Căldăruș Matei, în vârstă de 18 ani, olimpic la istorie, dar și pilot în lotul județean este un tânăr atât de dedicat educației din România. Împreună cu antreprenorul Ștefan Mandachi, el își dorește să convingă mai multe persoane să finanțeze 7 containere educaționale. Căldăruș Matei a vorbit în exclusivitate pentru stirilekanald.ro despre cât de greu este să fii olimpic în România, dar și despre necesitatea unor astfel de containere educaționale pentru România.

Care sunt pasiunile lui Matei

”Perioada care a urmat după carantină conține consecințele sistemului educațional digital, adică o atenție mai slabă din partea elevilor din punct de vedere al înțelegerii și redactării diferitelor teme. Astfel, subiectele din ultimii doi ani au ținut cont de asta și au fost facile pentru o mare parte din elevi. De asemenea, acum, se pune mare accent pe evaluarea înțelegerii textelor. Pentru o olimpiadă e foarte important să fii consecvent în pregătire, adică, încă de la început să aprofundezi lecțiile șă să-ți scrii propriile conspecte , a spus tânărul.

Căldăruș Matei - olimpic la istor și pilot

Căldăruș Matei - olimpic la istor și pilot

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

Citește și: Elev din clasa XII-a, olimpic internațional, numit Cetățean de Onoare al municipiului Târgu Jiu

”Vreau să-i mulțumesc lui Dumnezeu pentru creativitatea cu care m-a investit! Sunt pasionat de domeniul aviației, fiind și pilot (planor) în lotul județean, dar sunt înclinat și spre design vestimentar și artă, fiind un creator la rândul meu.

Aviația mă ajută să mă simt împlinit, fiecare zbor e diferit și aduce cu sine o lecție,nu ai cum să te plictisești. Totodată, planorismul și-a lăsat o amprentă masivă asupra mea, făcându-mă mult mai disciplinat și conștient de viața mea. Îmi doresc foarte mult să ajung pilot comercial, însă pentru a fi total împăcat cu mine însumi mi-aș dori să fiu creator de modă și antreprenor”,
a mai precizat Matei.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Întrebat despre proiectul dezvoltat de Ștefan Mandachi, Matei a spus că l-a atras încă din prima clipă în care a auzit de el și a vrut să contribuie și el cu ce a putut.

Cât de importante sunt containerele educaționale pentru România

”Am auzit prima dată de containerele educaționale în cadrul unui Educast, podcastul lui Ștefan Mandachi cu elevi și oameni care sunt dispuși să facă o schimbare. Din prima, mi s-a părut ceva unic și un proiect care are un impact masiv pentru societatea noastră. Un container de acest tip oferă unui tânăr din mediul rural posibilitatea de a se autoeduca și de a-și descoperi pasiunile, cât și talentele ascunse. Acesta are cărți precum, abecedare, manuale școlare și literatură pentru toate gusturile. De asemenea, are un spațiu rezervat instrumentelor muzicale și artelor plastice, special conceput pentru dezvoltarea creativității ,

a explicat Matei Căldăruș.

Citește și: Bursă socială elevi 2023. Ce sumă primește un elev? Codițiile pe care trebuie să le îndeplinească

”Eu cred în acest proiect, iar toți cei care l-au vizitat pe cel de la ”autostradă” au o opinie pozitivă. Sunt necesare mai ales în mediul rural, fiecare copil poate să găsească un punct de start pentru a-și îndeplini visurile! Educația în mediul rural trebuie sprijinită, astfel, toți vom avea un trai mai bun! , a mai adăugat tânărul.

Cei care au fost convinși să finanțeze 7 containere au putut să câștige o mașină de 500 de cai putere din partea antrepronorului Ștefan Mandachi.

Cei care au fost convinși să finanțeze 7 containere au putut să câștige o mașină de 500 de cai putere din partea antrepronorului Ștefan Mandachi.

[Sursa foto: Stefan Mandachi - Facebook]

Cei care au fost convinși să finanțeze 7 containere au putut să câștige o mașină de 500 de cai putere din partea antrepronorului Ștefan Mandachi.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Tânărul, Matei Căldăruș a dat și câteva sfaturi pentru elevii din România.

”I-aș ruga să citească mai mult și să nu mai găsească scuze, precum că nu au timp. Acum citesc cel puțin o carte pe lună. De asemenea, să pună mai mult accent pe ce le spune inima, foarte mulți anulăm vocea ei cu opiniile celor din jur sau chiar creierul nostru. Uneori ideile ei sunt riscante, însă ea vă recunoaște cel mai bine puterile și niciodată nu vă va spune să faceți ceva care e imposibil pentru voi! Iar cel de-al treilea sfat ar fi să visați cât mai mult. Nu vă lăsați influențați, ba chiar limitați de factori externi! Numai așa o să aveți motivația necesară pentru a răzbate în viață și prin orice greutate. Nu uitați să le scrieți undeva pentru a avea un punct de pornire. Pentru asta, recomand să investiți într-un caiet al visurilor, făcut de voi, sau cel creat de Ștefan Mandachi”, a spus Matei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si