Klaus Iohannis și soția sa au plecat într-un turneu de nouă zile în Africa. Marți, președintele României e fost primit cu onoruri miliatare și a avut parte o vizită de lucru la Biroul Naţiunilor Unite de la Nairobi (UNON), sediul african al Organizaţiei Naţiunilor Unite şi centru de promovare a multilateralismului şi dezvoltării durabile. Motivul vizitei ar fi de fapt o posibilă colaborare în domeniul limitării schimbărilor climatice și al protecției mediului.

Ce alte locuri ar putea vizita Klaus Iohannis în Kenya?

Deși pentru ziua de miercuri în programul președintelui nu exista nicio activitate publică, el împreună cu soția sa, Carmen Iohannis au mers într-un safari în Parcul Național Nairobi. Ei au fost însoțiți și de ministrul pentru protejarea naturii din Republica Kenya, Alfred Nganga Mutua. Această vizită a Parcului Național Nairobi a oferit prilejul unei discuții privind conservarea naturii, potrivit Adriministrației Prezidențiale. Cu toate că au fost făcute publice doar imagini din safari, posibil ca președintele României să mai fi vizitat și alte obiective turistice din Kenya.  Roxana Ilinca, General Manager, TMC Group a explicat în exclusivitate pentru stirilekanald.ro ce presupune o astfel de vacanță în Kenya, dar și ce locuri pot vi vizitate. 

”Kenya este una dintre destinațiile relativ nou descoperite de români și apreciate pentru că sunt foarte multe zone în care s-au păstrat tradițiile locale, locurile autentice.

Aș începe cu una dintre atracțiile principale, care diferențiază Kenya de alte destinații și anume băștinașii triburilor din Kenia, care oferă întotdeauna o imagina fascinantă a unui lumi de mult apuse, pentru că fiecare trib are propriul stil de viață, ritualuri și obiceiuri. Parcul Național care este situat la maxim 100 de kilometri de Nairobi este de asemenea de vizitat. În arealul acestui parc pot fi observate cu ușurință animalele sălbatice din zonă cum ar fi elefanți, lei, leoparzi și diverse tipuri de maimuțe.
Este o zonă extrem de căutată, în special de familiile care merg cu cei mici pentru că pot vedea animalele în libertate”
, a spus managerul agenției de turism.

Klaus Iohannis și soția sa în vizită în Parcul Natural Nairobi.

[Sursa foto: Kenya Wildlife Service - X]

Citește și: Cuplul prezidențial Klaus și Carmen Iohannis pleacă în turneu în Africa cu un avion de lux- FOTO

De asemenea, aceasta a specificat că faimoase safariuri se fac aici. Mombasa reprezintă totodată o atracție turistică de neratat într-o vacanță în Kenya, iar aici românii în special se bucură de viața de noapte, dar și de gastronomie.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

”Dacă localnicii știu că se pot apropia, foarte multe familii fac fotografii din mașină.  Și plajele reprezintă o atracție în Kenya. Diani Beach este cea mai frumoasă stațiune de pe coasta kenyană care te cucerește cu plajele imaculate, cu apa foarte bună, o zonă extrem de apreciată pentru calitatea hotelurilor și a serviciilor oferite. Turiștii întreabă din ce în ce mai des și de lacul Naivaisha, care este un lac cu apă dulce, situat la o altitudine de peste 1800 de metri.

Aici s-a filmat celebra peliculă ”Out of Africa”, unde și astăzi pot fi văzute numeroase erbivore. Mombasa este al doilea oraș ca mărime din Kenya, este un port important, un centru turistic comercial și cultural situat la țărmul oceanului Indian. Este important de menționat că această țară beneficiază de peste 400 de kilometri de coastă la oceanul Indian, iar Mombasa este chiar perla coastei kenyene”, a precizat Roxana Ilinca.

Este costisitoare o vacanță în Kenya?

Despre Nairobi, acolo unde joi președintele Klaus Iohannis va vizita Uthiru Girls High School este cel mai mare oraș al Kenyei, și un loc foarte apreciat, în special pentru zona limitrofă și pentru vechile așezări, mai spune managerul.

”Mai este important să mergem în Parcul Național Lacul Nakuru, vizitat în special de amatorii de birds watching, pentru că sunt foarte multe specii de păsări rar întâlnite. Faimoasele flamingo roz se pot vedea pe toată durata zilei, iar aici foarte mulți iubitori de natură își alocă câteva zile bune în această zonă care prinde contur și în rândul turiștilor din România. Kenia este o destinație pe care eu o recomand tuturor familiilor sau turiștilor care vor să îmbine o vacanță de relaxare cu ceva mai energic. O recomand tuturor celor care vor să treacă de la formă de relief la alta. Ea se poate vizita pe tot timpul anului, deoarece natura se schimbă în funcție de anotimp. În perioada de iarnă temperaturile sunt prietenoase și atunci prețurile sunt mai mici”, explică Roxana Ilinca.

Klaus Iohannis în safari, în Kenya.

[Sursa foto: Kenya Wildlife Service - X]

Cât despre costuri managerul agenției de turism spune că nu sunt foarte ridicate, asta dacă lăsăm la o parte biletele de avion.

”Ce costă foarte mult, dacă nu îți planifici vacanța din timp sunt biletele de avion pentru că trebuie schimbate două sau trei tipuri de zbor în funcție de locurile pe care vrei să le vizitez, și atunci prețul unui bilet de avion cu bagaj de cală inclus poate începe de la 600-700 de euro. Cazarea și serviciile nu sunt foarte scumpe, dacă ne raportăm la hoteluri de 2-3 stele, dar cu cât adăugăm mai multe servicii, costurile cresc semnificativ. În esență, Kenya nu este o destinație extrem de scumpă pentru cazare, mese, servicii oferite local, dar în momentul în care adăugăm transferurile între orașe, experiențele multiple, costurile cresc și putem să ne ducem lejer într-o vacanță care depășește lejer 1500 de euro”, a transmis specialistul.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Legea alocațiilor pentru copii, promulgată de Klaus Iohannis. Câți bani primesc în plus copiii de la 1 ianuarie

Președintele Klaus Iohannis, dar și soția sa urmează să ajungă până pe data de 23 noiembrie și în Tanzania, Cabo Verde şi Senegal. Anul acesta, deja președintele României a călătorit deja în America de Sud și Asia, deplasări care au fost estimate la peste un milion de euro în urma unei anchete jurnalistice. De exemplu, în luna martie Klaus Iohannis a fost în Japonia cu un avion închiriat, care a costat 350.000 de euro, iar un calcul estimează că vizita președintelui în America de Sud, în luna aprilie, a costat peste 540.000 de euro (2,7 milioane de lei), conform  Euronews.

Și la încoronarea regelui Charles al III-lea, președintele României a fost singurul din Uniunea Europeană care a ales să meargă cu un avion privat. Atunci, întreaga deplasare s-a ridicat la 85.000 de euro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si