Gino Roberto și Eliza Toma au decis să își ia inima în dinți și să cutreiere lumea în lung și lat, în încercarea de a descoperi frumosul în obiectivele turistice, peisaje, industria culinară, obiceiurile, tradițiile dar și în oameni. Întâmplarea face că cei doi se aflau în Israel, chiar cu două zile înainte de începerea conflictului.

Un grup de români era în vizită la râul Iordan înainte de izbucnirea conflictului

Gino a povestit în exclusivitate pentru stirilekanald.ro despre cum era atmosfera în Israel, mai exact la râul Iordan, un loc sfânt unde mii se credincioși din toate colțurile lumii vin să se roage și să se boteze în locul în care și Iisus Hristos a fost botezat. Acolo au dat și de un preot român care scufunda turiștii în râul sfânt, care face granița cu celelalte popoare.

”Noi am fost pe partea cealaltă a râului Iordan, în Iordania, dar pe partea din Israel era un grup de români care se boteza în râul Iordan. Ei erau botezați de către preoți români. Distanța era foarte mică, cam 10 metri și puteau auzi tot ce se vorbea acolo. Iar la două zile după ce am fost acolo a început războiul în Israel ”, spune Gino.

Gino și Eliza au fost contactați de mai mulți români ce aveau planificate vacanțele și care au renunțat rapid la ideea de a mai veni în Israel sau Iordania.

Gino și Eliza au fost contactați de mai mulți români ce aveau planificate vacanțele și care au renunțat rapid la ideea de a mai veni în Israel sau Iordania.

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

Citește și: Povestea impresionantă a soldatului devenit erou după ce și-a sacrificat viața pentru a salva zeci de oameni: „Prindea grenade Hamas. A murit când a 8-a i-a explodat în mână”

Cei doi au zburat foarte aproape de zona de conflict

Ei spun că nu au simțit în niciun moment teamă pe tot parcursul călătoriei lor pe aceste meleaguri, iar nimeni nu se aștepta ca un atac să izbucnească din senin.

Cu toate astea, cei doi români spun că au fost nevoiți să mai rămână încă o săptămână în Iordania din cauza războiului, întrucât totul era incert.

”Atmosfera era foarte bună, nimeni nu se aștepta la ce urma. Se glumea, toată lumea era veselă, inclusiv preoții, și cel mai probabil, mulți dintre românii din acel grup au rămas în Israel și după ce a început războiul. Atunci când am fost la râu, cu toate că eram foarte aproape de Israel, noi nu am simțit nicio teamă, pentru că, la fel ca toată lumea, inclusiv acei români din Israel, nu ne gândeam că va începe războiul”, a adăugat tânărul.

Gino Roberto

Gino Roberto

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citește și: Bloc din centrul Israelului, avariat, după un atac cu rachete din Fâșia Gaza. Sunt căutați supraviețuitori sub dărâmături

De altfel, Gino și Eliza au fost contactați de mai mulți români ce aveau planificate vacanțele și care au renunțat rapid la ideea de a mai veni în Israel sau Iordania.

”Noi am rămas în Iordania încă o săptămână după ce a început războiul, și într-adevăr am fost contactați de români și întrebați dacă ne simțim în siguranță în continuare și dacă ne este frică să mai stăm.

Români ce aveau deja programate vacanțele în Iordania și Israel, dar care nu au mai venit nici măcar în Iordania. Am avut o oarecare teamă atunci când am plecat din Iordania, pentru că am zburat foarte aproape de zona de conflict, dar din fericire am ajuns cu bine în Turcia”, a povestit Gino Robert.

Palestina, extrem de importantă pentru locuitorii din Iordania

Mai mult, în timpul călătoriei lor au ascultat mai multe povești ale localnicilor, iar mare parte dintre ei spuneau faptul că Palestina este foarte importantă pentru ei.

”Ce mai pot spune e că toți din Iordania susțin și sunt în totalitate de partea Palestinei în acest război. Ne spuneau că Palestina este foarte importantă pentru toate țările arabe și pentru religia musulmană”, a mai explicat românul.

Citește și: Putin, luat în vizor de Israel. Președintele rus ar alcătui o „axă a terorii”, după ce a invitat la Moscova lideri Hamas și iranieni și s-a apropiat de Kim Jong-Un și Xi Jinping

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Ministrul palestinian de externe Riyad al-Maliki a făcut declarații dure, spunând că Israelul poartă un ”război de răzbunare” împotriva Gazei, informează Reuters.

Totodată, oficialul a mai spus că acest război nu are niciun obiectiv real, în afară de distrugerea totală a fiecărui loc locuibil din Gaza. Acest război nu ar fi dirijat de planuri militare, toate regulile internaționale de război fiind încălcate, conform spuselor ministrului palestinian de externe. În tot acest lung șir de atacuri, Israelul spune că are tot dreptul să se apere.

Gino și Eliza se simt în siguranță acum și au postat chiar un clip video pe canalul lor de Youtube despre întreaga experiență. Turcia, unde se află ei acum este a 17-a țară pe care o vizitează cei doi. Următoarea țară pe lista lor este Bulgaria, iar mai apoi se vor retrage în România pentru o perioadă de timp.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si