Este alertă în Zanzibar, după ce patru români s-au întors infectați acasă! Doi dintre pacienți au fost externați, însă ceilalți se află în continuare în stare gravă la spital.

Român în stare foarte gravă, după o vacanță în Zanzibar

Mai mult de atât, unul este la terapie intensivă, iar medicii nu se pot pronunța în acest moment.

”A unuia dintre ei, în mod clar, este în terapie intensivă o formă extrem de gravă. Al doilea, să vedem, are cam 48 de la internare, ceilalți doi au reușit să fie externați în bună stare, dar ne îngrijorează frecvența cu care au apărut aceste cazuri și toți în aceeași destinație și fiecare dintre ei spunând că nu au avut habar de profilaxie, ceea ce este foarte grav”, a precizat Simin Florescu, managerul Spitalului Victor Babeș.

Și o alertă de călătorie a fost emisă în aceste condiții. Astfel că turiștii sunt sfătuiți să respecte niște reguli stricte și să evite călătoriile neesențiale în acestă perioadă.

”Dacă sunteţi nevoiţi să vă deplasaţi în Tanzania sau vă aflaţi deja pe teritoriul său, vă recomandăm să vă adresaţi Ambasadei României în Kenya şi să vă anunţaţi prezenţa în regiune, comunicând coordonatele dumneavoastră pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă”,

a transmis MAE.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Ședință de criză la PNL. Fotografia momentului cu Nicolae Ciucă și liderii liberali- antena3.ro

Citeste si: LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024, turul 1- prezență, declarații. MAI: Nu au fost înregistrate incidente grave- wowbiz.ro

După acest incident teribil, medicii din țară trag un semnal de alarmă asupra călătoriilor în zonele exotice. Aceștia spun că înțepăturile de țânțari sunt extrem de periculoase și pot duce chiar la deces, daca nu sunt tratate la timp. Medicul de la UPU Iași, Tudou Ciuhodaru a explicat în exclusivitate pentru stirilekanald.ro  cum recunoaștem simptomele și ce medicamente putem lua pentru a nu lua malarie.

”Deja vorbim de globalizare și de faptul că te duci într-o zonă endemică și există astfel de riscuri, și există și profilaxia. Din punctul meu de vedere este vina statului român care ar fi trebuit să avertizeze pe toți care sunt acolo, că este o zonă de risc și ar trebui să-și ia toate măsurile de prevenție. Lucrurile acestea ar fi trebuit să existe oficial, să apară în toate titlurile agențiilor și avertizarea de călătorie, astfel încât atunci când ne ducem în zonele să avem toate avertismentele necesare”, a spus Tudor Ciuhodaru.

Citește și: Cătălin Bordea, în doliu! Mama artistului s-a stins din viață la doar 55 de ani

La ce simptome trebuie să fie atenți călătorii?

Cadrul medical a spus că printre cele mai întâlnite semne ale malariei sunt febra și frisoanele, însă și altele ne pot duce cu gândul la îmbolnăvire.

”O boală infecțioasă se transmite prin înțepăturile de țânțar, după ce este eliberată în sânge acea substanță. Așadar, simptomele pot să apară cam în 2-3 zile de la mușcătura țânțarului și primele simptome pot să fie febra mare și frisoane, după care încep să apară și celelalte. Simptomatologia este extrem de variată, practic frison, febră, transpirații, greață, vărsături, dureri de cap, dureri musculare, oboseală, dureri în piept, probleme de respirație și tuse. Poate să apară și diareea. Pe măsură ce malaria se agravează apare și anemia, iar în cazul în care afectează creierul poate duce la deces”, a mai precizat medicul.

Citeste si: Pensionarele vor primi 375 de lei, pe lângă pensie, în luna decembrie. Cine beneficiază de această sumă?- kfetele.ro

Citeste si: Orgoliul și mândria l-au ţinut pe Mihai Bendeac departe de Gabriel Cotabiţă: "Iartă-mă. Deși e prea târziu. Mi-am dovedit că sunt un om prea mândru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Care e atmosfera la sediul USR. Elena Lasconi a avut o criză de bilă de la emoții: „N-am dormit toată noaptea”- antena3.ro

Tot acesta a spus că în zonele endemice unde vorbim de expunerea la țânțari trebuie să folosim haine deschise la culoare, pantaloni lungi, și importantă este și folosirea acelor substanțe de combatere a substanțelor. Unele se pot aplica pe piele și unele doar pe îmbrăcăminte.

”Există și medicamente antimalarice, unele dintre ele foarte folosite în timpul acestei pandemii, printre care se numără și Hidroxiclorochina”, a conchis Tudor Ciuhodaru.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si