În ultimul timp în România, tot mai mulți tineri aleg să se sinucidă, un lucru extrem de îngrijorător! Cele două tinere de 15 ani din Lupeni au fost deja înmormântate împreună, așa cum a fost ultima lor dorință. 

Mister în cazul sinuciderii celor două adolescente din Lupeni

Ele au căzut de la peste 20 de metri în gol, în urma lor lăsând niște familii distrusese de durere, care au și acum multe semne de întrebare.

Înainte de a recurge la gestul extrem, una dintre ele și-a sunat mama pentru a o anunța de ceea ce avea în plan să facă. Când tatăl tinerei a ajuns la clădirea din Uricani a făcut descoperirea șocantă. Situația este cu atât mai complicată cu cât niște colegi ar fi susținut că fetele se drogau.

„Gigi avea probleme cu tatăl ei. I-a lăsat un bilet în care i-a scris că e din cauza lui o să moară. Și a avut un iubit de care s-a despărțit și i-a scris și lui: Să știi că te-am iubit mereu și a zis că acum e liniștită că poate să moară. Știu că avea foarte multe probleme în familie și sora ei a zis asta. Cred că făceau diferență între ele două. De a doua fată care s-a omorât cu Gigi a aflat mama ei că se droghează. Am și filmări pe telefon cu ele când se drogau.

Gigi de mult timp făcea chestiile astea, se droga. Eu cred, e părerea mea, nu știu, că Gigi a luat-o cu ea pe Delia la chef” , a declarat prietena fetelor, potrivit  România TV.

Crimă Lupeni

Cele două adolescente de 15 ani care s-ar aruncat în gol de pe o clădire din Lupeni au fost înmormântate.

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

Citește și: Dubla sinucidere din Lupeni scoate la iveală detalii năucitoare. Ce se întâmpla de fapt în clădirea de pe care fetele s-au aruncat în gol

Acum, cercetările continuă în acest caz, părinții din ambele familii susținând că au observat un comportament ciudat la ele în ultima vreme. Se pare că cele două prietene nu ar fi fost singure când au sărit de pe clădirea dezafectată. 

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Rezultat exit poll alegerile prezidenţiale 2024: Marcel Ciolacu intră în turul doi cu Elena Lasconi. Călin Georgescu, marea surpriză- antena3.ro

Citeste si: REZULTATE EXIT-POLL-URI la alegerile prezidențiale 2024- primul tur. Marcel Ciolacu și Elena Lasconi, în turul doi- wowbiz.ro

Și la Zalău, o fată de 14 ani s-a aruncat de la etajul doi al centrului social unde stătea, după ce administratorii nu au lăsat-o să plece. Medicii au descoperit că adolescenta este și însărcinată în opt săptămâni. Din fericire, starea ei este acum stabilă.

În cazul sinuciderilor din Lupeni și Zalău gestul a fost unul impulsiv

Psihologul Keren Rosner a vorbit în exclusivitate pentru stirilekanald.ro despre asemănările din cazurile care au șocat o țară întreagă, dar și despre ce lucruri neobișnuite ar trebui să observe părinții în comportamentul tinerilor, astfel încât să ia atitudine.

”Și în cazul celor două tinere și în cazul din Zalău este un gest impulsiv. Dacă primul a fost pe fondul emoțional și generat nu știe, poate de atmosfera de la petrecere și de nemulțumirea din relația cu prietenii, în celălalt caz a fost un gest de revoltă, de neputință, de deznădejde.

Tinerii pot să fie inspirați de anumite personaje care adoptă un astfel de comportament. Și de foarte multe ori tinerii nu fac lucrul acesta cu intenția de a muri, ca dovadă că această tânără de 14 ani s-a aruncat de la etajul 2. Erau puține șanse ca să fie letal, dar a fost o formă de protest, o formă de disperare și de atragere a atenției a unei probleme pe care ea nu putea să și-o rezolve. Și este o situație și de viață dacă spune că la 14 ani este și însărcinată”, a spus psihologul.

Asemănare crime

Psihologul Keren Rosner a spus că părinții ar trebui să fie mult mai atenți la comportamentul copiilor, pentru a putea fi evitate astfel de tragedii.

[Sursa foto: Colaj Facebook & Pixabay]

Citește și: Exclusiv! ”Consumatori de droguri în uniformă”: Dezvăluiri tulburătoare despre implicarea Forțelor de Ordine în consumul de droguri și corupție

Citeste si: Pensionarele vor primi 375 de lei, pe lângă pensie, în luna decembrie. Cine beneficiază de această sumă?- kfetele.ro

Citeste si: Orgoliul și mândria l-au ţinut pe Mihai Bendeac departe de Gabriel Cotabiţă: "Iartă-mă. Deși e prea târziu. Mi-am dovedit că sunt un om prea mândru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Simion se pregătește să blocheze alegerile. Reprezentanții AUR au primit ordin să nu semneze procesele verbale cu rezultatele voturilor- antena3.ro

De asemenea, Keren Rosner a atras atenția și asupra relației dintre părinți și copii, deoarece ei ar trebui să fie foarte atenți la ceea ce se întâmplă în viața adolescenților.

”Părinții ar putea să fie mai implicați și mult mai atenți, să fie mai apropiați de copii și să urmărească cu atenție evoluția lor, toate schimbările care intervin. Dar în același timp este foarte importantă direcția și educație pe care o primesc tinerii, pentru că dacă au foarte mult timp liber, nu participă la nicio activitate extrașcolară, la școală nu au o contribuție foarte importantă atunci sigur că nevoia și mintea lor merge spre alte activități și spre alte manifestări. E și perioada dificilă când identitatea de sine se conturează și ei au nevoie de modele, au nevoie de orientare, au nevoie să fie buni în ceva indiferent de activitate. Și atunci așteptarea lor este una și ce se întâmplă în viață este dezamăgitor. Și nu știu ce să facă cu aceste emoții”, a mai precizat Keren Rosner.

Cum ar putea fi evitate astfel de tragedii?

Desigur, mersul la psiholog ar putea fi ideal în astfel de cazuri când comportamentul copiilor se schimbă radical, însă mai întâi de toate problemele acestea ar trebui discutate în familie. De aceea relația dintre părinte și copil ar trebui să fie întotdeauna una deschisă, prietenească, astfel încât pentru toate să se găsească o rezolvare de comun acord.

”În momentul în care observăm o schimbare de comportament a adolescentului, a copilului, când devine mult mai retras sau mult mai irascibil, când nu mai execută sarcinile cotidiene, când refuză să meargă la școală sau rezultatele sunt diferite de cum au fost înainte, astea toate sunt semnale. Grupul de prieteni este foarte important, cu cine se împrietenește copilul, care sunt activitățile grupului, care sunt preferințele grupului și asta părintele poate să observe. El poate să urmărească din umbră, nu neapărat sub formă de interogare. Și când apar aceste modificări, dacă nu se pot rezolva în cadrul familiei, sau părintele nu știe, este depășit de situație specialistul este cel care trebuie să intervină și care poate să ajute și pe copil și pe părinți ca să depășească o situație de criză”, a mai adăugat Keren Rosner.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si