Close sidebar
Close sidebar

EXCLUSIV: Ce apă bem?/ Claudia Benea: ”Pentru o hidratare corectă trebuie să bem câte un pahar de 250 ml cu apă minerală naturală plată și carbo, din două în două ore intercalat”

Claudia Benea, somelier de apă certificat internațional și specialist în hidratare a explicat care este apa cea mai bună de consumat și despre riscurile pe care le are apa de la robinet.

Stefania Pavel,

Claudia Benea, somelier de apă certificat internațional și specialist în hidratare a explicat care este apa cea mai bună de consumat și despre riscurile pe care le are apa de la robinet.

[Sursa foto: Colaj Claudia Benea- Facebook & Pixabay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

De foarte multe ori suntem sfătuiți de cei din jurul nostru să bem apă cât mai des cu putință. Însă, în realitate trebuie să știm să consumăm apa și să o alegem pe cea mai potrivită pentru organismul nostru.

Claudia Benea, somelier de apă a vorbit în exclusivitate pentru stirilekanald.ro despre consumul de apă, despre cum ne hidratăm corect, dar și despre ce trebuie să scrie pe eticheta unei sticle de apă pe care o cumpărăm.

”Ca să ne hidrateze apa trebuie să aibă minerale”

”Claudia Benea este somelier de apă certificat internațional și specialist în hidratare. Am urmat cursurile și programele Academiei de hidratatre din SUA, create special pentru cercetători și profesioniști din domeniul sănătății. Sunt membră în Asociația internațională a Somelierilor, membră în Asociația Balneologică din România, investită de Ministerul Afacerilor Externe pentru a reprezenta România în calitate de specialist pe resursă de apă la expoziția mondială din Dubai pe perioada celor 6 luni.

De 5 ani fac în mod public educație pentru consumul responsabil de apă. Particip activ la congresele medicale și de balneologie. În calitate de somelier de apă cunosc originea și identitatea apei. Misiunea mea  este aceea de a aduce oamenilor mesajul apei, de ai învăța să îi iubească gustul, savoarea, valoarea, dar mai ales să beneficieze de proprietățile extraordinare ale apei. Ca specialist in hidratare aduc oamenilor mesajul științei bazat pe foarte mulți ani de cercetare clinică și științifică în ceea ce privește rolul apei în organism”,
a explicat Claudia Benea.

Claudia Benea, somelier de apă certificat internațional și specialist în hidratare

[Sursa foto: Claudia Benea- Facebook]

De asemenea, specialistul în hidratare și-a propus să crească gradul de conștientizare a publicului cu privire la importanța hidratării și își dorește să încurajeze obiceiurile durabile de hidratare sănătoasă prin educație și instrumente practice. În acest fel, obezitatea, bolile renale și metabolice, provocări majore de Sănătate publică pot fi prevenite printr-o hidratare sănătoasă.

Citește și: EXCLUSIV- Nutriționist: ”O porție de pepene roșu poate înlocui cu succes o felie de tort”. Care este porția ideală și cine nu ar trebui să consume acest fruct?

”Apa nu este doar apă, este un aliment, inclusiv în legislație cu valoare nutrițională preventivă și curativă, este un amestec complex de săruri minerale cu proprietăți fundamentale compatibile cu organismul uman, iar ca să ne hidrateze apa trebuie să aibă minerale. Apa obținută din orice sistem/aparat de filtrare este o apă fără valoare nutrițională lipsită fiind de minerale. Vă demineraliză organismul. O apă fără valoare nutrițională va duce organismul la carențe greu de reparat. Apa minerală naturală plată/carbo este cea mai bună de consumat. Conține electroliți, adică mineralele principale și microelemente sau oligoelemente precum: fier, zinc, iod, seleniu, cupru, crom, mangan, fluor, cobalt și molibden. Toate participă, însă, activ la diferite procese metabolice, la creştere şi dezvoltare, la sporirea rezistenţei organismului, la sinteza unor hormoni, vitamine, enzime”, a precizat somelierul de apă.

Care apă este cea mai bună de consumat?

Întrebată fiind despre câtă apă trebuie să bem și cum să o bem ca să ne hidratăm corect, Claudia Benea a spus că totul trebuie să fie într-un echilibru perfect.

Citeste si: Cine este Elena, femeia găsită fără viață pe un câmp din Sectorul 6. Femeia plecase de acasă din data de 13 noiembrie și era dată dispărută de familie- kanald.ro

Citeste si: Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?- wowbiz.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citește și: EXCLUSIV: Intoxicația cu apă ar putea fi fatală/ Tudor Ciuhodaru: ”Nu contează cât bei, ci cât de repede bei”

”Menținerea unui echilibru hidric este esențial pentru buna funcționare a organismului. Zilnic pierdem 2,6 l de apă pe care trebuie să o aducem înapoi, deoarece organismul nu are capacitatea de a stoca apa. Există falsa impresie că ne luăm suficienta apă din fructe, legume și alimente. Autoritatea Europeană pentru siguranța alimentara, dar și alți specialiști în hidratare afirmă că din toate alimentele, inclusiv fructe și legume, consumate pe parcursul unei zile, în urma procesului de digerare și metabolizare ne rămâne cam 20% din necesarul de apă, rareori poate ajunge la 30%.  Restul de 70- 80% trebuie să vină din aportul de apă pe care trebuie să o bem zilnic, căci deshidratarea declanșează numeroase boli degenerative greu de reparat. Organismul deshidratat strigă după apă declanșând diferite dureri. Pentru a beneficia de o hidratare corectă, de la trezire până la culcare, trebuie să bem câte un pahar de 250 ml cu apă minerală naturală plată și dacă ne place și carbo, din două în două ore intercalat. Adică între două pahare de apă plată introducem și unul de carbo atât încât pe parcursul zilei să avem 4-5 pahare de apă plată și trei de carbo. Apa se bea în guri mici ca organismul să aibă timp să asimileze toate mineralele”, a mai spus Claudia Benea.

Menținerea unui echilibru hidric este esențial pentru buna funcționare a organismului.

[Sursa foto: Colaj Claudia Benea- Facebook& Pixabay]

Cât despre apa de la robit, specialistul spune că aceasta nu mai are minerale după ce trece deja prin diverse procese de curățare, însă un filtru de osmoză inversă este ideal pentru apa cu care se gătește sau se spală legume, fructe.

Este apa de la robinet periculoasă pentru organism?

”Consumatorii nu știu decât că apa ajunge la robinet pe conducte foarte vechi, care are plumb, rugină, însă ce nu se știe este că înainte să ajungă pe țevi, apa este colectată din râuri de suprafață, de exemplu pentru București, din Argeș si Dâmbovița. Râurile de exterior sunt expuse poluării și contaminării masive. Ca sa devină potabilă apa trece prin diferite procese de curățare și tratare cu diferite substanțe chimice. Pe lângă faptul că nu are minerale, în urma tratării rămâne o apă destructurată cu valoare biologică și nutrițională 0. Necunoscut este însă și faptul că exista și metale grele, precum benzen, acrilamidă, aluminiu, plumb, cianuri, mercur. Credem că dacă o fierbem devine curată, dar prin fierbere doar clorul se evaporă, fiind un gaz. Metalele grele nu dispar, ba dimpotrivă, intră în legume. Știați că furnizorul de apă potabilă răspunde de portabilitatea apei până înainte de a intra pe conducte? Apoi "spală" 2.514 km de conducte principale până să ajungă în casele oamenilor. Pentru apa de la robinet cu care gătim, spălăm fructe, vase, legume este ideal de montat un filtru de osmoză inversă. Elimină 98 la sută din contaminanți, impurități, metale grele și este foarte bună la menajul bucătăriei, căci și aceasta apă tot în organismul nostru intră, dar nu o bem”, a explicat specialistul în hidratare.

Ca sa devină potabilă apa trece prin diferite procese de curățare și tratare cu diferite substanțe chimice.

[Sursa foto: Claudia Benea- Facebook]

Citeste si: Nou beneficiu pentru pensionarele cu venit de până în 3.000 de lei. Ce gratuitate vor primi acestea- kfetele.ro

Citeste si: EXCLUSIV! Târgul de Crăciun de la Cluj se deschide mâine, 22 noiembrie 2024! Edy Chereji: „Anul acesta nu vor fi focuri de artificii, va fi un spectacol de lasere și drone care va marca începutul evenimentului”- radioimpuls.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

”Eticheta este cartea de vizită sau cartea de identitate a unei ape. Nu toate apele din magazine sunt ape de calitate, din păcate. Se împart în două categorii "Apă minerală naturală", îmbuteliate din izvoare din inima munților, și așa numita "apă de izvor", îmbuteliate din pânza freatică din periferiile marilor orașe în special din Ilfov. Pe spatele fiecărei sticle de apă trebuie să fie o etichetă cu un tabel unde sunt menționate toate mineralele și reziduul sec. Nu cumpărați niciodată o apă care nu are pe spate etichetă cu toate aceste mențiuni, deși pare tentant, căci este mai ieftină, dar practic nu știm ce înghițim din această apă. Vă recomand să cumpărați doar apă minerală naturală. Pe etichetă trebui să scrie "Apă minerală naturala", iar pe spatele etichetei tot ce trebuie să știm despre o apă. Locul unde este îmbuteliată, sursa și numele izvorului, data la care este îmbuteliată și termenul de valabilitate, ce minerale conține și cantitatea fiecărui mineral în parte. Dacă este impregnată cu dioxid de carbon și cantitatea acestuia. Însă cel mai important este Reziduu sec. Deși încă este perceput de mulți ca fiind "reziduri în apă" reziduul sec este cel mai cunoscut indice de clasificare a apelor minerale. Reprezintă cantitatea de minerale dizolvate într-un litru de apă. Este cel care oferă markerii particulari și aroma unei ape”, spune Claudia Benea.

Citește și: Pepenele roșu. Cinci beneficii fantastice pentru organism

Cu cât valoarea rezidului sec este mai mare, cu atât apa este mai bogată în săruri minerale, ne satură si ne hidratează cel mai bine.

[Sursa foto: PixaBay]

”Cu cât valoarea rezidului sec este mai mare, cu atât apa este mai bogată în săruri minerale, ne satură si ne hidratează cel mai bine. Nicio apă nu are același conținut de săruri minerale. Avem multe ape cu beneficii extraordinare pentru sănătate, ape pentru toate vârstele și necesitățile fiecărui organism. Trebuie doar să le bem prin rotație, să intercalăm sortimentele și să bem un pahar cu apă din două în două ore sau chiar 1 pahar/ oră. Apa cu cat este băută mai repede cu atât va fi eliminată mai repede și organismul nu mai beneficiază nici de hidratare, nici de proprietățile apei si forțam si rinichii. Trebuie să învățăm să prețuim această resursă, să o respectăm, să ne bucurăm de beneficiile ei și să nu o mai risipim”,  a concluzionat somelierul de apă.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI