Când devine paracetamolul periculos? Această întrebare ridică dubii între părinți, mai ales în ultima perioadă, ținând cont de sezonul rece care a adus un val de gripe și viroze.

Află dacă paracetamolul devine toxic sau, dar și în ce condiții trebuie administrat copiilor acest medicament, urmărind explicațiile oferite, în exclusivitate, pentru stirilekanald.ro, de către domnul doctor Marinescu Adrian.

Întrebarea momentului este dacă paracetamolul poate deveni un medicament toxic, mai ales administrat copiilor

Întrebarea momentului este dacă paracetamolul poate deveni un medicament toxic, mai ales administrat copiilor

[Sursa foto: Freepik]

Este sau nu paracetamolul toxic pentru copii?

Domnul doctor Marinescu Adrian a declarat că paracetamolul nu este un medicament care trebuie administrat cu prescripție medicală, dar oamenii ar trebui să fie prudenți în procesul de administrare. Motivul este că acest medicament, paracetamolul, exact ca în cazul altor medicamente utilizate excesiv, poate deveni toxic.

"Nu intră pe medicamentele care am nevoie de prescripție. Doar că trebuie să existe într-adevăr prudență și trebuie să aibă o logică. Orice medicament, în momentul în care e administrat în cantități mari ajunge a fi toxic. De altfel și dacă nu ar depăși o anumită doză. Oricum există reacție adversă la orice medicament",  a declarat dr. Marinescu Adrian.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Înainte a începe administrarea paracetamolului către copii, părinții ar trebui să poată defini starea febrilă. Deși majoritatea consideră că starea febrilă începe la 37,1 grade, de fapt, acestă temperatură este sub-febrilă. Medicul recomandă administrarea precaută în cazul în care starea febrilă a copilului nu depășește pragul de 38 de grade sau chiar 38,5 grade.

Dr. Marinescu Adrian: "Trebuie să fim atenți la ceea ce facem și la cum alegem să îl administrăm"

Dr. Marinescu Adrian: "Trebuie să fim atenți la ceea ce facem și la cum alegem să îl administrăm"

[Sursa foto: Freepik]

"El poate folosi ca antitermic, dar să nu uităm că febră putem să facem din multe alte cauze decât cele infecțioase și că poți să-l folosești antitermic când într-adevăr vorbim de febră reală, pentru că se știe foarte clar

că sunt părinți care administrează la o temperatură, de exemplu, de 37,1 în condițiile în care într-o încăpere în care-i cald sau dacă cel mic e înfofolit, evident că ai o temperatură normală, adică trebuie să fi cu un pic discernământ. În primul rând trebuie să definim febra care este de la minimum 38 în sus, chiar 38,5. Mai jos de atât înseamnă sub febră, iar tu sub 37,5 trebuie să te gândești bine dacă într-adevăr trebuie să administrez sau nu, pentru că, așa cum vă spuneam, pot fi și altele. Pot fi alți factori care să influențeze, ca de exemplu temperatura existentă în cameră",  a declarat dr. Marinescu Adrian. 

Este sau nu paracetamolul toxic pentru copii?

Este sau nu paracetamolul toxic pentru copii? 

[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Medicul recomandă, de asemenea, administrarea cu grijă și documentată a paracetamolului către copii. Paracetamolul nu este un medicament toxic, dar poate provoca reacții adverse dacă nu este administrat în cantități normale.

"Nu este toxic, dar trebuie să fim atenți la ceea ce facem și la cum alegem să îl administrăm. În acest aspect trebuie să existe grijă, pentru că altfel pot să apară și complicații. E adevărat că sunt și copii în cazul cărora pot să apară reacții adverse, chiar importante.

Bine, ele sunt rare, dar devin semnificative",   a declarat dr. Marinescu Adrian.  


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si