Joi, 7 decembrie, Cătălin Cherecheș a mai primit încă o lovitură. Cererea de strămutare a dosarului său a fost respinsă de Înalta Curte de Casație și Justiție, iar decizia este definitivă.

“Respinge, ca nefondată, cererea formulată de petentul Cherecheş Cătălin privind strămutarea judecării cauzei ce formează obiectul dosarului nr. 2537/117/2016 al Curţii de Apel Cluj. Obligă petentul la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 7 decembrie 2023”, se arată în minuta instanţei.

Ce spune avocatul fostului primar?

Avocatul fostului edil din Baia Mare explicat că legislaţia permite admiterea unei cereri de strămutare, chiar dacă rămâne definitivă o hotărâre dată în apel şi chiar dacă hotărârea este de condamnare.

„Dacă instanţa admite cererea de strămutare, atunci hotărârea dată în apel este desfiinţată şi practic apelul se rejudecă”, a explicat Răzvan Doseanu.

Cherecheș închisoare

Cererea de strămutare a dosarului lui Cherecheș a fost respinsă.

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Socrii lui Cătălin Cherecheș rămân în arest preventiv, după ce au încercat să-și ajute ginerele. Decizia este definitivă!

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Cererea a fost depusă înainte ca fostul primar să primească condamnarea definitivă la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul de mită. Chiar avocaţii săi au formulat-o, după ce judecătoarea care în cele din urmă l-a condamnat la închisoare ar fi cerut ea însăşi să fie retrasă din dosar, asta după ce soacra lui Cătălin Cherecheș voia să-i dea mită.

Acum, primarul fugar se află într-o închisoare din München, acolo unde a fost mutat joi.

El a fost capturat pe data de 28 noiembrie în zona gării din Augsburg, acolo unde se afla cu mătușa lui. Cătălin Cherecheș nu ar fi ales întâmplător Germania, deoarece acolo își dusese o mare parte din avere.

Va putea Cătălin Cherecheș să scape de închisoare?

Avocatul Adrian Cuculis a spus în exclusivitate pentru stirilekanald.ro că și de această dată fostul edil s-ar putea folosi de anumite tertipuri pentru a scăpa de închisoare. Nu este pentru prima dată când încearcă să fenteze, deoarece chiar înainte de sentință, Cătălin Cherecheș a plecat din România, iar la vamă a prezentat documentele vărului său.

”În primul rand trebuie să spunem că cererea lui a fost respinsă, motiv pentru care hotărârea instanței de fond și bineînțeles și a celei de apel, hotărârile vor rămâne definitive și nu va fi afectat în niciun fel mandatul de arestare emis deja în cazul lui. În cazul lui practic urmează o procedură anormală de extrădare, adică mandatul european să fie aprobat și ulterior să fie extrădat din Germania în România, sau din contră să-i fie respinsă cererea statului nostru de extrădare”, a explicat avocatul.

Cherecheș închisoare

Cătălin Cherecheș ar putea apela la diverse trucuri pentru a fenta închisoarea.

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Citește și: Înalta Curte de Casație și Justiție a analizat cererea de strămutare a lui Cătălin Cherecheș în dosarul în care este condamnat. Ce se întâmplă cu sentința primarului?

Judecătorii germani pot decide ca fostul primar din Baia Mare să rămână în arest sau în libertate. Deja Cătălin Cherecheș a spus că nu dorește să fie extrădat în România.

”Ne aducem aminte că nu ar fi primul și ne aducem de alții care au folosit această chestiune a condițiilor cel puțin în neregulă din închisorile din România, cu spațiul de cazare și cu tot ce presupune modalitatea de cazare în închisorile din România. Da, condițiile din închisorile din România constituie de foarte multe ori un impediment în extrădarea fugarilor noștri către România în vederea executării pedepselor, și atunci din acest punct de vedere părerea mea este că fiind vorba de ultima încercare a lui Cherecheș de a mai face ceva, de a mai reuși ceva, probabil că o va face și pe asta”, a mai precizat în cele din urmă Adrian Cuculis.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si