Close sidebar
Close sidebar

Exclusiv! Câți ani de închisoare riscă tatăl și fiul din Giurgiu, acuzați în dosarul de sclavie: ”Faptele au fost demascate și deconspirate extrem de târziu”

Cei doi indivizi din Giurgiu, care au făcut din viețile persoanelor cu dizabilități un adevărat calvar riscă ani grei de închisoare. Avocatul Adrian Cuculis a vorbit în exclusivitate despre ororile care au avut loc timp de ani întregi.

Stefania Pavel,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Este de-a dreptul scandalos ce au trăit timp de ani întregi șase persoane cu dizabilități în Giurgiu! Mai exact, doi bărbați, tată și fiu i-ar fi recrutat pe oamenii cu probleme de handicap din mai multe zone ale țării, după ce le promitea bani mulți în schimbul prestării anumitor servicii.

Ce pedeapse riscă tatăl și fiul care au profitat de pe urma persoanelor cu dizabilități?

De exemplu aceștia erau puși să muncească la animale, să taie lemne, să meargă la păscut, fie la culesul porumbului. Încă din anul 2021 oamenii au început să muncească, să fie bătuți și să fie ținuți în condiții mizere. Cei doi s-ar fi asigurat de dinainte că persoanele cu dizabilități nu pot pleca sau anunța pe cineva în legătură cu traumele trăite.

Așadar, actele lor au fost confiscate, la fel și telefoanele.

Acum, tatăl și fiul sunt arestați preventiv pentru 30 de zile. Despre câți ani de închisoare riscă ei a vorbit în exclusivitate pentru stirilekanald.ro  avocatul Adrian Cuculis. Acesta a rămas uluit de ce li s-a întâmplat persoanelor și a spus că evident vinovații trebuie să stea după gratii. 

”Din punct de vedere penal faptele sunt extrem de grave, în sensul în care vorbim despre obligarea la muncă forțată, trafic de persoane cu exploatare a unor persoane vulnerabile și în același timp lipsire de libertate în

mod nelegal. La toate se adaugă probabil și un grup infracțional organizat, iar din punct de vedere penal discutăm de cel puțin 12 ani de închisoare în mod evident cu executare, dacă ne uităm doar către una dintre infracțiunile amintite mai sus. Apare extrem de ciudat faptul că lucrurile acestea se petreceau sub ochi comunității și totuși faptele au fost demascate și deconspirate extrem de târziu”, a spus Adrian Cuculis.

El este Adrian Cuculis.

[Sursa foto: Colaj Facebook& Observator]

Citește și: Mărturiile halucinante ale primarului din Sibiu, unde tavanul unei săli de clasă s-a prăbușit peste elevi, în timpul orelor. „Singura explicaţie e vântul şi curentul''

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Pe lângă toate acestea, oamenii nu erau lăsați să-și ia medicamentele și erau ținuți nemâncați chiar și zile în șir. S-ar putea ca acest caz să se complice și mai mult, dacă se va constata că cineva a tolerat aceste atrocități.

”Având în vedere faptul că este posibil să discutăm și despre implicarea anumitor persoane cu funcții publice care ar fi tolerat asemenea situații, cercetarea penală s-ar putea extinde. În condițiile în care nu a trecut nici măcar un an de zile de la scandalul azilelor groazei apare ca extrem de ciudat în ce manieră cei care comit infracțiuni se mai sperie de sancțiunile legii penale. Faptele, după cum am spus sunt extrem de grave și necesită în mod evident luarea unor măsuri preventive cu privarea de libertate”, a mai adăugat în cele din urmă avocatul.

Dezvăluiri cutremurătoare făcute de victimele abuzurilor

Mărturiile victimelor sunt de-a dreptul șocante.

"Zbiera la mine. Au existat situații când mă înjura și mă îmbrâncea. Îmi era frică și nu îndrăzneam să nu fac treburile gospodărești sau ce mă punea să fac", a povestit victima, conform  Antena 3 CNN.

"În momentul în care am plecat spre Giurgiu nu aveam la mine pastilele pe care urma să le iau. I-am spus despre această situație, iar acesta a început să râdă de mine, spunând că sunt nebuni la cap. Camera era construită din scândură de lemn, având un acoperiș din folie de plastic și neavând ușă. Avea un geam, însă bătea vântul și când ploua intra apa”, a mai mărturisit o altă victimă.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Cei doi bărbați din Giurgiu acuzați pentru sclavie nu reconosc faptele oribile.

[Sursa foto: Observator]

Citește și: Doliu în învățământ! Un profesor din Botoșani a pierdut lupta cu o boală gravă: ”Oamenii buni nu mor, se cuibăresc în sufletele noastre”

Localnicii nu înțeleg cum de s-a ajuns în acest punct, deoarece ei nu au văzut nimeni anormal, ba din contră oamenii respectivi lucrau de bunăvoie.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI