Scene greu de descris în cuvinte în Giurgiu! Acolo, șase persoane cu dizabilități au trecut prin clipe de coșmar încă de la începutul anului 2021 şi până la data de 6 februarie 2024.

Filmul ororilor prin care au trecut persoanele cu dizabilități

Mai exact, aceștia ar fi fost recrutați, i-ar fi supus la muncă fizică şi mai apoi a profitat de imposibilitatea acestora de a se apăra sau de a-şi exprima voinţa.

Mai apoi, cele două persoane i-ar fi adăpostit în condiții insalubre, le-ar fi luat actele și i-ar fi ținut fără mâncare zile în șir.

„În urma percheziţiei de marţi la locuinţa persoanelor, două dintre persoanele vătămate au fost găsite adăpostite în condiţii precare de igienă şi având probleme evidente de sănătate, de natură fizică şi psihică”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR). 

Psiholog sclavie Giurgiu

Condițiile în care erau ținute persoanele cu dizabilități.

[Sursa foto: Observator]

Citește și: Cine este presupusul criminal de la Săcele? Viorel și-ar fi ucis părinții cu sânge rece

Cine a alertat autoritățile?

Marți, indivizii au ajuns în fața procurorilor, care au adunat numeroase probe din locuințele indivizilor. Plângerea ar fi fost făcută de sora unui bărbat care, în trecut, a fost luat de această familie și trimis cu oile pe câmp.

Ea a povestit de ororile prin care trec cele șase persoane care erau puse să aibă grijă de animale, să se ocupe de muncile câmpului sau să taie lemne.

Chiar și după cele descoperite, tatăl și fiul nu au dorit să recunoască ce au făcut. Mai mult de atât, ei zic că sunt nevinovați, iar persoanele în cauză au venit de bunăvoie să muncească.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

”Erau foarte liberi... Vă mai chem încă 20 de vecini. Dacă spune cineva că au fost ținuți, vreau să ne arestați pe toți, nu pe unul. Nu îi sechestra nimeni. Oameni fără familie... Dar nu i-a luat nimeni cu japca...Era de bună voie, domnul meu scump!”, a declarat tânărul pentru Observator. Nici familiile lor nu recunosc nimic, ba dimpotrivă spun că le-au oferit oamenilor haine și toate condițiile necesare.

Acum, ei cercetați pentru trafic de persoane în formă continuată și riscă ani grei de închisoare.

Cum funcționează psihicul unei persoane vulnerabile?

Psihologul Radu Leca a explicat în exclusivitate pentru stirilekanald.ro cum gândește o astfel de persoană vulnerabilă și cum ajunge în postura de a cădea în capcana unor oameni care profită de pe urma lor.

”În conformitate cu noțiunea de vulnerabilitate avută de potențiala victimă, făptașul își concentrează toată atenția asupra victimei făcând-o să se simtă în siguranță. Ulterior, el va profita după seama acesteia în așa fel încât să aibă beneficii materiale. Avem de-a face cu o zonă denumită profit psiho-emoțional și financiar la care făptașul accede nu o dată, ci de nenumărate ori prin intermediul unei victime alese special”,

spune Radu Leca. 

Psiholog sclavie Giurgiu

El este psihologul Radu Leca.

[Sursa foto: Colaj Facebook & Observator]

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citește și: Mesajul sfâșietor transmis de Oana Boc, în urma decesului Cameliei Tișe. ,,Ai strălucit, ai luptat, ai suferit, ai plecat''

De asemenea, specialistul spune că victimele sunt la început credule, însă mai apoi își dau seama în ce belele s-au băgat.

”Din punct de vedere psiho-emoțional victima are următoarele caracteristici: este credulă, ușor de influențat, dornică de siguranță, se simte în siguranță la început în prezența făptașului. Ulterior, ea este manipulată prin frică și inducerea noțiunii de nesiguranță prin intermediul amenințărilor directe, ce au legătură cu viața ei”, a mai precizat psihologul în cele din urmă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si