de peste 200 de ani i-a stârnit interesul încă de la prima vedere, așadar și-a propus să afle mai multe despre ea.Timp de un an, Beniamin a urmat întregul proces de achiziționare a clădirii istorice, iar în prezent este proprietarul ei. 

Cât a costat clădirea istorică dar și cât a durat procesul de cumpărare?

Antreprenorul are planuri mari, având în vedere potențialul clădirii.

Acesta a terminat procesul de consolidare, iar mai departe își dorește să restaureze imobilul care va deveni un hotel de tip boutique cu restaurant propriu. Beniamin Gonț a povestit în exclusivitate pentru stirilekanald.ro  cum a descoperit clădirea, dar și ce a aflat despre cei care au locuit în ea.

Beniamin își dorește să restaureze imobilul care va deveni un hotel de tip boutique cu restaurant propriu.

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

”Procesul efectiv de achiziționare a durat aproximativ un an, cu implicarea autorităților franceze care au verificat întreaga procedură. Clădirea, care datează de la sfârșitul secolului al XVIII-lea, începutul secolului al XIX-lea, a costat aproximativ 100.000 de euro, după negocieri. Prețul listat inițial era mai mare, dar am negociat destul de mult dată fiind starea avansată de degradare în care se afla.

Acum, pentru a înțelege un pic contextul vânzării, trebuie spus că Franța are în acest moment o ofertă extrem de bogată de vile, castele, palate vechi, abandonate. Costurile mari de întreținere, costurile de renovare, dar și schimbarea mentalității nu avantajează punerea în valoare sau măcar conservarea acestui vast patrimoniu”, a explicat omul de afaceri.

Citește și: EXCLUSIV- TVA majorat la locuințe, de la 1 ianuarie 2024. Expert imobiliar: ”Vor fi foarte mulți care vor încerca să prindă TVA-ul de 5% pe final de an”

Francezii, neinteresați de investițiile în clădirile vechi

Întrebat despre trecutul imobilului, Beniamin spune că nu a reușit să afle foarte multe. Aceasta ar fi aparținut unei familii evanghelice locale, însă mai apoi a fost abandonată, fapt pentru care au existat mai multe plângeri deoarece oamenii străzii făceau gălăgie și mizerie acolo.

Citeste si: Care este noua formulă de calcul a pensiilor 2025: Majorarea pensiilor ar urma să se facă abia din toamnă- kanald.ro

Citeste si: Violeta Bănică, declarație ȘOC despre mama sa, în direct: „În ultimul timp e foarte obraznică. Te rog frumos să te oprești”- wowbiz.ro

Citeste si: O Biblie în care au fost ascunși bani a fost singurul obiect salvat dintr-un incendiu care a distrus complet o clădire, în Suceava - antena3.ro

”Francezii de azi sunt urbani, caută orașe mari, sau zone bine conectate. Aici sunt zeci, sute de clădiri la vânzare, cu prețuri care variază de la 200.000 de mii se euro la peste 1 milion. Prin urmare, în general, autoritățile franceze sunt destul de deschise investițiilor străine, mai ales din interiorul comunității europene. Știu destul de puțin despre clădire. Ea are aproximativ 200 de ani și a aparținut unei familii evanghelice locale, la fel ca multe alte clădiri similare din regiune. Moștenită, apoi abandonată, nu a mai fost locuită de zeci de ani. Am găsit-o într-o stare avansată de degradare. De altfel, autoritățile locale au fost nevoite să intervină de mai multe ori pentru a evacua tot felul de oameni ai străzii care au locuit vremelnic înăuntru. Am găsit semne ale tranzitului lor, focuri făcute în camere, inclusiv cu elemente de mobilier, haine, amenajări provizorii și așa mai departe”, a povestit Beniamin Gonț.

Tânărul a spus că și-a făcut un obicei din a consulta ofertele imobiliare în orice țară merge.

[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: EXCLUSIV: Un ieșean crează o nouă casă pentru o mamă cu 4 copii/Bogdan Tănasă:” Am construit 30 de case și cam 200 de oameni au beneficiat de ele”

De asemenea, tânărul a spus că și-a făcut un obicei din a consulta ofertele imobiliare în orice țară merge. Cu toate astea, tânărul spune că nu lasă în urmă România, în care va continua să investească în domeniul imobiliar.

Citeste si: Procesul de divorț dintre Alina Sorescu și fostul soț a ajuns la final! Lucrurile șocante pe care artista le dezvăluie: „M-a amenințat cu divorțul ani la rând. A pozat în ceea ce el nu a fost vreodată.”- kfetele.ro

Citeste si: Alina Sorescu, primele declarații după ce a divorțat oficial de Alexandru Ciucu. Ce umilințe a avut de îndurat în timpul mariajului ei cu creatorul de modă- radioimpuls.ro

Citeste si: O Biblie în care au fost ascunși bani a fost singurul obiect salvat dintr-un incendiu care a distrus complet o clădire, în Suceava - antena3.ro

”Când călătoresc îmi place să ies de pe autostradă. Când am timp, prefer drumurile regionale care te plimba prin orașe și sătuce. În Franța e o adevărată plăcere să le vezi, chiar și din mașină. Am trecut de mai multe ori pe lângă vile aflate în ruină și cred că au un farmec aparte și un potențial risipit. Pe de altă parte, oriunde m-aș afla, Brașov sau Bruxelles, mi-am format un obicei din a consulta ofertele imobiliare afișate în vitrinele agențiilor sau te miri pe unde. S-a întâmplat ca în 2021 să-mi atragă atenția un anunț, dintr-o vitrina, dintr-un orășel în care ne oprisem să mâncăm ceva. Acela a fost începutul. Cât despre a doua parte a întrebării, investesc și voi investi în continuare în România. Aici am realizat primii pași în imobiliare și aici îmi desfășor în continuare mare parte din activitate”, a mai adăugat antreprenorul.

În ce va fi transformată clădirea istorică?

El consideră că ideea pe care a avut-o este una câștigătoare de pe urma căreia va ieși ceva frumos și va avea de câștigat. În urma călătoriilor, Beniamin și-a dat seama că francezii aleg să abandoneze clădirile vechi în loc să le readucă la viață, însă din ce în ce mai mulți străini vânează astfel de oportunități.

”Planul este să o transform într-un hotel tip boutique, cu restaurant propriu. Sunt convins că va avea succes. Franța este o țară profund turistică, extrem de vizitată de turiști de pretudindeni. Inclusiv de români. Dacă pentru francezi vilele vechi nu exercită o atracție fantastică, pentru noi, ceilalți, care am crescut cu povești și legende, dar nu avem același tip de patrimoniu arhitectural,  genul acesta de turism, retras, nostalgic, dar confortabil poate fi o rețetă de succes”, a concluzionat Beniamin Gonț.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI