Claudiu Văcăruș este câștigătorul titlului de “Cel mai bun barman din România” după ce a participat în cadrul unei competiții care s-a desfășurat în urmă cu puțin timp la București. El are o experiență de peste 12 ani în acest domeniu și participă constant la astfel de competiții pentru a demonstra ce abilități are.

Cât de grea va fi competiția din Brazilia?

Claudiu Văcăruș a vorbit în exclusivitate pentru stirilekanald.ro

despre pasiunea pentru bartending, despre competiția la care urmează să participe în Brazilia, dar și despre planurile de viitor.

Citește și: EXCLUSIV: Sorina Vajda a renunţat la profesia de jurist și a deschis un atelier de ceramică/ ”Cana creată într-un atelier spune povestea celui care a realizat-o”

”Pasiunea pentru ospitalitate am descoperit-o din întâmplare. Când eram student în primul an de facultate, un prieten care rămăsese fără coleg in bar mi-a cerut ajutorul, astfel că atunci am realizat că acest job poate îmbina foarte bine utilul cu plăcutul. La scurt timp am început sa merg la cursuri de specializare alături de băieții de la Exquisite Bar Solutions, iar ulterior am înteles că această meserie se poate transforma în carieră dacă ești serios, curios și pasionat. Așa că m-am mutat în București și am început sa fiu prezent la cât mai multe cursuri și convenții de bar din Europa”, a spus Claudiu Văcăruș.

Claudiu Văcăruș este câștigătorul titlului de “Cel mai bun barman din România”.

Claudiu Văcăruș este câștigătorul titlului de “Cel mai bun barman din România”.

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

”În Brazilia vom avea finala mondială Diageo World Class, aceasta fiind cea mai titrată competiție de bar din lume, un fel de Oscar în lumea barului. Acolo voi participa alături de câștigătorii din alte 50 de țări, iar competiția este formată din mai multe probe. În fiecare an sunt probe care îți evaluează toate caracteristicile necesare pentru a putea fi considerat un expert de bar. De la creativitate, tehnică, simțuri, coordonare de echipă, cunoștințe din lumea barului, felul în care creezi un concept și modul în care îl prezinți, atenția acordată fiecărui element din băutura ta, dar și

atenția acordată fiecărui membru al juriului, juriul fiind format din cei mai buni experți din întreaga lume”, a adăugat acesta.

De-a lungul timpului, Claudiu a participat la mai multe competiții unde a reușit să se califice în finala națională.

”V alorile esențiale pe care trebuie să le ai în această industrie sunt plăcerea și bucuria de a lucra cu oamenii”

”Cele mai cunoscute sunt Finala Națională Campari România în 2017, Finala Națională Bacardi Legacy în 2018 și cele trei finale naționale Diageo World Class România, unde în anii 2021 si 2022 m-am clasat pe locul al doilea, iar în 2023 am reușit să obțin locul 1, fiind astfel desemnat cel mai bun barman din România”,  a precizat Claudiu Văcăruș.

Citește și: EXCLUSIV: Unități de cazare inedite la Azuga/ Larisa Puşcaşu: ”Avem 5 igloo-uri cu un design interior diferit și o zonă spa”

În continuare, Claudiu își dorește să schimbe să schimbe percepția ușor superficială pe care oamenii o au asupra meseriei de barman dar și să îi inspire pe alții într-o astfel de carieră.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Claudiu Văcăruș -Beverage Manager

Claudiu Văcăruș -Beverage Manager

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

”Pe viitor avem foarte multe planuri de dezvoltare în grupul TRICKSHOT, care se află într-o continuă expansiune. În plus, dezvolt agenția de bar INSIDE THE BAR unde creez diverse programe destinate atât business-urilor din industria ospitalitatii, cât și pentru barmanii care doresc să se perfecționeze. Pe termen scurt mi-am propus să schimb percepția ușor superificială pe care oamenii o au asupra meseriei de barman, dar și să îi inspir pe barmanii care încă nu conștientizează importanța și relevanța acestui job în industrie, dar și numeroasele oportunități pe care le poți avea, acelea de a-ți dezvolta o carieră frumoasă într-o piață care este din ce în ce mai însetată de a descoperi cunoscători, mentori și profesioniști. Consider că valorile esențiale pe care trebuie să le ai pentru a reuși în această industrie sunt plăcerea și bucuria de a lucra cu oamenii, perseverența, dar mai ales disciplina, atribute extrem de importante pentru a-ți atinge obiectivele”,  a explicat acesta.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si