Femeia ajunsese la spital cu dureri abdominale. După consult, a fost dusă direct în sala de operație și i s-a făcut anestezie pentru a fi operată de hernie. S-a intervenit și s-a constatat, în acel moment, că femeia era, de fapt, însărcinată.

Vasile Barbu, preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor, a comentat, în exclusivitate pentru stirilekanald.ro, cazul șocant de la Târgu Jiu.

”După pandemie, s-a creat o lentoare în activitatea unor medici”

”Este dovada că, în ultima perioadă, cel puțin după pandemie, s-a creat așa o lentoare în activitatea unor medici, pentru că nu trebuie să generalizăm. Sunt mulți medici care chiar își fac datoria și fac niște eforturi deosebite. Există o pătură de medici care nu înțeleg că trebuie să își facă datoria de medic, în primul rând, pentru că are în față niște oameni, nu altceva, nu obiecte. Sănătatea și viața acestor oameni contează foarte mult. Menirea unui medic este tocmai ca să asigure acestui om o viață normală și, mai ales, să nu îi afecteze starea de sănătate până la risc vital”, spune Vasile Barbu.

”După pandemie, s-a creat o lentoare în activitatea unor medici”

”După pandemie, s-a creat o lentoare în activitatea unor medici”

[Sursa foto: Pexels.com]

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citește și: O femeie a fost operată de hernie la Spitalul din Târgu Jiu, deși era, de fapt, însărcinată în nouă luni

”Se poate întâmpla ca o femeie să fie însărcinată, chiar în ultima lună, și ea să nu își dea seama”

”Cazul de față dovedește foarte clar superficialitatea cu care această pacientă a fost investigată. Mai mult, încercarea de a da vina tot pe ea: Cum să fii gravidă și tu să nu simți?

Au fost multe cazuri în timp și se poate întâmpla ca o femeie să fie însărcinată, chiar în ultima lună de sarcină, și ea să nu își dea seama. Femeia din cazul de față a mai născut și a fost derutată de anumite simptomatologii. Nu toate sarcinile sunt la fel. Femeia putea să nu își dea seama. Dar de aici și până la superficialitatea medicului care a făcut investigația, să spună că e un alt diagnostic și să meargă mai departe cu o procedură medicală...

Citește și: VIDEO- Alexandra, lăsată în chinuri 7 ore. Tânăra mamă a fost ignorată de medici

”Nu s-a mai întâmplat așa ceva până acum. Să fii în ultima lună de sarcină și medicul să nu descopere la investigații”

Au programat operația printr-o investigație prealabilă sumară și abia cu ocazia acestei proceduri medicale și-au dat seama că femeia este gravidă. Nu s-a mai întâmplat așa ceva până acum. Să fii în ultima lună de sarcină și medicul să nu descopere la investigații... Într-o simplă ecografie putea să vadă că e vorba de o sarcină. Superficialitatea actului medical pe care îl fac unii dintre medici, nesocotind că va produce daune umane greu de recuperat. Iată cazurile de la Urziceni, Botoșani, au mai fost și alte cazuri”, a mai declarat preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

”Nu s-a mai întâmplat așa ceva până acum. Să fii în ultima lună de sarcină și medicul să nu descopere la investigații”

”Nu s-a mai întâmplat așa ceva până acum. Să fii în ultima lună de sarcină și medicul să nu descopere la investigații”

[Sursa foto: Pexels.com]

Anchetă la Spitalul Judeţean Târgu Jiu

 ”În prezent încercăm să aflăm toate detaliile şi pentru a afla toate detaliile, mediul chirurg şi ceilalţi medici prezenţi în sala de operaţie au fost chemaţi în această dimineaţă de către conducerea unităţii sanitare pentru a-şi exprima punctele de vedere. Menţionez faptul că pacienta în vârstă de 35 de ani se află la Terapie Intensivă pentru recuperarea post-operatorie, iar nou-născutul, este vorba de o fetiţă care s-a născut la greutatea de 3,2 kilograme, este internat la neonatologie. Atât starea de sănătate a mamei, cât şi starea de sănătate a nou-născutei este stabilă şi ambele sunt bine”, a precizat purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare Mihaela Ţicleanu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si