Close sidebar
Close sidebar

EXCLUSIV: Cătălin Petroșanu, pilotul cu o poveste impresionantă/ ”Iubesc să conduc, mă face să mă simt un om normal”

Prahoveanul Cătălin Petroșanu este un adevărat exemplu de determinare și curaj. Chiar dacă de la vârsta de 8 ani folosește un scaun rulant, acesta participă la numeroase concursuri de automobilism.

Stefania Pavel,

Chiar dacă de la vârsta de 8 ani folosește un scaun rulant, Cătălin Petroșanu participă la numeroase concursuri de automobilism.

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Cătălin Petroșanu, un pilot din Ploiești este omul care oferă tuturor zi de zi o lecție importantă despre viață, și anume că nimic nu este imposibil atunci când îți dorești ceva cu adevărat. Deși paralizat de la brâu în jos încă din copilărie, Cătălin pilotează o mașină care are toate comenzile adaptate exclusiv pentru membrele superioare.

”Senzațiile pe care le trăiesc la volanul mașinii de concurs nu mă lăsa să renunț”

Pilotul a vorbit în exclusivitate pentru stirilekanald.ro despre concursurile la care a participat, dar și despre motivația sa pentru fiecare competiție la care participă.

Citește și: EXCLUSIV: România a obţinut locul I pe ţări la Olimpiada Balcanică de Matematică din Turcia/ David Anghel: ” România este o ”putere” matematică”

”Am debutat în 2018 în cadrul Klausenburg retro racing. Deci de 5 ani fac automobilism. În 2018 Klausenburg retro racing am obținut premiul de popularitate. În 2022 la Campionatul național de îndemânare auto etapa 2 am obținut premiul special al etapei, iar la sfârșitul campionatului 2022 am primit premiul special de la FRAS (Federația Română de Automobilism sportiv) pentru activitatea din sezonul 2022”, a spus Cătălin Petroșanu.

Cătălin pilotează o mașină care are toate comenzile adaptate exclusiv pentru membrele superioare.

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Anul acesta în cadrul Campionatului Național de super slalom am luat locul 3 la etapa 1 CT Park la grupa Dacia și locul 2 la etapa 2 Ploiești în aceeași grupă Dacia , a mai adăugat pilotul.

Întrebat cum se descurcă să concureze cu această problemă motorie, Călin Petroșanu a vorbit despre mașina sa special adaptată.

”Reușesc să mă aliniez la start deoarece am o mașină adaptată special pentru persoanele cu dizabilități, este un pic mai complexă pentru că are și ambreiaj, nu este cu cutie automata,

deci asta implică mai mult efort din partea mea. Motivația este pasiunea pe care o am pentru mașini în general și pe lângă asta iubesc să conduc și să pilotez, mă face să îmi depășesc limitele si să mă simt un om normal. Și la fiecare competiție îmi doresc să fiu din ce în ce mai competitiv. Senzațiile pe care le trăiesc la volanul mașinii de concurs nu mă lăsa să renunț , a explicat Cătălin Petroșanu.

Citește și: EXCLUSIV: Squash-ul, sportul corporatiştilor, din ce în ce mai popular în România/ Bogdan Costas: ”Squash-ul are o evoluție ascendentă an de an”

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Pilotul  a povestit și despre o etapă mai puțin plăcută din viața sa, și anume clipa în care a rămas paralizat de la brâu în jos în timp ce se juca cu un prieten. Cu toate astea, Călin nu a clacat și a luptat pentru a avea rezultate remarcabile în competițiile de automobilism, acolo unde se simte excepțional.

”La vârsta de 8 ani, in vacanta de vara, in timp ce mă jucam cu un prieten, am găsit o pila, inițial ne-am jucat cu mașinuțele și o foloseam ca bordura, apoi eu am luat-o și am aruncat-o in sus. Prima oara a căzut și s-a înfipt în pământ, a doua oară nu am mai avut același noroc, m-am uitat în sus și am văzut că vine spre mine, de teama mi-am aplecat capul iar ea s-a înfipt direct in coloana vertebrala. Am paralizat pe loc... Și de atunci folosesc un scaun rulant”,  a spus Cătălin Petroșanu.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI