Close sidebar
Close sidebar

EXCLUSIV : Cum vrea Rusia să se folosească de războiul din Israel: ”Încearcă deja să impună narative false privind arme ucrainene folosite de către Hamas”

Cu scopul de a distrage atenția occidentală de la Ucraina, Rusia a lansat în ultimele zile o serie de declarații propagandistice legate de conflictul din Israel.

Razvan Boboc,

EXCLUSIV : Cum vrea Rusia să se folosească de războiul din Israel: ”Încearcă deja să impună narative false privind arme ucrainene folosite de către Hamas”


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Propagandistul rus Serghei Mardan a spus că lumea ”își va lua gândul de la Ucraina pentru o vreme și se va ocupa din nou de stingerea focului etern din Orientul Mijlociu”. În același timp, președintele Medvedev spune despre conflictul dintre Israel și Palestina că ”durează de zeci de ani, SUA fiind principalul actor în acest conflict”.

Scriitorul Ovidiu Raețchi, specializat în istorie, spune că războiul din Israel este un moment potrivit de care să se folosească Rusia pentru a-și ascunde acțiunile împotriva Ucrainei.

”Eu sunt convins că Rusia va încerca masiv să folosească, în spațiul informațional, prin dezinformare, ceea ce se întâmplă în Orientul Mijlociu pentru a face mult mai puțin interesantă în fața opiniei publice situația din Ucraina. Pentru a-și masca agresiunea nejustificată împotriva Ucrainei”, a declarat, în exclusivitate pentru stirilekanald.ro,

Ovidiu Raețchi- scriitor și istoric specializat în zona Orientului Mijlociu și a Mării Negre 

Cum vrea Rusia să se folosească de războiul din Israel

Mesajele pe care propaganda rusă le-a împrăștiat după atacurile din Israel lansează acuzații la adresa țărilor occidentale că au neglijat conflictele din Orientul Mijlociu pentru a sprijini Ucraina în conflictul cu Rusia.

”În același timp, încearcă deja să impună narative false privind arme ucrainene folosite de către Hamas.

Am văzut ieri. Trebuie să spunem că sunt narative false și forțe de dezinformare care sunt aruncate în luptă de Kremlin, în momentul de față. Cred, de asemenea, că se va încerca, tot folosind acest aparat de propagandă, să se mute sprijinul occidental și atenția întregului Occident, inclusiv în livrare de armament și de muniție, dinspre Ucraina spre Orientul Mijlociu”, mai susține istoricul.

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Cu scopul de a distrage atenția occidentală de la Ucraina, Rusia a lansat în ultimele zile o serie de declarații propagandistice legate de conflictul din Israel

[Sursa foto: Profimedia]

Citește și: EXCLUSIV- Războiul din Israel explicat. Unde își are originile, cine sunt principalii actori și care este miza? Istoric: ”Ce vrea Hamasul astăzi e să blocheze procesul de pace început în urmă cu câțiva ani”

Asemănarea dintre atacurile Hamas și Rusia

Ovidiu Raețchi, scriitor și specialist în istorie, susține că există o asemănare între atacurile din Israel, cu cele din Ucraina.

”Mai cred și că e responsabilitatea fiecărui lider euro-atlantist convins să spună că, în această formă de agresiune nejustificată și terorism împotriva civililor, există o similaritate foarte mare între Hamas și Rusia. Masacrele produse pe teritoriul israelian sunt comparabile cu ce am văzut în Ucraina, masacre comise de armata rusă. Ambele sunt forme de agresiune care trebuie condamnate în coordonare. Nu trebuie să luăm ochii de la ceea ce se întâmplă în Ucraina pentru a ne concentra pe Orientul Mijlociu, și invers. Aceste tipuri de agresiune au aceeași anatomie și ele trebuie înfrânte în mod coordonat”, a mai declarat Ovidiu Raețchi.

Citește și: EXCLUSIV: Efectele economice ale războiului din Israel. Impactul asupra românilor. Ion Radu Zilișteanu, doctor în economie: "O consecință probabilă a războiului ar putea fi vizibilă pe piața imobiliară"

”Există o similaritate foarte mare între Hamas și Rusia”

[Sursa foto: Profimedia]

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Liderii de la Kremlin încearcă să împingă narativul Americii ca jucător în toate aceste conflicte.

”Mult timp URSS a fost principalul creator de foc în Orientul Mijlociu, până în anii 70-80 când URSS-ul începe să regrete investiția masivă pe care o face în militarizarea statelor arabe. Războaiele împotriva Israelului, ale statelor arabe, au fost sponsorizate de URSS. Grupările teroriste și de gherilă, inclusiv gruparea lui Arafat, dar și alte grupări, au fost sponsorizate de URSS. Liderii de la Kremlin încearcă să împingă narativul Americii ca jucător în orice regiune: așa cum sunt în Ucraina, așa sunt și în Orientul Mijlociu. În realitate, implicarea nu doar a SUA, ci și a Uniunii Europene, atât în Ucraina, cât și în Orientul Mijlociu, este o implicare bazată pe valori: drepturile omului, legi ale conflictului încălcate, principii ale dreptului internațional. Ele au fost încălcate atât în Ucraina, cât și de către Hamas. Ucraina și Israelul trebuie privite într-un tot în care protejăm niște principii de drept internațional și protejăm civilii nevinovați”, mai spune scriitorul.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI