Patronul de la Ferma Dacilor din Tohani, complexul care a fost mistuit de flăcări puternice pe data de 26 decembrie a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de magistrații de la Judecătoria Ploiești. În total, 8 persoane și-au pierdut viața în a doua zi de Crăciun.

Cornel Dinicu, distrus de durere, după moartea fiului său hocheist

El a fost audiat timp de peste 12 ore, moment în care ar fi declarat în faţa instanței că pierderea fiului său în vârstă de 11 ani ar reprezenta plată suficientă pentru mai multe vieți.

Victor Dinicu a fost găsit carbonizat în pensiunea unde cu o seară în urmă a petrecut Crăciunul alături de familie și prieteni. Băiatul era hocheist la Corona Brașov și avea o mulțime de planuri.

”La doar 11 ani, Victor a jucat, acum câteva zile, ultimul său meci de hochei. A fost alături de echipa U13 Corona Brașov. Toți cei care l-au cunoscut sunt astăzi cu gândul la el și îi simt lipsa. Dumnezeu să-l odihnească!”, au scris reprezentații Corona Brașov pe pagina de Facebook. Și Federația Română de Hochei pe Gheață (FRHG) a transmis condoleanțe familiei îndurerate.

Pedeapsă Cornel Dinicu

Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

[Sursa foto: Colaj Inquam Photos & Facebook]

Citește și: Mesajul sfâșietor transmis de tatăl Ancăi Gavrilă, tânăra care și-a pierdut viața în urma incendiului de la Ferma Dacilor. ,,Tati, mi-e dor de tine și așa va fi mereu"

Victor era plecat în cantonament, însă din cauza unei accidentări revenise acasă pentru a se recupera. Din păcate, aici și-a găsit și sfârșitul, deoarece nu a mai putut fi salvat.

”Atât de șocant și de necrezut! Victoraș bagă de acum pucurile în porțile Raiului. Condoleanțe!”, a scris un apropiat al familiei Dinicu.

De ce nu a fost arestat la domiciliu și Cornel Dinicu?

Alături de patronul de la Ferma Dacilor, doi asociați, respectiv Adrian Vitomir Ristin și Marian-Viorel Olteanu au primit măsura arestului la domiciliu. Această decizie a Judecătoriei Ploiești nu este însă definitivă și poate fi atacată.

Avocatul, Adrian Cuculis a vorbit în exclusivitate pentru stirilekanald.ro despre acestă măsură în cazul celor 3, dar și despre pedeapsa pe care o riscă Cornel Dinicu în acest dosar.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

”Ei deja au anunțat că vor formula contestație, indiscutabil, dar, părerea mea este că nu are cum să scape chiar în momentul de față de arestul acela preventiv pentru că este mult prea apropiată măsura, și nu o să i-o transforme. Am aproape certitudinea aceasta că nu o să-i transforme într-un alt tip de arest, și atunci din punctul acesta de vedere discuția cum să scape de închisoare probabil că ar trebui să o facem pe fondul cauzei, și în niciun caz pe măsura arestului preventiv. Sigur că atâta vreme cât vorbim despre administratorii în drept care au primit un arest la domiciliu este foarte posibil să ceară și el același lucru pentru egalitate în tratament, însă nu cred în niciun caz că o să scape de vreo măsură preventivă. Din contră, vedem că se tot adună unele peste altele acuzațiile”, a spus avocatul.

Cât despre ceilalți doi asociați, Adrian Cuculis a spus că ei au fost arestați la domiciliu, deoarece nu se aflau în noaptea fatidică la locul incendiului violent.

Însă, patronul Firmei Dacilor era acolo când vâlvătaia se propaga cu repeziciune în tot complexul atât de iubit de turiștii care îi treceau pragul.

”În principal s-au gândit că cel care era fizic la fața locului era Cornel Dinicu și nu ceilalți administratori care pur și simplu aveau numele puse pe contractele respective și pe actele firmei. Și probabil că în contextul acesta au luat decizia de a nu-i incrimina identic pe toți”, a declarat Adrian Cuculis.

Ce pedeapsă riscă patronul de la Ferma Dacilor?

Acum, Cornel Dinicu arestarea sa pentru infracțiunea de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru. Mai departe, în funcție de infracțiunile comise el își va afla sentința în acest dosar.

”Trebuie să vedem ce tipuri de infracțiuni are. Vorbim de cel puțin 10 ani de închisoare doar pentru zona aceasta a distrugerii, urmată de un dezastru, la distrugerea din culpă. Plus că discutăm în principal de mai multe lucruri, nu doar de distrugerea din culpă, pentru că să zicem că la distrugerea din culpă ar fi 12 ani, concret de la 5 la 12 ani, dar mai sunt acolo niște fapte de corupție pe care le anchetează oamenii aceștia, dacă este instigare, vreo complicitate la faptele de corupție atunci se mai majorează. Dar pentru distrugere din culpă vorbim de 12 ani”, a mărturisit avocatul.

Pedeapsă Cornel Dinicu

Cornel Dinicu le-ar fi spus anchetatorilor că și-ar fi ispășit toate greșelile, prin faptul că și-a pierdut fiul de 11 ani.

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Matei, adolescentul de 16 ani care a scăpat din infernul de la Ferma Dacilor, declarații din spital: ”Se știa că se încingea destul de des”

Deși în acest caz, Cornel Dinicu este considerat și el o victimă, deoarece și-a pierdut unul dintre fii, el nu poate fi tratat altfel până când nu se constată că focul a fost pus de altcineva.

”Este și Cornel Dinicu o victimă în acest caz, dar să spunem că victima, dacă se va constata că a fost focul acela pus, dar dacă tu până la urmă ai provocat infracțiunea respectivă nu poți să fii victimă”, a mai spus în cele din urmă Adrian Cuculis.

”Spovedania publică” a patronului complexului mistuit de flăcări de la Tohani

În timp ce fiul său urma să fie condus pe ultimul drum, patronul Fermei Dacilor a ținut să scrie un mesaj pe pagina de Facebook. El a transmis în primul rând condoleanțe familiilor care și-au pierdut pe cineva drag în noaptea tragediei și a mărturisit că este peste puterile lui să ducă toată această nenorocire.

Cornel Dinicu a povestit că a plecat de jos, din Mizil și a venit la București cu planuri mărețe. După ce și-a pierdut un prieten, intoxicat cu mâncarea din comerț el a decis să-și deschidă o fermă.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

”Pământul era extrem de ieftin la vremea respectivă, așa că am cumpărat și eu o bucată mică din ceea ce azi era Ferma Dacilor. Voiam să fac un grajd pentru care am fost să obțin autorizații încă de la început. În baza faptului că aveam un trecut și bani de dat stânga-dreapta deloc, autorizația întârzia să apară. Documentele pe care le cereau erau imposibil de obținut, cum ar fi un plan urbanistic zonal care a fost eliberat după 4 ani!!! Apoi într-un control s-a constatat că aveam construite niște cuști de iepuri (sper că știți cum arată) și că trebuie să le dărâm dacă vreau autorizație”, a spus patronul.

Tot el a recunoscut și că într-adevăr afacerea era trecut pe numele lui Adrian Ristin, un prieten vechi și bun, deoarece el a vrut să își apere familia de trecutul său care nu înceta să îl bântuie. Și despre autorizația ISU pe care trebuia să o dețină, Cornel Dinicu a spus că inițial nu avea nevoie de ea, deoarece avea doar 6 camere, însă cu timpul s-a mai extins.

”Am greșit pentru că am vrut să îmi îndeplinesc visul de a crea ceva unic în România în locul în care m-am născut și m-am încăpățânat să nu accept că nu se poate din partea celor care știu doar să pună piedică. Nu sună plăcut, dar Ferma Dacilor a adus mai multă vizibilitate României decât toate târgurile Ministerului Turismului la un loc. S-a înțeles că am intrat în legalitate prin instanță, și nici asta nu a fost simplu, bineînțeles(...) Nu știu ce urmează să se întâmple cu mine, dar tor trebuie să aflu cine mi-a ucis familia, apropiații! Pentru mine, care nu am lipsit în nicio etapă a construcției Fermei este extrem de suspect modul în care aceasta a ars și rapiditatea cu care flăcările s-au extins”, a mai scris patronul de la Ferma Dacilor în postarea sa.

Citește și: Angajații de la Ferma Dacilor, noi mărturii în anchetă! Ce s-a întâmplat de fapt în noaptea tragediei?

Afacerea Ferma Dacilor a pornit în anul 2013 și se întinde pe aproximativ 40 de hectare. Acolo existau 21 de odăi, 4 căsuțe suspendate și 4 colibe dacice, 6 cabane și 10 locuri de campare și parcare pentru mașini si autorulote. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si