Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a fost întrebat de jurnalista Denise Rifai: "Ținând cont de faptul că ați avut mai mult de trei ani la dispoziție, ați scăpat de oamenii lui Firea din primărie?"

Citește și: Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

"Răspunsul scurt este: cam de 80%", a spus Nicusor Dan, precizând că este vorba mai ales de "marea pătură de oameni de partid" angajați în companiile municipale.

Nicușor Dan: Sunt și oameni buni printre "oamenii lui Firea"

Potrivit edilului Capitalei, unii dintre oamenii angajați în administrația trecută au venit în primărie câștigând concursuri.

"Acolo e mai dificil să renunți la ei dacă nu fac ceva grav. Au câștigat un concurs și sunt funcționari publici. Să știți că sunt și oameni buni printre ei", a explicat primarul actual al Bucureștiului.

"În schimb, în companii, acolo a venit marea pătură de oameni de partid. Închizând companiile, evident au plecat și oamenii ăștia. Din 2020 până astăzi au plecat din companii cam 4000 de oameni, prin închiderea a aproximativ 15 companii", a mai spus Nicusor Dan.

Ce a făcut Nicușor Dan cu "oamenii lui Firea" de la Primăria Capitalei

Ce a făcut Nicușor Dan cu "oamenii lui Firea" de la Primăria Capitalei

[Sursa foto: Captură KANAL D]

Nicușor Dan a fost întrebat “Sunteți pregătit să părăsiți fotoliul de primar general?”

Nicușor Dan este de formație matematician și a renunțat la o carieră promițătoare în domeniu pentru a se dedica unor acțiuni civice, iar în 2008 a pus bazele celebrei asociații “Salvați Bucureștiul”.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

În 2015, acesta și-a înființat propriul partid USB, care ulterior a devenit USR, și a candidat de 3 ori consecutiv la primăria municipiului București.

În prezent, Nicușor Dan este primar general al Capitalei și și-a anunțat candidatura la alegerile din acest an pentru aceeași funcție.

“Care este porecla care va deranjează cel mai tare?”, “De câte ori vi s-a oferit un plicușor cu bani?”, “Se descurcă mai bine decât dvs. un primar de sector?”, “Câți ani vor mai răbda de frig în case bucureștenii?”, “Ați exagerat cu promisiunile electorale?”, “Sunteți pregătit să părăsiți fotoliul de primar general?”, au fost doar câteva dintre întrebările adresate lui Nicușor Dan in aceasta editie “40 de întrebări cu Denise Rifai”.

Nicușor Dan, favorit pentru un nou mandat la Primăria Capitalei

Cel mai recent sondaj realizat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională- CURS în București, în perioada 9-23 februarie, arată că Nicușor Dan are prima șansă pentru funcția de primar general al Capitalei.

Nicușor Dan conduce în preferințele bucureștenilor, cu 36% dintre voturi, urmat de Gabriela Firea, cu 33% dintre opțiuni.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Nicușor Dan (USR-PMP-DF)- 36%
Gabriela Firea (PSD)- 33%
Sebastian Burduja (PNL)- 8%
Mihai Enache (AUR)- 8%
Diana Șoșoacă (SOS)- 5%
Cristian Popescu Piedone (PUSL, spontan)- 10%

Doar 50% din totalul respondenților au exprimat o opțiune, restul fiind fie nehotărâți fie au declarat că nu intenționează să voteze.

34% dintre bucureșteni consideră că activitatea primarului Nicușor Dan a fost bună și foarte bună, față de 59% care consideră că activitatea edilului a fost prostă sau foarte proastă.

Principalele probleme din București sunt, conform sondajului, traficul (34%), termoficarea (23%), sănătatea/spitalele (18%), poluarea (6%), curățeania (5%), parcurile/spațiile verzi (5%), clădirile cu risc seismic (4%) și transportul public (3%).


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si