Constantin Popovici, campionul european en titre la sărituri de la mare înălţime s-a clasat pe locul 5 în finala probei de sărituri în apă de la platformă (10 metri), marţi, la Jocurile Europene de la Cracovia- Malopolska (Polonia). 

Constantin Popovici făcea spectacole de sărituri în apă prin lume

Sportivul a vorbit în exclusivitate pentru stirilekanald.ro  despre cum a pornit această idee de a sări de la înălțimi, despre senzația de dinainte de a sări, dar și despre timpul acordat antrenamentelor.

Citește și: Sala de sport la 1,5 km de școală, care nu a fost folosită niciodată. A costat 160.000 de euro

”Această idee a venit acum mulți ani, când am început să fac spectacole de sărituri în apă prin lume. Am ajuns chiar și la Cirque du Soleil în Las Vegas. Acolo pot spune că a început drumul meu spre acest sport”, a spus Constantin Popovici.

Constantin Popovici - sportiv

Constantin Popovici - sportiv

[Sursa foto: Ovidiu Galeru - Facebook]

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

După succesul de la Boston (SUA), din 3 iunie, duminică, 18 iunie la Paris, sportivul român s-a clasat pe primul loc, cu un total de 464,9 puncte, la Red Bull Cliff Diving World Series. În clasamentul general, după două etape, Constantin Popovici a fost lider, cu 210 puncte. Următoarea etapă din Red Bull Cliff Diving World Series 2023 are loc în Italia, la Polignano a Mare, la 2 iulie.

Sportiv se antrenează ore întregi pentru competiții

”Este o senzație unică, de libertate și pură adrenalină. Nu am simțit niciodată că vreau să renunț. Îmi place mult ceea ce fac și o fac de plăcere și vreau să continui acest sport cât de mult pot”, a mai adăugat sportivul.

Citește și: Măicuța Ecaterina a fost o gimnastă de performanță. Acum își dedică întreaga viață lui Dumnezeu și copiilor

”Da, mă antrenez mult pentru competiții. Pot spune că este mai mult decât un full time job. Pe lângă multe ore de antrenament zilnic, pui la socoteală și pregătirea mentală, refacere și sacrificiile mari pe care le face un sportiv de înaltă performanță”, a precizat Constantin Popovici.

Constantin Popovici - sportiv

Constantin Popovici - sportiv

[Sursa foto: Andreea Vasile - Facebook]

Întrebat cum se simte victoria, sportivul a răspuns direct: ”Dulce!”.

Citește și: EXCLUSIV: Durere fără margini pentru Bogdan, tânărul de 19 ani care s-a sinucis/ Mădălina Pisică: ”Era cel mai bun suflet pe care viața mi l-a adus în cale”

”Este o senzație care probabil mulți nici nu o pot descrie. Este o senzație de satisfacție că munca și sacrificiul dau roade. Ca și planuri de viitor sunt munca multă și seriozitatea pentru rezultate mult mai bune”, a explicat sportivul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si