Momente de panică au fost la Iași, ieri, în jurul orei 15:00! Atunci, o femeie de 30 de ani, de profesie medic rezident și-a aruncat bebelușul de doar 5 luni de la etajul 3 al apartamentului în care locuiau. Ea ar fi recurs la gestul șocant, după ce un incendiu i-ar fi cuprins una dintre camere. 

Inima bebelușului de doar 5 luni a cedat seara trecută

Așadar, mama a decis să-și îmbrace pruncul gros, sa-l înfășoare cu grijă într-o pătură, iar în cele din urmă să-l arunce pe fereastră, aproximativ 12 metri în gol. După ce a acționat astfel, și ea s-a aruncat de la etaj cu gândul de a se salva.

"În data de 10 ianuarie 2024, la nivelul municipiului Iași, la ora 15:06, printr-un apel la 112 a fost anunțat un incendiu care se manifesta cu flacără deschisă la un apartament. Odată alertați, pompierii militari au dislocat 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 1 autoscară, 1 ambulanță SMURD. Totodată, la caz a fost alocată și o ambulanță a Serviciului Public de Ambulanță Iași" În drum spre locul de manifestare a incendiului (15:09), reprezentanții ISU află de precipitarea a 2 persoane (mamă și un minor)de la etajul 3 al unui bloc de 4 niveluri”, au declarat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iaşi. 

După ce au fost stabilizați, cei doi au fost transportați de urgență la spital. Femeia a fost dusă la Spitalul Sfântul Spiridon iar copilul la Spitalul de Pediatrie, acolo unde în cursul nopții de miercuri a încetat din viață din cauza rănilor suferite.

„Pacientul a prezentat la sosire în UPU stop cardio-respirator care a impus manevre de resuscitare", a spus Ionescu Cătălina, Spitalul de copii Iași.

Cercetată omor Iași

O mamă și-a aruncat copilul de 12 metri în gol, iar mai apoi a sărit și ea.

[Sursa foto: Antena 3 CNN]

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citește și: Întâmplări șocante în școlile din România! Un elev a fost prins cu un cuțit la școală, iar altul a venit cu pistolul. Cei doi plănuiau un atac asupra colegilor săi

De ce a recurs femeia din Iași la un asemenea gest?

Psihologul Keren Rosner a vorbit în exclusivitate pentru stirilekanald.ro despre această intenție a femeii, dar și ce ar fi putut fi în mintea ei în momentul în care a acționat în acest fel.

”Intenția ei a fost s-și salveze copilul, pentru că ea l-a pregătit, l-a îmbrăcat gros, cu gândul că dacă-l aruncă din casă, el va supraviețui și va fi salvat. Probabil că într-un moment de panică, de frică din cauza incendiului, bănuiesc că nu putea ieși nici pe ușă, poate că a fost singura variantă la care ea s-a gândit.Nu știu dacă a fost singura variantă posibilă, dar a fost singura variantă pe care mintea ei a găsit-o în acel moment ca să poată să-și salveze copilul”, a spus psihologul.

Cercetată omor Iași

Ea este mama din Iași care și-a aruncat copilul de la etajul 3.

[Sursa foto: Ziarul de Iasi]

Citește și: Bebelușul care a fost aruncat de mama lui din calea flăcărilor a încetat din viață. Copilul a căzut 12 metri în gol

De asemenea, specialistul spune că mama a procedat bine în acest fel, în condițiile în care ușa apartamentului nu putea fi deschisă.

”Nu cred că intenția a fost una de a-i face rău copilului, pentru că de altfel nu l-ar fi pregătit, nu l-ar fi pus într-o pătură. Dar ea s-a gândit că dacă copilul este mic, de doar 5 luni, impactul nu va fi atât de puternic dacă ea ăl va proteja cu multe haine. Și faptul că și ea s-a aruncat a însemnat că nu exista altă posibilitate ca să se salveze. Instinctul ei cred că a funcționat foarte bine, pentru că mai întâi și-a salvat copilul, iar apoi a încercat să se salveze pe sine”, a mai precizat Keren Rosner.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Motivul pentru care Nicki Minaj și-a anulat concertul de la Saga Festival: "Trebuie să mă asigur că iau decizii corecte". Superstarul internațional era cap de afiș- radioimpuls.ro

Vecinii sunt în momentul acesta în stare de șoc. Ei spun că cei doi soți aveau adesea conflicte, iar de sărbători femeie ar fi fost bătută cu bestialitate. Ea ar fi cerut ajutor unei vecine, informează Antena 3 CNN. Acum, anchetatorii iau în calcul mai multe piste, întrucât focul putea izbucnească fie accidental, fie putea fi pus de cineva. Totodată, oamenii cred că bărbatul ar fi fost cel care a dat foc apartamentului. El ar avea și grave probleme cu alcoolul și a fost chiar internat de câteva ori la Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași. Bărbatul nu recunoaște nimic.

„Ea avea probleme psihice încă dinainte de naștere. Eu i-am fost alături, am sprijinit-o, dar nu a fost de ajuns. Am fost cu ea pe la preoți, la mănăstiri”, a declarat individul.

În continuare, dacă femeia va supraviețui, ea va fi cercetă pentru omor. În continuare este internată la Spitalul Sfântul Spiridon și are arsuri pe aproximativ 12% din corp, dar și mai multe fracturi de bazin și coloană cervicală. În momentul izbucnirii incendiului, soțul femeii nu se afla în apartament.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si