Ana Maria Chirilă, judecătoare la Tribunalul Suceava a fost arestată pentru 30 de zile de procurorii Parchetului General, fiind acuzată că lua mită de la traficanţi de droguri. Mai mult decât atât, potrivit procurorilor, aceasta primea mită pentru divulgarea informațiilor din dosarele DIICOT. Inițial, aceasta a fost reținută pentru 24 de ore în urma perchizițiilor efectuate atât acasă la aceasta, cât și la biroul ei. 

Ce primea ca și mită judecătoarea din Suceava?

Totodată, procurorul de caz din cadrul Secției de urmărire penală din PÎCCJ a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura reținerii pentru 24 de ore și față de un alt inculpat, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: dare de mită şi complicitate la infracțiunea de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.

Citește și: EXCLUSIV- Cine este judecătoarea Ana Maria Chirilă, reținută într-un dosar privind protejarea activităților unor traficanți de droguri

Ana Maria Chirilă, judecătoare la Tribunalul Suceava

Ana Maria Chirilă, judecătoare la Tribunalul Suceava

[Sursa foto: Monitorul de Suceava]

Judecătoarea ar fi chiar iubita unui traficant, care este acum căutat de polițiști, potrivit unor surse. El ar fi mituit-o pe judecătoarea din Suceava cu diverse bunuri, bani, alimente pentru a obține câștig de cauză într-un dosar în care a fost trimis în judecată pentru săvârșirea unor infracțiuni de constituire a unui grup infracțional organizat, camătă și lipsire de libertate.

Femeia chiar i-ar fi pus la dispoziție acestuia locuința ei pentru a consuma substanțe interzise.

De asemenea, inculpata i-ar fi creat martorului denunțător convingerea că o altă persoană are influență asupra magistraților și îi poate influența pentru obținerea unei hotărâri de achitare. Astfel, inculpata a facilitat obținerea de către persoana în cauză a sumei de 30.000 de euro. În ceea ce privește consumul de droguri, femeia ar fi deținut în locuința sa droguri de mare risc pentru consumul propriu, dar în anumite perioade ar fi pus la dispoziție casa sa unor persoane în vederea consumării substanțelor periculoase.

În dosar au fost efectuate 12 percheziții domiciliare autorizate în cauză, fiind audiate mai multe persoane având calitatea de suspecți sau martori. 

De ce suntem atrași de băieții răi sau de fetele rele?

Iulian Radu, psiholog si psihoterapeut a vorbit  în exclusivitate pentru stirilekanald.ro  despre cum ajung de fapt judecătorii, procurorii, polițiștii să se îndrăgostească de infractori sau traficanți de droguri.

Citește și: Judecătoarea din Suceava, care se droga cot la cot cu traficanții, arestată pentru 30 de zile. Magistratul s-ar fi îndrăgostit de unul dintre traficanți, căutat de polițiști

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

”Prima dată plecăm de la premisa că și judecătorii, procurorii sunt oameni ca noi toți ceilalți. Și ei au stări emoționale, și ei au părți mai bune și părți mai puțin bune. Acum, daca ne întrebăm de ce se îndrăgostesc judecătorii de infractori, aici discutăm despre două laturi, una în care ei sunt implicați in caz si una in care nu sunt implicați penal în acel caz și nu intră în rolul de judecător și atunci, și ei ca orice alți oameni pot avea o zonă de afectivitate, de emoționalitate labilă.

Aici intervine o altă întrebare, de ce suntem atrași de băieții răi sau de fetele rele. Evident că acestea sunt anumite patternuri pe care le avem formate încă din copilărie, când legăturile dintre părinte si copil, au avut un impact negativ asupra acestuia, lăsând în urmă o traumă. Nu suntem obișnuiți să trăim o normalitate și atunci suntem atrași de părțile acestea negative, exagerate din viața noastră, pe care de obicei le-am experimentat în copilărie”, a explicat Iulian Radu.

”Un narcisist întotdeauna va atrage în mrejele lui fiind foarte bine coordonat”

Această problemă a atașamentului față de un inculpat, traficant, interlop este evident o problemă complexă care ține de manifestarea in iubire a  laturii antisociale și se întâlnește adesea în rândul psihopaților, narcisiștilor și sociopaților.

Citește și: Zeci de percheziții au loc în Mureș și Harghita, într-un dosar de camătă și șantaj. Suspecții ar fi cerut dobânzi cuprinse între 20 și 300 de lei pe lună

Potrivit procurorilor, judecătoarea primea mită pentru divulgarea informațiilor din dosarele DIICOT.

Potrivit procurorilor, judecătoarea primea mită pentru divulgarea informațiilor din dosarele DIICOT.

[Sursa foto: PixaBay]

”Evident, cultura juridică și mai ales prin ceea ce spune norma penală ar trebui sa-i facă pe judecători, procurori să stea departe de astfel de elemente. Dar repet, și ei sunt oameni și ei greșesc. Pe de altă parte avem zona de implicare a judecătorilor la momentul în care intră într-o relație cu un inculpat pe care îl au într-un dosar și unde instrumentează cazul. Si aici este deja o problemă mult mai gravă pentru că deja se viciază actul de justiție și de aici mai departe inclusiv decizia instanței pe speța respectivă. Lucrurile acestea se întâmplă pentru că toți acei infractori, interlopi, traficanți de droguri au ceea ce se numește latura antisocială, iar latura antisocială în personalitatea umană este asociată cu zona de psihopatie, care vine la pachet de cele mai multe ori si cu narcisismul. Un narcisist întotdeauna va atrage în mrejele lui, fiind foarte bine coordonat și foarte interesat în cazul bărbaților, anumite femei de care vrea să dispună într-un mod emoțional sau cum este in cazul judecătoarelor să dispună de anumite avantaje pe plan juridic. Iar dacă judecătoarea respectivă nu este destul de stabilă emoțional și încalcă inclusiv codul penal si codul deontologic, cade în această plasă și mai departe vedem ce se întâmplă prin știrile care apar in presa”, spune psihologul.

Citește și: Doi români, membri ai unei rețele de înșelătorie, reținuți/ Gruparea se ocupa cu furtul datelor bancare ale celor care îi accesau pagina web falsă. Peste 400 de norvegieni care vindeau mașini au fost păgubiți

În probatoriul administrat s-a stabilit că judecătoarea,  ”în perioada 11 – 14 noiembrie 2022, în baza prerogativelor specifice funcției de judecător pe care o exercita, a luat cunoștință de informații nepublice privind actele de urmărire penală și măsurile dispuse într-un dosar DIICOT (dosar aflat în faza de urmărire penală),  respectiv informații  privind perchezițiile domiciliare ce urmau a fi efectuate, pe care le-a pus la dispoziția altor persoane prin intermediul cărora au ajuns și la alte persoane interesate. De asemenea, în perioada aprilie – septembrie 2023, inculpata, în virtutea prerogativelor pe care le implică funcția pe care o exercita, a luat cunoștință de informații nepublice privind actele de urmărire penală și măsurile dispuse într-o altă cauză DIICOT, informații pe care în mod direct și prin intermediul altor persoane le-a pus la dispoziția unor persoane interesate” , se precizează în comunicatul Parchetului de pe lângă Înalta Curtea de Casație și Justiție (PÎCCJ). 

”În cazul Elodiei este vorba despre o altă poveste, el era polițist, ea avocată. Cumva erau de aceeași parte a baricadei”

Totodată, un alt caz relativ asemănător este cel al lui Cristian Cioacă care s-ar fi îndrăgostit chiar de avocata sa.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Motivul pentru care Nicki Minaj și-a anulat concertul de la Saga Festival: "Trebuie să mă asigur că iau decizii corecte". Superstarul internațional era cap de afiș- radioimpuls.ro

Citește și: EXCLUSIV: Ultimele mesaje date de adolescenta drogată la Neamț/ Radu Leca:” Avem nevoie de crearea unui organism de control și monitorizare a spațiilor online”

”Psihopații, sociopații, narcisiștii au această capacitate de a induce în eroare și a atrage în capcana amoroasă care nu este altceva decât o fantasmă. Induc aceasta fantasma victimelor pe care le studiază foarte bine. Spun asta pentru ca lucrez in cabinet cu multe victime ale narcisismului. Indiferent de cât de mult au greșit din punct de vedere penal aceste femei sau bărbați judecători, greșeala vine din labilitatea emoțională și chiar psihică. Din fericire aceste cazuri sunt extrem de rare. În cazul Elodiei este vorba despre o altă poveste, el era polițist, ea avocată. Cumva erau de aceeași parte a baricadei, deși avocatul, mai ales dacă este pe normă penală lucrează foarte mult si cu cei care sunt de cealaltă parte a legii”,  a mai adăugat Iulian Radu.

Ana Maria- Chirilă a absolvit Universitatea ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, în anul 2011. Aceasta a devenit judecător în anul 2013. S-a mutat de la Judecătoria Cluj, unde a profesat mai întâi, la Tribunalul Suceava. Ana Maria Chirilă este momentan preşedinte de complet la Secţia Penală. La capitolul venituri, judecătoarea menționează suma de 212.141 lei, de la Tribunalul Suceava și Tribunalul Cluj. 

Declarație de avere Ana Maria Chirilă, judecătoare Suceava

Declarație de avere Ana Maria Chirilă, judecătoare Suceava

Conform declarației de avere de anul acesta, Ana Maria Chirilă deține o casă de locuit de 80 de metri pătrați, dobândită în 2016. Presa locală  scrie că judecătoarea Ana Maria Chirilă avea miercuri mai multe dosare în care trebuia să intre în ședință de judecată. Unul din acestea îl vizează pe comisarul-șef Radu Obreja, fostul șef de la Serviciul Permise și Înmatriculări, dar și pe ofițerul de la DGA Suceava Mihail Martin. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si