Propagandistul rus Serghei Mardan a spus că lumea ”își va lua gândul de la Ucraina pentru o vreme și se va ocupa din nou de stingerea focului etern din Orientul Mijlociu”. În același timp, președintele Medvedev spune despre conflictul dintre Israel și Palestina că ”durează de zeci de ani, SUA fiind principalul actor în acest conflict”.

Scriitorul Ovidiu Raețchi, specializat în istorie, spune că războiul din Israel este un moment potrivit de care să se folosească Rusia pentru a-și ascunde acțiunile împotriva Ucrainei.

”Eu sunt convins că Rusia va încerca masiv să folosească, în spațiul informațional, prin dezinformare, ceea ce se întâmplă în Orientul Mijlociu pentru a face mult mai puțin interesantă în fața opiniei publice situația din Ucraina. Pentru a-și masca agresiunea nejustificată împotriva Ucrainei”, a declarat, în exclusivitate pentru stirilekanald.ro, Ovidiu Raețchi- scriitor și istoric specializat în zona Orientului Mijlociu și a Mării Negre 

Cum vrea Rusia să se folosească de războiul din Israel

Mesajele pe care propaganda rusă le-a împrăștiat după atacurile din Israel lansează acuzații la adresa țărilor occidentale că au neglijat conflictele din Orientul Mijlociu pentru a sprijini Ucraina în conflictul cu Rusia.

”În același timp, încearcă deja să impună narative false privind arme ucrainene folosite de către Hamas. Am văzut ieri. Trebuie să spunem că sunt narative false și forțe de dezinformare care sunt aruncate în luptă de Kremlin, în momentul de față.

Cred, de asemenea, că se va încerca, tot folosind acest aparat de propagandă, să se mute sprijinul occidental și atenția întregului Occident, inclusiv în livrare de armament și de muniție, dinspre Ucraina spre Orientul Mijlociu”, mai susține istoricul.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Cu scopul de a distrage atenția occidentală de la Ucraina, Rusia a lansat în ultimele zile o serie de declarații propagandistice legate de conflictul din Israel

Cu scopul de a distrage atenția occidentală de la Ucraina, Rusia a lansat în ultimele zile o serie de declarații propagandistice legate de conflictul din Israel

[Sursa foto: Profimedia]

Citește și: EXCLUSIV- Războiul din Israel explicat. Unde își are originile, cine sunt principalii actori și care este miza? Istoric: ”Ce vrea Hamasul astăzi e să blocheze procesul de pace început în urmă cu câțiva ani”

Asemănarea dintre atacurile Hamas și Rusia

Ovidiu Raețchi, scriitor și specialist în istorie, susține că există o asemănare între atacurile din Israel, cu cele din Ucraina.

”Mai cred și că e responsabilitatea fiecărui lider euro-atlantist convins să spună că, în această formă de agresiune nejustificată și terorism împotriva civililor, există o similaritate foarte mare între Hamas și Rusia. Masacrele produse pe teritoriul israelian sunt comparabile cu ce am văzut în Ucraina, masacre comise de armata rusă. Ambele sunt forme de agresiune care trebuie condamnate în coordonare. Nu trebuie să luăm ochii de la ceea ce se întâmplă în Ucraina pentru a ne concentra pe Orientul Mijlociu, și invers. Aceste tipuri de agresiune au aceeași anatomie și ele trebuie înfrânte în mod coordonat”, a mai declarat Ovidiu Raețchi.

Citește și: EXCLUSIV: Efectele economice ale războiului din Israel. Impactul asupra românilor. Ion Radu Zilișteanu, doctor în economie: "O consecință probabilă a războiului ar putea fi vizibilă pe piața imobiliară"

”Există o similaritate foarte mare între Hamas și Rusia”

”Există o similaritate foarte mare între Hamas și Rusia”

[Sursa foto: Profimedia]

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Liderii de la Kremlin încearcă să împingă narativul Americii ca jucător în toate aceste conflicte.

”Mult timp URSS a fost principalul creator de foc în Orientul Mijlociu, până în anii 70-80 când URSS-ul începe să regrete investiția masivă pe care o face în militarizarea statelor arabe. Războaiele împotriva Israelului, ale statelor arabe, au fost sponsorizate de URSS. Grupările teroriste și de gherilă, inclusiv gruparea lui Arafat, dar și alte grupări, au fost sponsorizate de URSS. Liderii de la Kremlin încearcă să împingă narativul Americii ca jucător în orice regiune: așa cum sunt în Ucraina, așa sunt și în Orientul Mijlociu. În realitate, implicarea nu doar a SUA, ci și a Uniunii Europene, atât în Ucraina, cât și în Orientul Mijlociu, este o implicare bazată pe valori: drepturile omului, legi ale conflictului încălcate, principii ale dreptului internațional. Ele au fost încălcate atât în Ucraina, cât și de către Hamas. Ucraina și Israelul trebuie privite într-un tot în care protejăm niște principii de drept internațional și protejăm civilii nevinovați”, mai spune scriitorul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si